همت مسجدی‌ها برای حفظ و نشر فرهنگ دفاع مقدس

■ همت مسجدی‌ها برای حفظ و نشر فرهنگ دفاع مقدس

همت مسجدی‌ها برای حفظ و نشر فرهنگ دفاع مقدس

اگرچه بوی ماه مهر برای ما نویدبخش آغاز سال جدید تحصیلی و گشایش فصلی نو در کتاب علم آموزی و کسب دانش برای نسل آینده است اما از 31 شهریور سال 1359 و با حمله متجاوزانه رژیم بعث عراق به مرزهای ایران اسلامی، ماه مهر بوی خون و باروت نیز به خود گرفت تا برای همیشه یادآور این مسئله باشد که در ایران اسلامی علم و جهاد با هم عجین هستند.

در این میان همانطور که مدارس، کوچه ها و محلات، تبلیغات رسانه ای و تلاش فروشگاه های زنجیره ای برای جذب مشتری، نوید آمدن ماه مهر را از اواسط شهریور می دهند، هستند مکان ها و نهادهایی که می کوشند تا مبادا در بحبوحه بازگشایی مدارس یادمان برود که آرامش امروز برای نشستن بدون دغدغه پش نیمکت های مدرسه و روی صندلی های دانشگاه را مدیون و وامدار چه کسانی هستیم.

مساجد در بین همه نهادها و سازمان ها و اماکنی که می کوشند دفاع مقدس و خالقان بی بدیل آن فراموش نشوند، نقش نخست را دارند و همچون دیگر مناسبت های ملی مذهبی پیشتاز این میدان به شمار می روند چنان که در احیای فرهنگ دوران دفاع مقدس و روحیه ایثار و شهادت و مقاومت، گوی سبقت را از دیگر رقاب ربوده اند.

با گشتی مختصر در سطح شهر و عبور از مقابل ورودی مساجد حتی اگر به درون آنها هم سرک نکشی، به خوبی این مهم مشخص می شود.

شبیه سازی سنگرهای مربوط به دوران دقاع مقدس که با پخش نغمه ها و نواهای جبهه ای همراه است و لحظه های توام با عشق و امید از ورای ترس را یادمان می اندازد و ناخودآگاه هر بیننده ای را به دهه 60 باز می گرداند، به صحنه هایی که قبلا فقط در فیلم های دفاع مقدسی دیده ایم، جان می بخشد و پیش چشم مان آنها را زنده می کند.

از ایستگاه های صلواتی که چای و شربت توزیع می کنند و دود اسپندشان مشام جان را نوازش می دهد و سر در آنها نوشته شده: «شهدا را یاد کنیم با صلوات» گرفته تا بنرهایی که هر یک مزین به اسم و رسم و نام و نشانی از شهدا و حماسه سازان سال های نه چندان دور میهن است و نیز پارچه نوشته های منقش به فرازهایی از وصیتنامه شهدا که در و دیوار مساجد را به سال های دفاع مقدس شبیه می کند، همگی همت و آستین های بالازده این خانه های خدا برای یادآوری اهمیت این روزها در تقویم کشور را نشان می دهد.

برگزاری جلسات سخنرانی با موضوعاتی همچون شرح و تفسیر آیات قرآنی مربوط به ایثار و جهاد و نیز شهادت و و مقاومت، برگزاری نشست های روایت خاطرات دوران هشت ساله دفاع مقدس با حضور رزمندگان، ایثارگران و جانبازان که با گریه و خنده، احساس غرور و حسرت از دست رفتن انسان هایی چنین والا همراه است، دعوت از چهره های شاخص دوران دفاع مقدس همچون فرماندهان و سرداران به منظور مرور رشادت هایی که سربازان خمینی(ره) به تاسی از یاران حسینی رقم زدند و ... از دیگر جلوه های تلاش مساجد برای ممانعت از فراموشی شهدا و خالقان زیباترین تصاویر حماسه و عشق در تاریخ معاصر است.

همچنین است، یادواره های شهدا که با تجلیل از خانواده معظم این فرزندان ازجان گذشته ایران، برگزار می شود و به یاد مردم محلات و نیز اهالی مساجد می اندازد که در هیاهوی روزمرگی ها فراموش نکنند آنها را که از جان برای وطن دست شستند و نیز آنها که شهدا و رزمندگان را در طی این طریق عشق، تشویق و یاری کردند، مادران و پدران، خواهران و برادران و همسران و فرزندانی که ترس و غم فقدان عزیزان شان را با تاسی به صبر حضرت زینب(س)، به زانو درآوردند.

برگزاری شب شعرها، مسابقات، جشنواره ها و طرح های مرتبط با شهدا و فرهنگ ایثار و شهادت از دیگر تدارکات مساجد برای بزرگداشت هفته دفاع مقدس و احیاء و ترویج روحیه ایثار و شهادت است. احیاگری‌ای که در طول سال های پس از دفاع مقدس نیز همچنان وجهه همت مساجد بوده و در سایه آن مدافعان حرم تربیت و رهسپار جبهه های دفاع از حریم قدسی حضرت زینب(س) و مردم مظلوم سوریه شدند.

هر کدام از وجوه این بیدارگری و احیاگری را وقتی همچون قطعه های پازل کنار یکدیگر قرار بدهیم، درمی یابیم، مساجد همانطور که در دوران دفاع مقدس پایگاه ثبت نام، آموزش و اعزام بسیجیان و رزمندگان و نیز ارسال کمک های مردمی به جبهه های نبرد حق علیه باطل بودند و در روشنگری، جذب نیروهای مردمی و روشن نگاه داشتن و گرما بخشیدن به تنور مجاهدت ها مرکزیت داشتند امروز و با گذشت نزدیک به چهار دهه از آغاز جنگ تحمیلی که با رشادت و ایثار سربازان خمینی(ره)، دفاع مقدس نام گرفت هنوز هم در ترویج این روحیه نقش نخست را دارند.

همراهی پرشور مردم با یادواره های شهدای مسجدی و حضور چهره های نخبه مسجدی در میان شهدای مدافع حرم، به خوبی این مهم را اثبات می کند.

حجت الاسلام «محسن كرمانی» در گفت وگو با رادیو گفتگو با بیان اینکه مسجد پایگاهی برای فعالیت های اجتماعی است، اظهار کرد: در دوران انقلاب اسلامی مساجد پایگاه های اصلی مردم برای تظاهرات بودند و در پی این روند، در دوران دفاع مقدس نیز رزمندگان در مساجد سازماندهی و پشتیبانی می شدند.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد (ناحیه شهید بهشتی) تاکید کرد: 98 درصد از شهدای سرافزار کشور به واسطه مساجد از سراسر کشور به مناطق جنگی اعزام شده اند.

آیت الله «محمد محقق مرندی» نیز در گفت وگویی با شبستان با بیان اینکه مساجد امروز بیش از گذشته در محلات و شهرها نقش آفرین و اثرگذار هستند، اظهار کرد: گسترش نهادها و ظهور فناوری‌های نو، البته با دامنه محدودتر، در زمان جنگ تحمیلی نیز وجود داشت، اما مساجد، مرکز پشتیبانی از جبهه‌ها بودند.

این استاد حوزه علمیه ابراز کرد: واقعیت این است که این مراکز سرنوشت جنگ را به نفع ایران رقم زدند، زیرا در حالی که ده‌ها کشور از عراق حمایت می‌کردند و ایران با تحریم‌ها دست و پنجه نرم می‌کرد، مساجد و فعالان مسجدی، با حمایت‌های مستمر خود، زمینه پیروزی کشورمان در دفاع مقدس را فراهم کردند.

بنابر آنچه بیان شد مساجد در حوزه کارکردهای اجتماعی خود در جامعه اسلامی که یکی از وجوه آن حفظ فرهنگ ایثار و شهادت و ترویج آن در سبک زندگی فردی و اجتماعی افراد است، پیشتاز بوده و هستند و به مدد فعالیت این خانه های خدا با آنکه بیش از سه دهه از اتمام جنگ تحمیلی می گذرد، اما هنوز هم دفاع مقدس در سطح محلات و شهرها گرامی داشته می شود.

منبع:شبستان

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1398/7/2 ساعت 10:05
کد : 3673
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
فرهنگ
ایثار
شهادت
نماز
دفاع مقدس
ایثار و شهادت
مسجد
qunoot
namaz

■ دومین کنگره نماز و سلامت روان، با همکاری پژوهشکده آل طه و فدراسیون آسیایی روان‌درمانی، برگزار می‌شود

دومین کنگره نماز و سلامت روان، با همکاری پژوهشکده آل طه و فدراسیون آسیایی روان‌درمانی، برگزار می‌شود. دومین کنگره ملی نماز و سلامت روان، با همکاری پژوهشکده آل طه و فدراسیون آسیایی روان‌درمانی، در آذر ماه سال جاری، برگزار می‌شود. ...

■ هفتمین اجلاس استانی نماز قم برگزار شد

هفتمین اجلاس استانی نماز صبح سه‌شنبه سیزدهم دی‌ماه و همزمان با سالروز شهادت سردار دلها حاج قاسم سلیمانی، با حضور امام جمعه، معاونین استاندار، فرمانداران، مدیران کل و روسای ادارات و دانشگاه ها، دانشگاهیان و فرهنگیان، دانشجویان و دانش آموزان ...

■ اعلام جمله «در خانه نماز بخوانید» از بلندگوهای مساجد فلسطین

،تشکیلات خودگردان فلسطین اقامه نمازهای یومیه در مساجد و همچنین برگزاری مراسم دعا و نیایش در کلیساهای کرانه باختری اشغالی را برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا لغو کرد. گروه مقاومت حماس که حاکم بر غزه است نیز از بسته شدن همه گذرگاه های مرزی برای سفر ...

■ بازار پیشانی شهر است/ نماز اول وقت، نماز در مسجد و با جماعت

حجت الاسلام والمسلمین فروزان نژاد اظهار داشت: هیچ فریضه ای بالا تر از نماز نیست، بازار را باید به سمت نماز سوق دهیم و برنامه های آموزشی با موضوع نماز در سطح بازار باید برگزار کنیم. وی افزود: اولین فریضه که بر پیامبر واجب شد نماز است، آخرین فریضه ن ...

■ مسجدالاقصی نیمه خالی از نمازگزاران

 مسجدالاقصی نیمه خالی از نمازگزاران رسانه‌های فلسطینی گزارش دادند: مسجد الاقصی برای پنجمین جمعه متوالی به دلیل محدودیت‌های رژیم صهیونیستی نیمه خالی از نمازگزاران بود. به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روسیاالیوم،رسانه‌های ف ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز