■ مهمترین اقدام قبل از دعوت به نماز، تقویت اعتقادات دینی است
«حجت الاسلام علیاکبر وحیدی» در اجلاس استانی نماز و مدرسه که در آموزش و پرورش ناحیه 4 اهواز برگزار شد با بیان اینکه در دستورات دینی نماز و جایگاه آن از اهمیت بالایی برخوردار است اظهار کرد: مهمترین اقدام مربیان و معلمان قبل از دعوت کردن دانش آموزان به نماز، تقویت اعتقادات دینی آنها است.
کارشناس مرکز تخصصی نماز قم با بیان اینکه در دوره صدر اسلام همه جنگ های پیامبر (ص) با کفار بود افزود: بعد از پیامبر (ص) تمام جنگ ها و سختی ها توسط نمازخوان ها بر علیه ائمه اطهار (ع) رخ داد و این نشان می دهد که حرکت آنها ظاهری بوده و اعتقاد آنها کامل نبوده است؛ آنها نماز می خواندند ولی امام را نمی شناختند.
وی با اشاره به اینکه ما یاد گرفتیم که تنها به فرزندان خود بگوئیم که نماز بخوانند ولی از این موضوع غافل هستیم که قبل از نماز باید اول روی اعتقاد آنها کار شود تصریح کرد: باید روی مساله زندگی موحدانه کار شود که شاخصه آن ممنوعیت از اطاعت غیر خدا است.
وی یکی از دلایلی که برخی از نمازخوان ها بعد از مدتی نماز خود را ترک می کنند این است که به جای تقویت اعتقاداتشان، روی رفتار آنها کار کرده ایم اذعان داشت: در شیوههای دعوت به نماز باید شیوههای دعوت به توحید و معاد هم مطرح شود و بدانیم این جهان مبدأ و معاد دارد.
حجت الاسلام وحیدی خطاب به معلمان اضافه کرد: مردم فرزندان خود را به ما می سپارند تا آنها را شیعه تربیت کنیم از این رو اگر کسی اعتقاد دیگری دارد به خودش مربوط است ولی آموزگاران و معلمان نباید فرزندان را آن طور که خود می خواهد تربیت کنند، این افراد اجازه تدریس به بچه ها را ندارند.
وی با بیان اینکه اگر اعتقاد فرزندان محکم باشد با هر شبهه ای نمی لغزند بنابراین باید بر روی اعتقادات فرزندان و دانش آموزان وقت بیشتری گذاشته شود تاکید کرد: مهم ترین شیوههای دعوت به نماز تبلیغ چهره به چهره است و باید ابتدا علت ترک نماز را پیدا کنیم.
وی با اشاره به اینکه این مسائل با همایش حل نمی شود بلکه با ارتباط چهره به چهره تاثیر بیشتری دارد عنوان کرد: دو اصل روانشناسی برگرفته از قرآن کریم در تربیت کودک، محبت و اقتدار است که مکمل هم هستند باید هر دو مورد در تربیت کودک استفاده قرار گیرد.
منبع:شبستان