■ کاستی های ترویج فرهنگ نماز در کهگیلویه و بویراحمد
یکی از مهمترین عواملی که موجب سکینه قلوب و رفع بسیاری از آسیبهای اجتماعی در انسان میشود، مقوله عبادت و راز و نیاز با خداوند و تشکر از نعمتهای الهی در قالب «قرائت نماز» است.
نماز آن گونه که بزرگان دین از پیامیر اکرم (صل الله علیه وآله وسلم) گرفته تا ائمه معصومین (علیهم السلام)، علما و مبلغین دینی می فرمایند، بهترین عمل برای آرامش بخشی در قلوب و دلهاست آن جا که از نماز به عنوان سکینه قلوب و آرامش بخش دلها یاد میشود.
در استان ۱۰۰ درصد شیعه کهگیلویه و بویراحمد آن چنان که باید و شاید در ترویج نماز گام اساسی برداشته نشده و کمتر توانستهایم در خانوادهها، اماکن و فضاهای آموزشی نماز را به فرزندان خود بشناسانیم و فضائل نماز را به آنها تفهیم کنیم.
برنامههای مربوط به نماز که بتواند به صورت راهگشا موجب ترویج و فراگیر کردن نماز شود در استان کم داریم و رسانهها به خصوص صدا و سیما کمتر از هر چیز دیگر به مقوله نماز میپردازند.
فضاهایی که مربوط به نماز و نمارخانهها در استان است، فضای مطلوب و در شان نماز نیست که اگر به ادارات و دستگاهها سری بزنیم این فضاها به گونهای تعبیه شدهاند که در حاشیه قرار گرفتهاند.
برپایی نماز در ادارات به گونهای است که این حضور چنگی به دل نمیزند و دستگاههای فرهنگی استان کمتر از هر مورد دیگری به نماز پرداختهاند و در فضای مجازی جای خالی نماز کاملا مشهود و محسوس است.
اندر کاستیها و نواقصی که در امر نماز در استان داریم میتوان به تعداد مساجد در شهرهای استان نگاهی انداخت که در هر شهر به اندازه انگشتان یک دست مسجد وجود ندارد در حالی که در شهرهای دیگر در هر محله و کوی و برزن مسجدی با همه امکانات و در خور شان ساخته شده است.
حال با این تفاسیر میتوان پی برد که یکی از دلایل مشکلاتی که در استان از جمله در فقر و محرومیت داریم، به بیتوجهیها به نماز برمیگردد که اگر در این یک مورد از خود همت و عزم بیشتری به خرج دهیم، شاهد ازدیاد نعمت و برکت در جای جای استان خواهیم بود.