■ دومین جشنواره ملی سرود نماز با عنوان «ترنم الهی» در سمنان برگزار شد.
حجت الاسلام شمس الدین مدیر ستاد اقامه نماز استان سمنان گفت: در دومین جشنواره سراسری سرود نماز و انتظار با عنوان «ترنم الهی»، ۲۰۰ گروه اعلام آمادگی کرده بودند، که در نهایت ۱۰ گروه از ۸ استان کشور رقابت می کنند.
ایشان در ادامه افزود: با هدف تقویت محتوایی و عملکرد گروه های سرود و به منظور ترغیب فعالان گروه های سرود برای تقویت این حوزه، از آهنگساز، تکخوان و رهبر برتر گروه های شرکت کننده نیز تقدیر می شود.
وی با اشاره به ارائه ۲ سرود از هر گروه با موضوع نماز و انتظار، خاطرنشان کرد: فعالیت ستاد اقامه نماز در رشته سرود به نوعی ورود این ستاد در حوزه به کارگیری ابزار هنر برای ترویج فرهنگ نماز و انتظار است.
وی با بیان اینکه برگزاری جشنوارههای مختلف به ترویج فرهنگ و آموزههای دینی اسلامی کمک میکند، افزود: با توجه به هجمههای فرهنگی دشمن وجود این قبیل اقدامات میتواند نقشههای آنها خنثی کند بنابراین مشارکت همه آحاد جامعه در این جشنوارهها ضروری است.
در این مراسم، دکتر مظفر قائم مقام محترم ستاد اقامه نماز تصریح کرد: عرصه فرهنگ و هنر را دارای ظرفیت بالایی برای ترویج فرهنگ اقامه نماز عنوان کرد و گفت: ترویج و توسعه فرهنگ نماز در فعالیت های فرهنگی و هنری و توجه به این فریضه در اجرای برنامه های مختلف باید مهمترین محور فعالیت مدیران فرهنگی باشد.
وی خاطرنشان کرد: انتظار می رود که با همکاری و تعامل همه کارکنان زمینه رشد و توسعه فعالیت ها و ترویج فرهنگ نماز بیش از گذشته فراهم شود و شاهد توسعه آن در بخش های مختلف جامعه باشیم.
منصور سرگزی معاون فرهنگ ، آموزش و پژوهش ستاد اقامه نماز کشور نیز خاطر نشان کرد: ترویج فرهنگ نماز در جامعه یکی از وظایف مهم دست اندرکاران امور فرهنگی و هنری است که خانواده به عنوان اولین نهاد اجتماعی در رأس آن قرار دارد. به همین منظور با برنامه ریزی دقیق و کامل و با جدیت و درایت متناسب با شرایط سنی فرزندان می بایست زمینه جذب آنان به نماز و نماز خوانی فراهم آورند و این میسر نخواهد بود مگر با نگاه هنرمندانه. زیرا ابزار هنر نه تنها ابزاری قوی در تمام مراحل قلمداد میشود، بلکه روز به روز نوع آوری های بیشتری را در قالب های مختلف شاهد هستیم.
ایشان در ادامه افزودند: اگر از این ابزار برای نماز و تبین آثار و برکات آن در جامعه استفاده نماییم ماندگار خواهد بود و باید اشاره کرد که زبان هنر گویا تر تاثیرگذارتر و جذابتر از ابزارهای دیگر جهت اشاعه فرهنگ نورانی و مقدس نماز خواهد بود.
از بین گروههای سرود کشوری، استان تهران با گروه سرود شهید فرجی، در جایگاه نخست، گروه سرود رهپویان ولایت ساری در مقام دوم، و گروه سرود مصباح الهدی از لارستان در مقام سوم این جشنواره قرار گرفت
همچنین تکخوان برتر این دوره از جشنواره، رحمان علی آبادی از کرمان؛ آهنگساز برتر، عابد درخشان از مازندران؛ و مربی برتر، جناب آقای نصیری از تهران معرفی شدند.
لازم به ذکر است گروه سرود کبوتران حرم به عنوان گروه برتر نمازی از سوی دبیرخانه جشنواره انتخاب شد.