خداوند متعال نورانیت ویژه‌ای در تهجد و سحرخیزی قرار داده است

حضرت آیت الله نوری همدانی:
■ خداوند متعال نورانیت ویژه‌ای در تهجد و سحرخیزی قرار داده است

خداوند متعال نورانیت ویژه‌ای در تهجد و سحرخیزی قرار داده است

حضرت آیت‌الله نوری همدانی در مراسم آغاز سال تحصیلی جامعةالمصطفی، ضمن اشاره به آیاتی از قرآن کریم، با بیان این که تأسیس مراکز علمی فاخر برای تربیت نسل‌های معنوی، از مهم‌ترین اهداف اسلام است، اظهار داشتند: قدمت حوزه‌های علمیه به صدر اسلام بازمی‌گردد و در زمان امام صادق(علیه السلام) به اوج خود می‌رسد.

معظم‌له با اشاره به این که حوزه‌های علمیه همواره مورد عنایت اهل‌بیت(علیهم‌السلام) قرار دارد، خاطرنشان ساختند: باید به حوزه‌های علمیه نگاهی قداست‌گونه و برکت‌آفرین داشته باشیم.

این مرجع تقلید ضمن اشاره به روایاتی درباره ویژگی‌های محصلان علوم دینی و واردشوندگان به حوزه‌های علمیه، ابراز داشتند: هفتادهزار فرشته طالبان علم را مشایعت می‌کنند و بال‌های خود را پیش روی محصلان علوم دینی می‌گسترانند.

حضرت آیت‌الله نوری همدانی اخلاص در تحصیل علوم دینی را از مهم‌ترین ویژگی‌های طالبان علوم دینی برای برکت‌آفرینی آموخته‌ها برشمرد و تصریح کردند: طلاب علوم دینی باید ضمن توجه به فرصت‌ جوانی، تمام حمیت و تلاش خود را در طبق اخلاص قرار داده، در راه خدمت به جامعه اسلامی گام بردارند.

سخنران ویژه این مراسم همت بلند را از دیگر ویژگی‌های طلاب علوم دینی عنوان کرد و اذعان داشتند: این عزیزان باید جدیت و کوشش مثال‌زدنی در مسیر رسیدن به اهداف متعالی از خود نشان داده، روحیه‌ای خستگی‌ناپذیر داشته باشد.

معظم‌له با تأکید بر این که انسان با همت بلند به اوج عظمت خواهد رسید، تصریح کردند: اراده، بسیار مهم است و در صورت فقدان آن، انسان همواره عقب خواهد ماند.

این مرجع تقلید با اشاره به این که انسان باید از تنبلی و واماندگی بپرهیزد، خاطرنشان کردند: انسان تنبل هیچ پیشرفتی در زندگی نخواهد داشت. استقامت و مداومت در برابر سختی‌های تحصیل علوم دینی، از الزامات رسیدن به مقامات بالای معرفتی به شمار می‌رود.

حضرت آیت‌الله نوری همدانی شب‌زنده‌داری، تحمل مخلصانه سختی‌ها و توجه به نظم در امور را از پیش‌نیازهای ارتقای معنوی برشمرد و اظهار داشتند: همه کارهای ما باید براساس برنامه و نظم پی‌گیری شود؛ باید به اصول حرکتی علما و پیشینیان توجه داشته باشیم.

معظم‌له ضمن تأکید بر تأثیر احترام به استاد در فرایندهای تحصیلی گفتند: نخستین وظیفه طلاب و دانش‌پژوهان علوم دینی، پیش از ورود به مباحث آموزشی، تقویت بنیه‌های اعتقادی و ایمانی است.

ایشان تأکید کردند:باید آن قدر از نظر دلیل، برهان و استدلال محکم باشیم که بتوانیم مردم را از وادی شک و شبهه به بوستان ایمان سوق دهیم؛ ریا در هر کاری که باشد، افعال انسان را بی‌ارزش می‌گرداند.

حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که استادان، همواره باید طلاب را از تکبر به تواضع دعوت نمایند، بیان کردند: مدرسان باید دانش‌پژوهان را از دشمنی به سوی خیرخواهی و برادری سوق دهند.

معظم له دعوت از حرص به دنیا به سوی زهد و تقوا را از مؤلفه‌های مهم مورد توجه استادان عنوان کردند و ابراز داشتند: اگر طلاب و فضلا به زندگی اشرافی تمسک جویند، در عین دوری از خداوند متعال، جلو تقرب مردم به ذات اقدس الهی را خواهند گرفت.

سخنران ویژه این مراسم بر اهمیت تهجد، برپایی نماز شب، شب‌زنده‌داری و سحرخیزی در حوزه‌های علمیه تأکید ورزیدند و خاطرنشان ساختند: خداوند متعال نورانیت ویژه‌ای در تهجد و سحرخیزی قرار داده است. اجرای این مهم برکات زیادی در عرصه‌های گوناگون زندگی ایجاد خواهد نمود.

معظم‌له به حدیثی از امیرمؤمنان، علی(علیه السلام)، اشاره نمودند و یادآور شدند: نماز شب، سنت پیامبر اعظم(صلی الله علیه و آله) است که صالحان توجه ویژه‌ای بدان داشته‌اند.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم گفتند: طلاب همواره باید بکوشند از استادانی درس بیاموزند که از همه جهت وارسته و شایسته هستند؛ زیرا اخلاق اساتید، بر تربیت معرفتی شاگرد بسیار تأثیرگذار است. تجلیل و تکریم از استاد، از برکات حوزه‌های علمیه برشمرده می‌شود.

حضرت آیت‌الله نوری همدانی توجه به درس اخلاق و اهتمام به اخلاق‌مداری اسلامی را بسیار مهم دانستند و ابراز داشتند: امیدواریم درس اخلاق، به دروس اصلی حوزه‌های علمیه تبدیل شده، فراگیری بیشتری در مدارس دینی داشته باشد.

سخنران ویژه این مراسم بر اهمیت گام نهادن در مسیر فقاهت اشاره نمود و یادآور شد: طلاب علوم دینی همواره باید بکوشند و توجه ویژه‌ای به تفقه داشته باشند. بدون اجتهاد و تفقه، نمی‌توانیم در جامعه چندان اثرگذار باشیم.

معظم‌له، با بیان این که طلاب باید زمان‌شناس بوده، همواره دفاع از اسلام و قرآن را مهم‌ترین وظیفه خود بدانند، تأکید نمودند: طلاب همواره باید مدافع و مجاهد در راه اسلام بوده، در برابر مستکبران ایستادگی نمایند.

حضرت آیت‌الله نوری همدانی در بخش پایانی سخنان خود، به شرایط منحصر به فرد جهان در عصر کنونی اشاره نمودند و اظهار داشتند: مسجدالاقصی به همه مسلمانان تعلق دارد و هیچ کشور و دولتی نمی‌تواند آن را ببخشد. نباید در برابر دنیای استکبار، سلطه‌طلبی و سلطه‌خواهی سکوت نمود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1398/7/6 ساعت 12:36
کد : 3688
دسته : اخبار نماز در جهان
لینک مطلب
کلمات کلیدی
آیت الله نوری همدانی
جامعةالمصطفی

■ نماز خداحافظیِ حاج قاسم پشت سر یکی از مراجع تقلید

آیت‌الله نوری همدانی از مراجع عظام تقلید خاطره‌ای از امضای کفن سپهبد سلیمانی از آخرین دیدار با این سردار سرافراز بیان کرد. این مرجع تقلید اظهار داشت: حاج قاسم سلیمانی مکرر در دفتر ما رفت‌وآمد داشت، در آخرین دیدار بعد از ملاقات رسمی ...

■ حاشیه های حضور امام خامنه ای در نماز جمعه 29 خرداد 88

اقامه‌ی نماز جمعه در شرایط بشدّت غبارآلود و پرتنش یک هفته پس از انتخابات سال ۸۸، تصمیم قاطع و تعیین‌کننده‌ی رهبر انقلاب بود که نقطه‌ی عطفی در تاریخ انقلاب و برشی مهم در مرزبندی بین دوستان و معتقدان به امام و انقلاب و دشمنان و معار ...

■ اقامه نماز جماعت شب نیمه شعبان به امامت آیت الله العظمی نوری همدانی برگزار شد

با حضور خیل کثیر عاشقان حضرت ولی عصر(عج)؛ اقامه نماز جماعت شب نیمه شعبان به امامت آیت الله العظمی نوری همدانی برگزار شد حوزه/ با حضور دهها هزار نفر از عاشقان و دلداگان حضرت بقیه الله اعظم (عج) نماز مغرب و عشاء نیمه شعبان به امامت حضرت آیت الله العظ ...

■ آیت‌الله نوری همدانی: نماز محور دعوت انبیا بوده است/سعادت اخروی در گرو درک حقیقت نماز است

در پیام آیت الله نوری همدانی به اجلاسیه نماز استان قم که با موضوع «پیوند نماز، خانه، مدرسه و مسجد» در سالن همایش های شهرداری قم برگزار شد آمده است: بحث توحید و عبودیت و صلاة در دعوت همه انبیاء بوده است وحضرت ابراهیم(ع) نیز پس از آنکه به ا ...

■ اقامه نماز یکی از مراجع تقلید بر پیکر هفت شهید گمنام در قم

 پیکر مطهر هفت شهید گمنام دفاع مقدس همزمان با سالروز شهادت ششمین اختر تابناک آسمانان امامت و ولایت صبح امروز با حضور گسترده و باشکوه مردم از حرم مطهر حضرت فاطمه معصوم(ع) به سمت میدان جانبازان قم تشییع شد. بر اساس این گزارش، حضرت آیت الله حسین ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز