■ از حوادث مسجدالاقصی تا رونق ساخت و ساز مساجد جهان اسلام/ ابتکارات پاییزی کانونهای مسجدی
آنچه در ادامه می آید مروری است بر مهمترین اخبار این حوزه در دومین روز از آذرماه ۹۸:
اجرای طرح «نذر کتاب» در کانونهای مساجد خراسان شمالی/ تقدیر از مجریان برتر در ۱۸ اسفند
«هاشم شیرازیان» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به اجرای طرح «نذر کتاب» در کانون های فرهنگی هنری مساجد استان خراسان شمالی، اظهار کرد: بر اساس این پویش مردمی، اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد و کتابداران مساجد استان خراسان شمالی در حوزه کتاب و کتابخوانی در پنج محور فعالیت می کنند.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان خراسان شمالی، بیان کرد: اهدای کتاب به مساجد روستایی، اهدای کتاب در گردش، اجرای طرح «آدینه کتاب»، جمع آوری کتاب های فرسوده و نیز اجرای طرح «کوله پشتی کتاب( تبادل کتاب به صورت خانه به خانه)» ذیل طرح نذر کتاب انجام می شود.
وی تصریح کرد: همزمان با 18 اسفند، سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد از کتابداران فعال در پویش نذر کتاب تقدیر به عمل می آید.
شیرازیان در ادامه به اعلام فراخوان همایش «سیره و سبک زندگی امام محمد باقر(ع)» اشاره کرد و گفت: شرکت کنندگان در این فراخوان باید در محورهای سیره و منش زندگی امام باقر(ع) و اقتصاد مقاومتی در سبک زندگی امام محمد باقر(ع) آثارشان را ارسال کنند و در ماه رجب همزمان با ولادت آن حضرت(ع) از برگزیدگان تقدیر می شود.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان خراسان شمالی همچنین به اجرای طرح «مسجد، مدرسه و منزل» اشاره کرد و گفت: با اجرای این طرح تلاش می شود، زمینه حضور دانش آموزان در برنامه های مساجد تقویت شود.
شیرازیان در پایان خاطرنشان کرد: مسابقه «گام دوم انقلاب»، اجرای طرح «شنبه ها با کتاب» و برگزاری جلسات توجیهی و آموزشی فهما (پایتخت فرهنگی هنری مساجد ایران) از دیگر برنامه های کانون های فرهنگی هنری مساجد استان خراسان شمالی است.
حضور ۴۰ هزار فلسطینی در نماز جمعه «مسجدالاقصی»
به نقل از «فلسطین آنلاین» هزاران نمازگزار فلسطینی نماز جمعه را با وجود حضور نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی در مسجدالاقصی اقامه کردند.
اداره اوقاف اسلامی قدس اعلام کرد: 40 هزار نمازگزار از قدس، کرانه باختری و کشورهای عربی خود را به مسجدالاقصی رسانده و در آنجا نماز خود را اقامه کردند.
این اداره تصریح کرد: مردان و زنان از ساعت های اولیه صبح در این مکان حضور یافتند.
این درحالی است که نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی به طور گسترده ای در ورودی و اطراف مسجدالاقصی حضور داشتند.
از آموزش سواد رسانهای با قاصدک تا تربیت مربیان سرود در کانونهای مسجدی
«مجید خوبی زاده» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به اجرای طرح«شنبه ها با کتاب»، اظهار کرد: بر اساس این طرح روزهای شنبه هر هفته در مسجد از سوی امام جماعت یک کتاب برای مطالعه به مخاطبان معرفی می شود.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان جنوب کرمان افزود: طرح «تعویض کتاب» توسط کانون های معین استان، برگزاری نمایشگاه کتاب در نماز جمعه، افتتاح چهار کانون فرهنگی هنری، اهدای کتاب به کتابخانه های مساجد از دیگر برنامه هایی است که به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در کانون های فرهنگی هنری مساجد جنوب کرمان انجام شد.
خوبی زاده با اشاره به اجرای طرح «نذر کتاب»، افزود: بر اساس اساس این طرح زمینه تبادل کتاب های مازاد فراهم می شود.
وی طرح های «قاصدک» و «نغمه های مسجد» را از دیگر برنامه هایی برشمرد که در کانون های فرهنگی هنری مساجد استان جنوب کرمان اجرا می شود و خاطرنشان کرد: براساس طرح قاصدک چگونگی تولید محتوا در فضای مجازی و آموزش های لازم در زمینه سواد رسانه ای ارایه می شود؛ در طرح «نغمه های مسجد» نیز آموزش مربیان سرود دنبال می شود.
اجرای طرح روز باز مساجد در مرکز اسلامی «هاوتورن» کالیفرنیا
به نقل از «dailybreeze»، مرکز اسلامی «هاوتورن» واقع در ایالت کالیفرنیای آمریکا به عنوان بخشی از مراسم سالیانه «روز باز مساجد» درهای خود را به روی بازدیدکنندگان می گشاید.
این مراسم که موضوع اصلی آن گفتگوهای میان فرهنگی است روز 24 نوامبر (یکشنبه، سوم آذر) در مسجد «هاوتورن» برگزار می شود.
«شکیل سعید»، مشاور ارشد مسجد هاوتورن در این باره می گوید: این فرصتی برای دیدار اعضای جامعه با یکدیگر، یادگیری از هم و احیای سنت های دینی است.
مسجد «هاوتورن» که در نزدیکی ساختمان شهرداری این شهر قرار دارد، 25 ساله است.
این مسجد پس از حملات 11 سپتامبر، تلاش های خود را برای ارتباط با پیروان ادیان دیگر و آشنا کردن آنها با اسلام و آموزه های اسلامی مضاعف کرد.
حدود 70 مسجد در سراسر کالیفرنیای جنوبی که زیر سایه شورای اسلامی این منطقه با هم در ارتباط هستند، میزبان مراسم مساجد باز در ماه های اکتبر و نوامبر بوده اند.
سعید در این باره می گوید: در سال های اخیر، احساسات ضداسلامی به ویژه در میان جوانان افزایش پیدا کرده است و به همین دلیل مساجد می کوشند تا با این روند مقابله کنند.
بازدیدکنندگان از مسجد هاوتورن، خلاصه ای از دستورالعمل های اسلامی را دریافت می کنند و با سنت های مربوط به نماز و دیگر آداب اسلامی، آشنا می شوند.
تولید گاز از زبالههای ارگانیک در مسجد سبز «الذکری» اندونزی
به نقل از «الجزیره» کشور اندونزی در راستای حمایت از محیط زیست، مساجد سبز را راه اندازی کرده است.
در همین راستا، مسجد «الذکری» در جزیره «جاوه» اندونزی نمونه بارزی از این اقدام است که با هدف آگاهی بخشی به جامعه و اهمیت دادن به استفاده بهینه از آب و جلوگیری از آلودگی محیط زیست مجهز به تکنولوژی است و به مسجد سبز و یا سازگار با محیط زیست مشهور است.
این مساجد تحت نظارت «شورای علمای اندونزی» قرار دارد و با حمایت دولت جاکارتا اداره می شود و مساجد دیگری نیز شبیه این مسجد در مناطق مختلف این کشور وجود دارد.
از ابتکارات این مسجد می توان به سیستم گردش آب آن اشاره کرد و به صورتی است که آبی نمازگزاران برای وضو از آن استفاده می کنند دوباره تصفیه شده و قابل استفاده است و به غیر از آن نیز از آب باران ذخیره شده در مخازن در این مسجد نیز استفاده می شود.
مساحت گسترده ای از این مسجد نیز با فضای سبز پوشانده شده است که این کار نیز در جهت حمایت از محیط زیست صورت گرفته است.
از دیگر اقدامات این مسجد می توان به استفاده از زباله ارگانیک برای تولید گاز اشاره کرد.
پروژه تبدیل کلیسای «کورا» به مسجد در شورای ایالتی ترکیه تصویب شد
به نقل از «cbn»، شورای ایالتی ترکیه، پروژه تبدیل کلیسای تاریخی ارتدوکس به مکانی برای عبادت مسلمانان را به تصویب رساند.
بر اساس این رای، کلیسای بیزانس متعلق به قرن چهارم در ترکیه، تبدیل به مسجد می شود.
پس از خدمت به عنوان کلیسا برای بیش از یک هزار سال، کلیسای منجی مقدس (Church of the Holy Saviour ) مانند بسیاری دیگر از مکان های عبادت مسیحیان در بیزانس پس از اینکه این شهر در سال 1453 به دست نیروهای عثمانی افتاد، تبدیل به مسجد شد.
اما این كلیسا كه محل تجلیل از نقاشی های بیزانس بود، بر اساس رویکرد سكولار جمهوری جدید كه توسط «مصطفی کمال آتاتورک» پس از شکست و فروپاشی امپراتوری عثمانی در سال 1923 بنا نهاده شد، در سال 1945 به موزه تبدیل شد
این کلیسا ابتدا با نام «کلیسای ناجی مقدس کورا» شناخته میشد و آن را روی خرابههای کلیسایی دیگر بنا کرده بودند که بیرون از دیوارهای پایتخت سابق امپراتوری روم شرقی، یعنی شهر قسطنطنیه (استانبول امروزی) قرار داشت.
کلیسای کورا در استانبول یکی از زیباترین بناهایی است که در که کشور ترکیه وجود دارد و بعد از ایاصوفیه محبوب ترین جاذبه ی استانبول به شمار می رود.
رژیم صهیونیستی درهای مسجد «الرصاصی» در بیتالمقدس را بست
به نقل از «yenisafak»، مقامات رژیم صهیونیستی، درهای مسجد «الرصاصی» در بیت المقدس را به روی نمازگزاران بستند.
این مسجد واقع در جوار مسجدالاقصی (سومین مکان مقدس مسلمانان) به این دلیل آنکه بخش هایی از آن توسط اداره اوقاف مذهبی اردن در بیت المقدس اداره می شد، به مدت شش ماه تعطیل شد.
دفاتر اداره ملی آموزش فلسطین و تلویزیون دولتی در بیت المقدس شرقی نیز تعطیل شدند. این نهادها در پی حمله پلیس رژیم صهیونیستی تعطیل شده اند.
رژیم صهیونیستی، بیت المقدس شرقی را که مسجدالاقصی در آن قرار دارد، در جنگ خاورمیانه ای سال 1967 میلادی اشغال کرد.
این بخش به طور رسمی در سال 1980 میلادی به کل شهر بیت المقدس که رژیم صهیونیستی آن را پایتخت خود می داند، ملحق شد.
این اقدام هرگز از سوی جامعه بین الملل به رسمیت شناخته نشد.
نیروهای رژیم صهیونیستی و یهودی های شهرک نشین مدتی است که مسجدالاقصی را به طور مکرر هدف حملات خود قرار داده اند.
حمله شهرک نشین ها به مسجدالاقصی همراه با تصاحب املاک کلیساها در بیت المقدس، بخشی از طرح رژیم صهیونیستی برای تبدیل این شهر چند مذهبی و چند فرهنگی به شهر کاملا یهودی نشین تحت کنترل ویژه اسرائیل است.
منبع:شبستان