■ اتحاد شیعه و سنی از کویت تا هند
هنگامی که مسجد شیعیان «امام صادق» در کویت در سال 2015 میلادی به دست عناصر گروهک تروریستی داعش منفجر شد، صدها نفر از شیعیان و اهل تسنن برای نماز از سراسر کویت برای اعلام همبستگی در مساجد گردهم آمدند.
بیش از دو هزار و 800 کیلومتر دورتر در دهلی نو، «سید اسد حیدر زیدی» هندی تبار از خانواده مقیم در کویت از این مسئله تاثیر پذیرفت .
حیدر زیدی می پرسد که آیا امکان دارد که بتواند کار مشابه در کشورش برای اتحاد بین اهل تسنن و تشیع انجام دهد. نتیجه آن شد که این حرکت سینه به سینه شود. به طوری که الزیدی و همکارش «مازن خان» در دهلی نو این کار را آغاز کردند.
مازن خان بر نماز مشترک عید در مسجد شیعی «باب العلم» جامع النجار در دهلی نو نظارت می کند.
مسلمانان از شیعه و سنی دوباره در این مسجد برای مراسم عید فطر گردهم جمع شدند. اقدامی که از سال 2015 میلادی آغاز شده و تاکنون ادامه دارد.
الزیدی درباره طرح نماز مشترک، گفت: این فکر و ایده در آغار با مازن خان در دانشگاه اسلامی بررسی شد.
وی گفت: هنگامی که برای نخستین بار این طرح را در سال 2015 میلادی آغاز کردیم، مورد برخی از تهدیدات قرار گردیم، آنها به تهدیدها توجهی نکردیم و هرگز تاکنون با آنها برخورد نیز نکردیم.
الزیدی افزود: این کار پایانی ندارد، بلکه کار بدون سختی است که همه جامعه را بایکدیگر متحد می کند و دوستی بین مسلمانان ایجاد می کند.
پس از مدت کوتاهی، مساجد دیگری در دهلی نو این تجربه را آغاز کردند. در سال گذشته در جور باغ در مرکز دهلی نو، اهل تسنن نمازعید را در مسجد شاه مردان برگزار کردند.
وی گفت: این حرکت سینه به سینه تنها بر اتحاد تشیع و تسنن پایبند نیست، بلکه بر تحقق دوستی بین همه اقشار با انجام خدمات اجتماعی سازمان یافته در معابد و کلیساها به دست می آید.
الزیدی گفت: وی همچنین کمپین « حسین چه کسی است» در هند راه می اندازد و هدف از این حرکت تقویت آگاهی نسبت به زندگی امام حسین(ع) و تحقق بیشتر تفاهم بین طوایف است.
منبع:شبستان