فعالیت ۳۹۱ مسجد و نمازخانه در وزات دفاع/ رتبه بندی نمازخانه ها بر اساس استاندارد و مدیریت بهداشت

معاون تبلیغات و روابط عمومی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح:
■ فعالیت ۳۹۱ مسجد و نمازخانه در وزات دفاع/ رتبه بندی نمازخانه ها بر اساس استاندارد و مدیریت بهداشت

 فعالیت ۳۹۱ مسجد و نمازخانه در وزات دفاع/ رتبه بندی نمازخانه ها بر اساس استاندارد و مدیریت بهداشت

کارکرد دفاعی و نظامی از جمله کارکردهای مهم مساجد محسوب می شود که این کارکرد از صدر اسلام در مساجد وجود داشته است و اکنون نیز با توجه به گذشت زمان مساجد همچنان این کارکرد خود را حفظ کردند تا جایی که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیز گروههای مردمی زیادی با تمرکز در مساجد در پیروزی انقلاب اسلامی نقش محوری ایفا کردند در دوران دفاع مقدس نیز مساجد در سراسر کشور همواره محل آموزش و تجمع رزمندگان برای اعزام به جبهه ها بودند و مسجد همواره در طول تاریخ ایران این کارکرد خود را در دوره های مختلف  به همراه داشته است به همین منظور مصاحبه ای با حجت الاسلام «سید محمودرضا بهرامی»، معاون تبلیغات و روابط عمومی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در خصوص فعالیت مساجد وزرات دفاع به شرح زیر ارایه می شود.

 

جایگاه مساجد پس از پیروزی انقلاب اسلامی را چگونه می بینید؟

امام ره  به درستی بیان کردند که مسجد سنگر است اگر نگاهی به قبل از انقلاب داشته باشیم می توانیم ببینم که مساجد با جایگاهی که داشتند با تجمع و فعالیت هاییکه داشتند وظایف خود را نسبت به انقلاب اسلامی ایفا کردند. امام خمینی (ره) برای مساجد یک جایگاهی همچون جایگاه آن در صدر اسلام می دیدند و همین نگاه موجب شد که مساجد جایگاه واقعی خود را پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به ویژه در زمان جنگ تحمیلی به دست بیاورند تا آنجا که حضرت امام (ره) مساجد را سنگر دانستند؛ همه مردم به یاد دارند که در دوران دفاع مقدس مساجد چگونه نقش آفرینی نمودند و در راستای همگرائی اجتماعی و دفاع از مرزهای سرزمینی واقعا نقشی کارگشا و کلیدی داشتند.

 

مسجد در دوران پس از پیروزی انقلاب واقعا یک پایگاه ارتباطی مردمی بود و اتفاقات مهی مانند رفراندوم قانون اساسی ، کانونهای و پایگاههای بسیج محلی، شوراهای محلی به ضرورت در آن شکل می گرفت. و در حقیقت مرکز جنبش اسلامی همین مساجد بوده اند.

 

نظام جمهوری اسلامی ایران تا چه اندازه به مساجد توجه می کند؟

اساس و شالوده پیروزی نظام جمهوری اسلامی در مساجد و تکایا شکل گرفت، به حمدالله پس از پیروزی انقلاب اسلامی همین مساجد پایگاه محکم دفاع از تمامیت ارضی کشور در ایام دفاع مقدس بودند و خدماتی که در مساجد به مردم متدین ارائه شد بر کسی پوشیده نیست؛ با شکل گیری و استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی، مساجد همواره مورد احترام و توجه هستند و تحولات بزرگ و حساس سیاسی و اجتماعی از مساجد آغاز می شود. مساجد در نظام اسلامی نه تنها پایگاه عبودیت و خدا محوری اند بلکه مراکز مهم خدمات اجتماعی، سیاسی و ملی نیز هستند؛ برنامه های مهمی همچون  انتخابات پر شور در نظام اسلامی، فعالیتهای مردم یاری و عام المنفعه، همه و همه در مساجد  شکل گرفته و موجب  همبستگی ملی شده است.

 

دشمنان  انقلاب اسلامی با آگاهی کامل از این کارکرد مهم  و اثر گذار با ترفندها و حیله های مختلف و تبلیغات سو  نسبت به تضعیف و خالی کردن مساجد از دینداران تلاش می کنند اما علیرغم تبلیغات منفی دستگاه مستکبر جهانی مساجد نه تنها کارکرد خود را از دست نداده بلکه با تغییر روند اجتماعی در جامعه، فعالیتهای مساجد نیز متناسب با آن تغییر یافته است. واقعیت این است که هرجایی که حضور مردم در مساجد  پررنگ تر است و فعالیت های فرهنگی در مساجد بیشتر است انسجام و خدمت رسانی به آن منطقه و فعالیت های مردمی اثرگذار است هر جایی که مساجد تضعیف شدند در انجام اقدامات مردم یاری تضعیف شدند؛ امروز هم هر کدام از مساجدمان  که محل بروز و ظهور فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی و سیاسی و حضور پرشور مردم باشد در این صورت امکان حل مسائل و مشکلات اجتماعی بیشتر خواهد شد و معنا و مفهوم کلام "یدالله مع الجماعه" بیش از پیش عملی می گردد.

 

نگاه وزارت دفاع به مساجد چگونه است؟

از افتخارات ما در وزارت دفاع  این است که نماز اولین اولویت وزارت دفاع است و مساجد نیز به همین مناسبت مملو از نمازگزار هستند و به دلیل استقبال بی نظیر از این فریضه در بسیاری از موارد  مساجد را احیاء و توسعه دادیم. در وزارت دفاع مقامات و مدیران ارشد برای توسعه و ارتقاء فعالیتهای مساجد و فرایض دینی اهتمام دارند و دستورات اکیدی توسط وزیر محترم دفاع برای توسعه مساجد صادر شده است و تمامی نمازخانه ها و مساجدی که فرسوده شده بودند بازرسازی و مرمت شده اند.

 

در وزارت دفاع محل برگزاری مهمترین مراسم و برنامه های فرهنگی، سیاسی و مذهبی در مساجد است و مهترین شخصیتها برای بیان دیدگاه هایشان در مساجد وزارت دفاع در اجتماع کارکنان حضور می یابند.

 

آیا وزات دفاع در ساخت مساجد در مناطق زلزله زده فعالیت داشته است؟

توجه و اهتمام وزارت دفاع تا جائی است که در مناطق زلزله زده کرمانشاه علاوه بر مأموریتهای عمرانی و مهندسی محوله مأمور  ساخت مسجد در منطقه سرپل ذهاب  و در محل یادمان شهدای بازی دراز شده و کلنگ آن توسط وزیر محترم دفاع زده شد و در مدت کوتاهی با کمکهای اهدائی کارکنان وزارت دفاع ساخته و به مردم منطقه تحویل شد.

 

همینطور مسجد بزرگ بقیه الله که جدیدا در منطقه پاسداران به بهره برداری رسیده است، صفر تا صد آن توسط وزارت دفاع ساخته شد و الان یکی از مراکز مهم فرهنگی و مذهبی در منطقه شمال تهران محسوب می شود.

 

توجه وزارت دفاع به مراکز اقامه نماز تا آنجاست که برای تمامی نمازخانه ها و مساجد بر اساس استانداردهای مدیریت بهداشت و ایمنی گواهی نامه کیفیت صادر کرده و آنها را رتبه بندی نموده است تا ارائه خدمات به نمازگزاران  با کیفیت و منسجم ارائه شود، همچنین برای تمامی نمازخانه های سراسر وزارت دفاع برنامه های مدون و منسجم فرهنگی و مذهبی به صورت سالانه تنظیم و ابلاغ شده و این برنامه ها در طول سال توسط بازرسان خبره ای کنترل و رتبه بندی می شود.

 

در مجموعه وزارت دفاع چند مسجد فعال در عرصه های مختلف وجود دارد؟

قریب به 391 مسجد و نمازخانه در وزارتخانه داریم که تمام  آنها از جمعیت مملو است و فعالیتهای فرهنگی، تبلیغی، قرآن و عترت در این مساجد برگزار می شود. مسابقات سراسری قرآن نیروهای مسلح مربوط خانوداه ها و فرزندان از جمله فعالیتهای قرآنی این وزارت دفاع است که با محوریت مسجد برگزار شد و در بخشهای دیگر نیز سیل عظیمی از برنامه های فرهنگی در سطوح مختلف جوانان و نوجوانان  در مساجد برگزار می شود .

 

چند مسجد در وزارت دفاع نمازهای سه وعده را به صورت جماعت برگزار می کنند؟

22 مسجد در وزارت دفاع در  سه وعده نماز را به شکل جماعت برگزار می کنند و قریب به 600 امام جماعت در وزرات  دفاع  مشغول فعالیت هستند و تعدای از مساجد در وزارت دفاع نیز در دو وعده نماز جماعت را برگزار می کنند  و قریب به 8 مسجد بین راهی از وزارت دفاع افتخار آن را دارد که میزبان مسافران بین راهی در جاده ها است.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1398/7/4 ساعت 12:57
کد : 3684
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
وزارت دفاع و پشتیبانی
نمازخانه های وزارت دفاع
مساجد وزارت دفاع
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز