■ تخلف یک شرکت هواپیمایی در عدم توجه به اوقات اقامه نماز صبح محرز شد
اخیراً گزارشی مبنی بر تخلف یکی از شرکتهای هواپیمایی در خصوص عدم توجه به اوقات اقامه نماز صبح در رسانههای کشور منعکس شد.
براساس گزارش مذکور، این شرکت هواپیمایی در بامداد 13 آبان 98 سه پرواز با شمارههای 3409 تهران ــ کرمانشاه، 3407 تهران ــ ارومیه و 265 تهران ــ آبادان را بدون توجه به دستورالعمل سازمان هواپیمایی کشوری مبنی بر رعایت زمان اقامه نماز صبح ساماندهی و برنامهریزی کرده بود .برخی از مسافران این پروازها نسبت به عدم توجه مسئولان شرکت هواپیمایی مذکور اعتراض کرده بودند.
در جدیدترین گزارش سازمان هواپیمایی کشوری، ساعات انجام پرواز و ساعت ورود به مقصد، همراه با گزارش ساعات اذان صبح و طلوع آفتاب به ترتیب جدول ذیل است:
این جدول زمانبندی شده در حالی ارائه میشود که سازمان هواپیمایی کشوری اردیبهشت ماه 96 طی بخشنامهای، رعایت اوقات شرعی اقامه نماز صبح مسافران و احترام به شعائر اسلامی به ایرلاینهای داخلی ابلاغ کرد. در بخشی از این بخشنامه تأکید شده است:
«تمامی مسافران هواپیماهای ایرانی از تمام مبادی و مقاصد و مسافران خطوط هوایی خارجی که از مبادی ایران و یا بهمقاصد درون ایران پرواز میکنند، از حق اقامه نمازهای یومیه در شرایط شایسته برخوردار بوده و این حق باید بهرسمیت شناخته شده و مورد احترام قرار گیرد. در صورتی که در زمان انجام یک پرواز، وقت شرعی نماز آغاز و در همان پرواز پایان یابد، خطوط هوایی موظفند اطلاعات مورد تقاضای مسافران شامل زمان شرعی و جهت قبله را در اختیار مسافران متقاضی قرار داده و در صورت امکان، مکانی مناسب و ایمن جهت اقامه فریضه نماز به مسافران معرفی کنند.»
همچنین در بخش دیگری از این بخشنامه آمده است:
«در صورتی که وقت اقامه نماز، قبل از آغاز برنامه سوار کردن مسافران شروع شود و یا فرصت زمانی اقامه نماز و طول پرواز بهگونهای باشد که اقامه نماز در زمان پرواز امکانپذیر نباشد، سوار کردن مسافرانحداقل 15 دقیقه بعد از ورود به وقت نماز آغاز شود و یا برنامه پرواز بهگونهای تغییر یابد که امکان اقامه نماز پس از فرود و انجام تشریفات ورود به مقصد برای مسافران مهیا شود.»
همچنین در بخشنامه دیگری که در تاریخ 29 آذر سال 91 از سوی معاونت وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواپیمایی کشور وقت به تمام شرکتهای هواپیمایی ابلاغ شده، آمده است:
«... لازم است ترتیبی اتخاذ گردد تا زمان نماز صبح در مبدأ و مقصد با زمان برنامه پروازها تداخل نداشته و حداکثر تا 30 دقیقه در اختیار مسافرین جهت انجام تکلیف شرعی قرار گیرد. ضمناً تأخیر 20 دقیقهای به منظور اقامه نماز صبح در محاسبات تأخیرات پروازی لحاظ نمیگردد.»
در همین حال انتظار میرود که سازمان هواپیمایی کشوری نظارت بیشتری نسبت به این مسائل داشته باشد و با شرکتهای متخلف برخوردهای لازم و در چارچوب آییننامه را انجام دهد تا شاهد تضییع حقوق معنوی شهروندان و مسافران نباشیم. همچنان که از نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتظار میرود سوای از تذکرات و هشدارهای شفاهی، برخوردهای شایسته و بایسته را نسبت به این تخلفات صورت دهد.
منبع:تسنیم