مسجدی که جایگزین سینما «مونت‌کارلو» شد

■ مسجدی که جایگزین سینما «مونت‌کارلو» شد

مسجدی که جایگزین سینما «مونت‌کارلو» شد

سینما از جمله مراکز فرهنگی جهان مدرن است که گاهی توسط برخی از حکومت ها به محل اشاعه برخی از مظاهر فساد و بی اخلاقی تبدیل می شود. موضوعی که در نظام پهلوی به کرات دیده می شد از همین رو گاهی برخی از گروه ها و افراد مذهبی دست به دست هم می دادند و با خرید ملک سینما آن را به مرکزی برای اشاعه آموزه های دینی به ویژه مسجد و حسینیه تبدیل می کردند.

بنا بر اسناد به جای مانده از سازمان امنیت و اطلاعات نظام طاغوت «ساواک» این کار در جای جای این اتفاق افتاده بود که از آن جمله می توان به سینماهای اسکار، پاسارگاد و آپادانا در تهران و سینما گلدن گیت در قم اشاره کرد.

یکی از گزارش های ساواک در این باره به این شرح است:

«به: رياست اداره يكم عمليات و بررسي (312) شماره: 953/347

از: اداره چهام عمليات و بررسي 347 تاريخ: 18/7/34

درباره: تبديل سينما اسكار به مسجد

بازگشت به شماره 4553/312ـ 14/7/36

تبديل سينما اسكار به مسجد در سال 2534 صورت گرفته است كه در اين مورد و موارد مشابه ديگر كميسيون هاي متعدد با شركت نمايندگان اوقاف، شهرباني، ژاندارمري، شهرداري و سازمان اطلاعات و امنيت كشور تشكيل گرديده است. در اين كميسيونها در مورد دستورالعمل احداث اماكن مذهبي كه از سال 2531 به مورد اجرا گذارده شده است تجديدنظر شده ليكن بعضي از اعضاي كميسيون با مفاد جديد آن به توافق نرسيده‌اند و اين امر موكول به تصميمات بعدي در كميسيونهاي آتي گرديده است. ضمناً نظر سازمان اطلاعات و امنيت در مورد مخالفت با تبديل سينماها به مساجد به شهرباني كشور شاهنشاهي اعلام گرديده است.

رئيس اداره چهارم عمليات و بررسي. ـ آريائي»

جالب است بدانیم که طبق گزارش های ساواک، آیت الله العظمی سید شهاب الدین مرعشی نجفی از مراجع تقلید شیعیان، سینما گلدن گیت را در قم خریداری کرد. در بخشی از گزارش ساواک آمده است: «با توجه به گزارش 20810/20 ه‍ 12 سينما گلدن گيت شهرستان قم نيز توسط آيت ‌الله مرعشي از محل وجوهي 20/2/35 كه افراد مذهبي پرداخت كرده‌اند، خريداري گرديده.»

در این میان اما، تبدیل سینما «مونت کارلو» واقع در تهران، خیابان شهید دکتر آیت، میدان نوبت (هفت حوض سابق)، به مسجدالنبی (ص) معروف ترین مورد است. ماجرا از این قرار است که این سینما در سال 1354 توسط آیت الله حیدرعلی جلالی خمینی از شاگردان امام خمینی (ره) به مبلغ سه میلیون تومان خریداری و با اقامه نماز توسط آیت الله العظمی سید احمد خوانساری، فعالیت آن به عنوان مسجدالنبی (ص) آغاز شد.

این اما آغاز کار بود زیرا سرنوشت این مسجد را به گونه ای نوشتند که همیشه پایگاه انقلابیون و متدینین مجاهد باشد. حجت الاسلام و المسلمین موسوی کاشانی که امام جماعت این مسجد شد این خانه خدا را تبدیل به یکی از مراکز مهم مبارزاتی در شرق تهران کرد. در واقع افتتاحیه آن با همراهی یک روحانی مجاهد همراه شد تا این خانه خدا به مرکزی فراگیر در شرق تهران تبدیل شود

از این موضوع که بگذریم اهالی مسجدالنبی(ص) این خانه خدا را تبدیل به یکی از مراکز رونق جلسات قرآنی در محله نارمک تبدیل کردند و سال ها یکی از قاریان معروف کشورمان، جلسات ثابت هفتگی در این مسجد برگزار می کرد. مدتی هم «محمد بنیادی» از پیشکوستان قرآنی کشورمان مدیریت همین جلسه را به شیوه ای نو بر عهده داشت.

مهد قرآن مسجدالنبی(ص) نارمک نیز یکی از مراکز فعال در زمینه آموزش قرآن به کودکان و نوجوانان است که فعالیت آن با استقبال خوبی از سوی خانواده ها روبرو شده است. همچنین قرآن محور فعالیت های آموزشی و تربیتی مهدکودک غنچه های ایمان این مسجد است.

در همین زمینه شورای فرهنگی مسجدالنبی (ص) کانون فرهنگی نوجوانان این مسجد را تاسیس کرده که توانسته ضمن انجام برنامه های قرآنی و دینی متنوع و آموزنده، با برگزاری کلاس های علمی با کیفیت بالا، در کسب رتبه های برتر علمی در کنکور سراسری و المپیادهای علمی مختلف سرآمد باشد.

هیات امنای مسجدالنبی (ص) در دهه 70 تصمیم گرفتند با هدف افزایش سرانه مطالعه در میان نمازگزاران این خانه خدا و سایر شهروندان محله نارمک کتابخانه ای تاسیس کنند که این مرکز در تیرماه 1384 تاسیس شد. این کتابخانه تاکنون برنامه های مختلفی از جمله مسابقات کتابخوانی، نمایشگاه کتاب، ایستگاه مطالعه، کارگاه های قصه نویسی و نشست های قصه خوانی برای کودکان را برگزار کرده است.

اگر موضوع سیاست بازگردیم باید به این موضوع اشاره کرد که این مسجد همیشه یکی از شعب مهم اخذ رای در انتخابات ادوار مختلف بوده است و حضور پرشمار اصحاب رسانه و برخی از شخصیت های سیاسی و فرهنگی در این مسجد در روز انتخابات، بر شهرت این مسجد در سطح کشور افزوده است.

از سوی دیگر، مسجدالنبی (ص) از پیشگامان اجرای طرح پیوند مسجد و مدرسه پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است و در این زمینه صرفا به ایجاد تعامل با برخی از مدارس اطراف بسنده نکرده بلکه مدرسه ای قرآن محور تاسیس کرده است: دبستان و پیش دستان نداءالنبی(ص). این مرکز در کنار اجرای تمام فعالیت های آموزشی رایج، تمرکزی ویژه بر برگزاری جلسات آموزش قرآن، معارف اهل بیت (ع) و احکام شرعی و اقامه نماز نماز جماعت ظهر و عصر دارد.

نهایتا آنکه مسجدالنبی(ص) توانسته شعار و آموزه عدم جدایی دین از سیاست را در عمل نشان دهد و در کنار برگزاری جلسات بصیریت افزایی و معرفتی در حوزه سیاسی، در انجام برنامه های فرهنگی، علمی و هنری با محوریت قرآن، الگو باشد. هیچ کس در هیچ رده سنی از این خانه خدا دست خالی بازنمی گردد و کوله بار روح و ذهنش از معنویت، علم و ادب پر می شود.

منبع:شبستان

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1398/9/13 ساعت 14:48
کد : 3883
دسته : اخبار نماز در جهان
لینک مطلب
کلمات کلیدی
سینما
مسجد
نماز
مسجد جایگزین سینما
اقامه نماز
مسجد النبی (ص)
مرکز تخصصی نماز
qunoot
namaz

■ بانوی مسلمان آمریکایی سجاده نماز جدید طراحی کرد

یک برند تجاری جدید با نام «نیت» اقدام به تولید سجاده های جدیدی کرده که هم به عنوان زیرانداز نماز و هم به عنوان شال مورد استفاده قرار می گیرند. در سراسر جهان سجاده ها و زیراندازهای نماز اغلب دارای طراحی سنتی عربی و اسلامی دارند برای مثا ...

■ جلسه هماهنگی برنامه‌های ستاد اقامه نماز و سازمان بسیج ادارات و محلات قم برگزار شد

جلسه هماهنگی نماز محلات و ادارات با حضور مسئولین بسیج ادارات، صبح سه‌شنبه، دهم آبان‌ماه، در ستاد اقامه نماز استان برگزار شد. مدیر ستاد اقامه نماز در این جلسه با تاکید بر لزوم ایجاد اعتقاد قلبی در اقشار گفت: اگر اقشار شناخت جامعی از نماز ...

■ نماز، اصلی ترین ترس دشمنان این مرز و بوم است

اختتامیه جشنواره استانی نماز کلید بهشت با حضور مسئولین استانی و دانش‌آموزان در روز دوشنبه ۲۵ مهرماه در محل سالن امور تربیتی آموزش و پرورش ایلام برگزار شد. در ابتدای این جشنواره فاطمه رستگار مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان ایلا ...

■ امام جماعت نقش کلیدی در نهضت بازگشت به مسجد دارد/کارکرد مسجد را به اقامه نماز محدود نکنیم

حجت الاسلام والمسلمین «سید مهدی حائری زاده» با اشاره به الزامات نهضت بازگشت به مسجد، اظهار کرد: امام مسجد، یکی از مولفه های مهم در رونق مساجد به شمار می آید، امام جماعت منظم، دارای حسن خلق، مجهز به علم روز، اهل مراوده و متواضع می تواند عا ...

■ 60 هزار فلسطینی سومین نماز جمعه ماه رمضان را در مسجد الاقصی اقامه کردند

حدود 60 هزار فلسطینی سومین نماز جمعه ماه رمضان را در مسجدالاقصی اقامه کردند. شیخ عزام الخطیب، مدیر کل اداره اوقاف اسلامی قدس گفت: 60 هزار فلسطینی نماز جمعه را در مسجد الاقصی اقامه کردند. مقامات رژیم صهیونیستی مانع ورود ساکنان کرانه باختری برای ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز