■ انتقاد حجتالاسلام قرائتی از غربت قرآن و نماز در جامعه
پنجمین اجلاس استانی نماز با عنوان «نماز و مدرسه» با حضور رئیس ستاد اقامه نماز کشور، استاندار و دیگر مسئولان استان فارس برگزار و از 14 دستگاه برتر و فعال حوزه نماز استان فارس تجلیل شد.
حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور در این مراسم با انتقاد از غربت قرآن و نماز در جامعه اظهار داشت: نخستین ساختمان عالم کعبه بوده اما امروز شهرکها و محلات ساخته میشود اما بعد از 40 سال متوجه میشویم که مسجد ندارد.
وی با بیان اینکه امروز نماز دغدغه اصلی در جامعه نیست، گفت: امروز دهها هزار نماز جماعت در آموزش و پرورش و آموزشگاهها اقامه میشود اما باز هم خیلی کار دارد و باید بیش از این به نماز در مدارس توجه شود.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه تمام کمالات در نماز وجود دارد، افزود: نماز به ویژه اگر به صورت جماعت خوانده شود، برکات زیادی دارد؛ عاشورا، شب قدر و راهپیمایی اربعین و دیگر مناسبتهای مذهبی تمام میشود اما آن چیزی که ما را دائم نگه میدارد، نماز است.
قرائتی با بیان اینکه نماز نباید دولتی باشد و باید خودجوش برای نماز کار کنیم، بیان کرد: مطالعه عموم مردم در حوزه نماز امری لازم و ضروری است، باید برنامهریزی لازم برای اینکه در هر خانهای یک کتاب نماز وجود داشته باشد، توسط مسئولان انجام شود.
وی با بیان اینکه باید از پول زکات برای اقامه نماز هزینه کرد، گفت: برای ترویج فرهنگ نماز تنها سخنرانی عمومی کافی نیست؛ اگر نماز قطع شود کارهای دیگر هم قطع میشوند، نماز ارزانترین عبادت است که اگر از دست دهیم رابطه با خدا را از دست خواهیم داد.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه باید در دانشگاهها به آموزههای قرآنی و مطالعه در این باره بیشتر اهتمام شود، تصریح کرد: در قرآن انواع علوم وجود دارد به طور مثال نکات حقوقی، سیاسی و دیگر علوم در قرآن وجود دارد که باید استخراج شود.
قرائتی با انتقاد از عدم پرداخت هزینه رفت و آمد طلابی که در آموزش و پرورش نماز اقامه میکنند، خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش 300 مسجد دارد که طلبه ندارد چون پول نداده است، یعنی در جمهوری اسلامی همه جا پول است جز نماز چرا هزینهها را از نماز کم کردید؟
هیچ عذری از دستگاهها برای عدم ترویج نماز پذیرفته نیست
عنایتالله رحیمی، استاندار فارس در این اجلاس با بیان اینکه توجه به نماز یکی از وظایف مهم افراد در جامعه اسلامی است، اظهار داشت: برای ترویج فرهنگ نماز نخستین گام این است که از خانواده آغاز شود و پس از آن به دیگر سطوح جامعه انتقال پیدا کند.
وی با بیان اینکه کسانی که دارای مسئولیت هستند باید بیش از دیگران به ترویج نماز بپردزاند، بیان کرد: اگر شخصی در این جامعه مسئولیتی دارد باید با استفاده از توان و قدرتش بیش از سایرین به موضوع نماز بپردازد.
رحیمی با بیان اینکه بیتردید تمدنسازی بر مبنای نماز پایدار و مستمر است، عنوان کرد: هیچ عذر و بهانهای از جمله کمبود اعتبار در زمینه ترویج فرهنگ نماز در دستگاههای اجرایی پذیرفته نیست و همه دستگاهها به امر ترویج نماز باید اهتمام کنند.
منبع:نماز