■ زائران ایرانی در نماز جماعت مسجدالحرام و مسجدالنبی(ص) شرکت کنند
حجت الاسلام والمسلمین «علی پروانه» در نشست مسئولان فرهنگی مجموعه های استقرار حجاج ایرانی در مکه مکرمه، از مسئولان فرهنگی هتل های محل استقرار حجاج ایرانی خواست زائران ایرانی حج 98 در نماز جماعت مسجدالحرام و مسجد النبی و یا مساجد محلی شرکت کنند
مدیرکل جذب و سازماندهی امور روحانیون بعثه مقام معظم رهبری گفت: این تصمیم توسط بعثه مقام معظم رهبری و در اجرای رهنمودهای امام خمینی (ره) و حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی اتخاذ شده است.
وی افزود: تاکید حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری همواره این بوده است که در هتل ها، نماز جماعت برگزار نشود و حجاج و زائران ایرانی حاضر در مکه مکرمه، در نماز جماعت مسجدالحرام و در مدینه منوره، در نماز جماعت مسجدالنبی(ص) همراه سایر مسلمانان شرکت کنند.
مدیرکل جذب و سازماندهی امور روحانیون بعثه مقام معظم رهبری تصریح کرد: چنانچه به دلیل ازدحام و شلوغی مسیر و یا گرمای هوا امکان حضور زائران ایرانی در نماز جماعت اماکن مقدس یادشده میسر نبود، آنها باید در نماز جماعت مساجد محلی شرکت کنند.
پروانه تاکید کرد: این کار مزایا و منافع بی شماری دارد و به معرفی هر چه بهتر ایران و انقلاب اسلامی و تقویت وحدت مسلمانان کمک می کند
وی یادآور شد: پس از فاجعه منا، بعثه مقام معظم رهبری طی دو سال گذشته به صورت استثنا مجوز برگزاری نمازهای جماعت را در هتل ها به حجاج ایرانی داده بود اما امسال این شرایط رفع شده است و مجوز برگزاری نماز جماعت در هتل ها داده نمی شود.
این مسئول بعثه مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: برگزاری نماز جماعت در هتل ها فقط در نوبت ظهر و به صورت محدود برای «معذورین و افراد کم ناتوان» که امکان رفتن به مساجد را ندارند، مجاز خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش، از مدیران و مسئولان فرهنگی کاروان های حجاج ایرانی خواست به گونه ای برنامه ریزی کنند که زائران در این سفر، «زینت» مردم ایران باشند و در نقش «سفیر فرهنگی» برای کشور عمل کنند.
همچنین، حجت الاسلام والمسلمین «محمدحسین عسگری» نیز در این نشست بر لزوم فعالیت جدی و برنامه ریزی شده شورای فرهنگی مجموعه های محل استقرار حجاج تاکید کرد.
مسئول مراسمات بعثه مقام معظم رهبری برگزاری جلسات انس و معرفت، طرح مودت، مسابقات فرهنگی، پاسخ به سوالات شرعی و زیارت دوره را از جمله برنامه های فرهنگی کاروانهای حجاج برشمرد
حجت الاسلام عسگری در همین راستا از تلاش برای اجرای برنامه «زیارت دوره» در مکه مکرمه با هدف آشنایی حجاج ایرانی با تاریخ صدر اسلام خبر داد.
وی گفت: اقامت یک ماهه حجاج ایرانی در شهر مکه ایجاب می کند برنامه های مناسبی برای تقویت معرفت دینی و معنوی آنها داشته باشیم.
برنامه «زیارت دوره» هم اکنون در مدینه منوره با هدف آشنایی زائران با تاریخ اسلام از طریق بازدید از اماکنی نظیر مقبره شهدای احد، مسجد قبا، مسجد ذوقبلتین و مساجد سبعه واقع در منطقه غزوه خندق انجام می شود
«سجاد علیپور» از قاریان ممتاز قرآن کریم و عضو کاروان نور ویژه قاریان قرآن در حج تمتع 98 در آغاز این نشست، آیاتی از کلام الله مجید را تلاوت کرد.
امسال میانگین مدت اقامت زائران ایرانی در سرزمین وحی حدود 40 روز است.
تاکنون 35 هزار نفر از حجاج ایرانی و دست اندرکاران برگزاری مراسم حج با پروازهای شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) وارد خاک عربستان شده اند.
منبع:شبستان