رفع موانع جوانان برای ازدواج آسان به همت اهالی مسجدی در شرق تهران

■ رفع موانع جوانان برای ازدواج آسان به همت اهالی مسجدی در شرق تهران

رفع موانع جوانان برای ازدواج آسان به همت اهالی مسجدی در شرق تهران

مشکلات اقتصادی که امروزه بسیاری از مردم با آن دست به گریبان هستند، موجب شده جوانان نیز در امر مهم ازدواج با موانع و چالش هایی مواجه شوند. از این رو، حضور نهادهایی مثل مسجد در میدان تسهیل روند ازدواج، می تواند در این باره راهگشا باشد.

اگر چه اغلب مساجد را صرفا مكانی برای برپايی نماز جماعت يا محل برگزاری مراسم‌ ترحیم و سخنراني مذهبي، یا انجام دعا و نيايش مي‌ شناسند، اما بايد توجه داشت کاركرد مسجد به‌عنوان پايگاه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مطلوب اسلام برای جامعه، فراتر از اين موارد است. از این رو، مقام معظم رهبری همواره بر احیای کارکردهای اجتماعی مساجد و بر لزوم ایجاد «مسجد برقرار» تاکید کرده اند. البته امروز هم کم نیستند مساجدی که به شاخصه های مسجد طراز اسلامی نزدیک بوده و سعی دارند، به اندازه توان مالی و نیز کمک هایی که به همت نمازگزاران و اهالی خود جمع آوری می شود، بخشی از مشکلات مردم نیازمند را حل کنند.

مسجد «خلیل الله» از جمله مساجد فعالی است که با  68 سال قدمت در منطقه شرق تهران علاوه بر برنامه ها و فعالیت های دینی مذهبی رایج، در زمینه فراهم کردن تسهیلات ازدواج آسان برای جوانان هم برنامه دارد.

حجت الاسلام «سید رضا جوادی» در گفت وگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به برنامه های مسجد خلیل الله برای ترویج ازدواج آسان و هموار کردن مسیر این سنت حسنه، اظهار کرد: در طول پنج سال گذشته که ستاد ازدواج آسان در این مسجد راه اندازی شده است، برای 30 جوان نیازمند و در شرف ازدواج جهیزیه کامل فراهم کرده ایم.

امام جماعت مسجد خلیل الله (واقع در خیابان شهید مدنی تهران) ادامه داد: ما از چند روش اقدام به تهیه جهیزیه برای جوانان در شرف ازدواج می کنیم، در روش اول نمازگزاران، نیازمندان را به ما معرفی می کنند و ما با برقراری ارتباط با بازاریان اقدام به تهیه جهیزیه برای آنها می کنیم.

وی در ادامه بیان کرد: در روش دوم اقدام به اعطای وام به جوانان در شرف ازدواج می کنیم، تا از این طریق آنها بتوانند کالاهای ضروری را خریداری کنند و در روش سوم بخشی از مبالغ کالاهای موردنیاز جوانان برای آغاز زندگی مشترک توسط مسجد پرداخت می شود.

امام جماعت مسجد خلیل الله به فعالیت صندوق قرض الحسنه مسجد نیز اشاره کرد و گفت: صندوق قرض الحسنه مسجد خلیل الله در طول 9 سال فعالیت، یک میلیارد و 800 میلیون تومان وام قرض الحسنه به نیازمندان در زمینه ایجاد اشتغال، درمان، ازدواج و تامین ودیعه رهن منزل پرداخت کرده است.

حجت الاسلام جوادی با اشاره به اینکه مساجد را نباید تنها مکانی برای اقامه نماز دانست،  تاکید کرد: داشتن چنین نگاهی اشتباه و جفا در حق مسجد است، مساجد باید در همه ابعاد به مردم محله خدمات ارایه دهند، در این صورت است که زمینه حضور مردم در مساجد تقویت می شود.

امام جماعت مسجد جامع خلیل الله با اشاره به اینکه مساجد پايگاه مردمي و مكانی برای تجمع اهالي محل محسوب می شوند، تصریح کرد: مساجد باید با الگوبرداری از دیگر مساجد فعال در خدمات رسانی به مردم با ایجاد مراکز تعاونی و قرض الحسنه به همه اقشار جامعه خدمات ارائه دهند، تقویت کارکردهای اجتماعی مساجد می تواند زمینه ساز حضور گسترده مردم در این خانه های خدا شود.

وی  با اشاره به دیگر فعاليت‌هاي مذهبي و فرهنگي مسجد خلیل الله ابراز کرد: در طول سال و در تمام مناسبت‌هاي ملی و مذهبی با كمك اهالی محل برنامه هایی در مسجد اجرا مي‌ شود. همچنين برای سنین مختلف از كودكان تا بزرگسالان دوره های تفسير قرآن و احكام برگزار می شود. علاوه بر این، یکی از برنامه‌های این مسجد، ایجاد بانک اطلاعاتی از خاطرات دوران دفاع مقدس است که به همت رزمندگان فعال مسجد، تهیه می شود.

به گفته امام جماعت مسجد خلیل الله غیر از فعالیت های مذکور، این مسجد و اهالی آن در سیل اخیری که در برخی استان های کشور خسارت به بار آورد، اقلامی همچون لباس، فرش، پتو، مواد غذایی و ... را جمع آوری کرده و به مناطق سیل زده ارسال کردند.

حجت الاسلام جوادی یادآور شد: ارسال کمک به  منطقه صفر مرزی که بر اثر سیل دچار تخریب بسیار شده است، اگرچه بسیار سخت بود اما توسط تیم کمک رسانی مسجد انجام شد.

بنابر این گزارش، مسجد خلیل الله پیرو بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر دایر بودن مساجد در ساعاتی غیر از وقت نماز، با تشکیل کارگروهی با حضور هیات امنا و پس از پیگیری‌ها و انجام اقدامات لازم، در طول روز فعال است و عموم مردم می‌توانند در ساعات مختلف از برنامه‌های این مسجد بهره‌مند شوند.

یادآور می شود؛ مسجد خلیل الله در خیابان شهید مدنی، تقاطع خیابان های گلبرگ و مدنی واقع شده است.

منبع:شبستان

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1398/5/26 ساعت 13:22
کد : 3571
دسته : اخبار نماز در استان‌ها
لینک مطلب
کلمات کلیدی
مسجد خلیل الله
نماز
ازدواج آسان
همت اهالی مسجد
مساجد طراز اسلامی
qunoot
namaz

■ اهمیت خواندن نمازهای واجب در مسجد

نماز خواندن به جماعت یکی از امورات مستحبی است که تاکید فراوانی به انجام آن شده است.  امام علی(ع)می فرماید:هرکسی که در مسجد رفت و آمد دارد یکی از هشت چیز به او می رسد:برادری که در راه خدا به او فایده رساند، علم و دانشی که نیک باشد، نشانه و آ ...

■ امامان جماعت انگلیس نشست مبارزه با حمله به مساجد برگزار کردند

 امامان جماعت شهر کیلی در انگلستان، در نشست آموزشی «مبارزه با جرایم نفرت محور و اسلام هراسی» شرکت کردند. بیش از 20 امام جماعت برای ایجاد امنیت بیشتر در مساجد و ایجاد فضای امن تر برای نمازگزاران، دوره آموزشی دیدند. این برنامه یک روزه ...

■ بازخوانی اهمیت نماز در «به رنگ خدا»

 برنامه «به رنگ خدا» از چهارم آبان ۹۸ به مدت یک هفته باتوجه به آیه ۴۰ سوره مبارکه ابراهیم،‌ اهمیت نماز و برکات آن در زندگی فردی و اجتماعی افراد را بیان می کند. همچنین این برنامه باکارشناسی حجت الاسلام کاظمی با شرح حدیث ارزشمن ...

■ مدیران دغدغه نماز داشته باشند

آیت‌الله سیداحمد میرعمادی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه خرم‎آباد  در رابطه‌ با آفات و موانع قبولی اعمال، گفت: یکی‌ از آفات و موانع قبولی اعمال ترک عمدی نماز است این‌که انسان نماز را عمداً ترک کند. وی با بیا ...

■ به تربیت نسل نو مبادرت ورزید/ فعالیت فرهنگی را در اولویت کار خود قرار دهید

هفتمین اجلاس استانی نماز با حضور نماینده ولی فقیه، استاندار و مدیران دستگاه های اجرایی و نهادها و سازمان های دولتی و غیردولتی، در روز شنبه ۱۷ دی ماه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر برگزار شد. حجت الاسلام والمسلمین محمدیان مشاور رئیس ستاد اقامه ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز