ماجرای محرومیت زنان مسلمان هند از مساجدی که خودشان ساختند!

■ ماجرای محرومیت زنان مسلمان هند از مساجدی که خودشان ساختند!

ماجرای محرومیت زنان مسلمان هند از مساجدی که خودشان ساختند!

حدود 800 سال پیش، اولین زن به نام «راضیه سلطان» حاکم دهلی شد. با وجود مخالفت هایی که وجود داشت، راضیه سلطان که زنی عاقل و صادق بود، مدیریت امور را بر عهده گرفت. جالب آنکه او برای جذب حمایت ها از تاج و تخت خود به مسجد «قوت الاسلام»، اولین مسجد ساخته شده در شمال هند، رفت.

اولین حاکم زن دهلی، با سخنرانی اش در مسجد قوت الاسلام نه تنها راه را برای حضور زنان دیگر در مسجد باز کرد بلکه به آنها برای ساخت مساجد انگیزه داد. گفته می شود که او در سفرهای خود همواره به مساجد و مدرسه ها می رفت.

زنان مسلمان در دوران قرون وسطی چیزهای خوبی داشتند. از نظر سیاسی ، آنها مورد اطمینان امپراطورانی بودند که در هر مرحله با آنها مشورت می کردند. داستان های «نور جهان» که تسلط زیادی بر شاه جهانگیر مغول داشت، برای بسیاری شناخته شده است.

تعداد زیادی از این زنان تاثیر شگرفی در ساخت مساجد در هند داشته اند. در دهلی مسجد «خیرالمنازل» به دست «مهام آنگا»، مادر خوانده «جلال الدین اکبر»، بزرگ ترین حاکم مغول در سال 1561 میلادی ساخته شد.

مسجد «خیر المنازل» اولین مسجد در دهلی است که با مشارکت یک زن ساخته شد، همان زنی که در اوایل سال های امپراطوری اکبر عملا حاکم این امپراطوری بود.

بسیاری از شاهزاده خانم های مغول پس از وی، اقدام به ساختن مساجد به عنوان یک عمل پسندیده کردند. طاق مرکزی مسجد خیرالمنازل دارای کتیبه ای است که به وضوح نشان می دهد این مسجد توسط مهام آنگا ساخته شده است.

مدرسه ای هم متصل به مسجد خیرالمنازل بود که از سوی خود آنگا برای آموزش اسلامی کودکان تأمین مالی می شد. اما بسیاری از زنان هند هم بودند که در مراسم نماز و نیایش در مساجد شرکت می کردند.

به عنوان مثال مسجدی متعلق به دوره «تغلق» در «وزیرآباد» دهلی وجود دارد. این مسجد دارای یک محفظه مرتفع است که توسط دیوارهای مشبک محافظت شده است. این بخش ویژه زنان سلطنتی بود که برای نیایش به مسجد می آمدند.

همین طور در «بنگال» هند مسجد «آدینه» وجود دارد که یکی از بزرگ ترین مساجد هند است. این مسجد متعلق به قرن پانزدهم بسیار بزرگ تر از مسجد قوت الاسلام است. اتاق نماز این مسجد هم دارای یک محفظه مشبک مخصوص زنان خانواده سلطنتی بود.

به طور کلی می توان گفت بسیاری از مساجد هندوستان در قرون وسطی از سوی زنان سلطنتی و خانواده های اشراف، مورد استقبال قرار می گرفتند. در داخل مساجد هم هیچ نشانی از منع ورود زنان وجود ندارد اما همه چیز با سقوط مغول ها و آمدن انگلیسی ها تغییر کرد. زنان به تدریج از حضور در مساجد منع شدند.

حالا زنان در هند نمی توانند برای نماز در مساجدی که هم جنس های خودشان آنها را صدها سال پیش ساخته اند،شرکت کنند و این وضعیتی است که مسلمانان امید دارند بار روی کار آمدن حاکمانی بهتر در هند تغییر کند.

منبع:شبستان

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1398/9/13 ساعت 14:48
کد : 3881
دسته : اخبار نماز در جهان
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
اقامه نماز
ادای نماز
مسجد
زنان مسلمان
هند
محرومیت زنان
مرکز تخصصی نماز
qunoot
namaz

■ سیاستمداران فرانسوی، نماز خواندن مسلمانان در خیابان‌ را مختل کردند

سیاستمداران فرانسوی، نماز خواندن مسلمانان در خیابان‌ را مختل کردند  حوزه/ شهردار پاریس به همراه جمعی از سیاستمداران فرانسوی رو گذشته به تجمع اعتراضی مسلمانان و نماز خواندن آن‌ها وارد شده و با خواندن سرود ملی با صدای بلند سعی در بهم زد ...

■ اسرار نماز طواف

اسرار نماز طواف در روایتی از امام باقر(ع)آمده است هركس در مسجد الحرام يك نماز واجب بخواند، خداوند به بركت اين نماز همه نمازهايى که خوانده است و تا زمان مرگ می خواند را از او قبول مى‏ كند. به گزارش خبرگزاری شبستان، طبق ترتيب واجب در اعمال و ...

■ پس از ۲۵ سال زنان می‌توانند در مسجد پیشاور نماز اقامه کنند

 زنان در پیشاور پس از یک وقفه ۲۵ ساله قادر خواهند بود نماز جمعه را در مسجد پیشاور اقامه کنند. به گفته خبرگزاری های محلی، تا اواسط دهه ۱۹۹۰ ، زنان نماز جمعه را در مسجد سنهری (مسجد طلایی) واقع در کانون پیشاور برگزار می کردند اما پس از ضربات مهل ...

■ اقامه نماز عید سعید فطر تهران به امامت حضرت آیت الله خامنه‌ای

به گزارش خبرگزاری شبستان، ستاد برگزاری نماز عید فطر تهران اعلام کرد: مراسم باشکوه اقامه نماز عید سعید فطر تهران به امامت رهبر معظم انقلاب و در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود. بنابر اعلام این ستاد درب‌های مصلی از ساعت ۴ و ۳۰ دقیقه صب ...

■ دعوت فرزندان به نماز از ابتلای آنها به بسیاری از ناهنجارها جلوگیری می کند

متاسفانه بیماری کرونا شرایط به وجود آورده که اقامه نماز در مساجد محدود شده و برخی از افراد به صورت انفرادی به اقامه نماز می پردازند که در نهاد خانواده ها اقامه نماز می تواند زمینه ای برای ترویج فرزندان به این فریضه الهی شود و کارهای تبلیغی را بهتر و ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز