همه باید پرچمدار نماز باشیم/ آموزش و پرورش به مرد تحول نیاز دارد نه طرح تحول

■ همه باید پرچمدار نماز باشیم/ آموزش و پرورش به مرد تحول نیاز دارد نه طرح تحول

همه باید پرچمدار نماز باشیم/ آموزش و پرورش به مرد تحول نیاز دارد نه طرح تحول

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در سمنان، حجت‏الاسلام والمسلمین محسن قرائتی شب گذشته در "همایش نماز سرچشمه همه خوبی‏ها" و آیین تجلیل از خادمان عرصه نماز استان سمنان كه با حضور معاونان و مربیان پرورشی، فرهنگیان و فعالان نماز، مدیران كل دستگاه‏های اجرایی در سالن هلال احمر سمنان برگزار شد، اظهار داشت: اینكه مدیركل آموزش و پرورش استان سمنان شعار سال تحصیلی جدید را نماز سرچشمه همه خوبی‏ها عنوان می‏كند، یك كار نو است.

وی با بیان اینكه از همین الان برای نمازمان تصمیم بگیریم كه نمازی با نشاط بخوانیم نه از سر رفع تكلیف؛ افزود: والدی به فرزندش می‏گوید بلندشو نمازت را بخوان و راحت شو این معلوم است كه یك جای كار مشكل دارد و خواندن نماز تكلیفی برای رفع شدن می‏داند و قرآن می‏گوید نماز با كسالت نماز منافقان است؛ بنابراین باید نماز را برای ایجاد نشاط و شادابی و با عشق به جای آورد.

رییس ستاد اقامه نماز كشور با بیان اینكه باید در خواندن نماز و ادای حروف و كلمات آن نهایت دقت را داشته باشیم؛ چرا كه ادای نادرست معنا را تغییر می‏دهد، تأكید كرد: در نمازهای یومیه هر روز بر بندگان صالح خداوند سلام می‏دهیم و باید بدانیم منظور و معنا و مفهوم از این بندگان صالح، غیر المغضوب یا ولاالضالین چیست.

هر چه ایمانمان به خدا بیشتر باشد، آمریكا برای ما كوچكتر خواهد بود

حجت‏الاسلام والمسلمین قرائتی با بیان اینكه نماز سرچشمه همه خوبی‏هاست و خوبی‏ها یعنی تبری جستن از آل سعود و ابوسفیان و آمریكا تصریح كرد: می گوییم الله اكبر یعنی خدا بزرگ است و هر چه غیر از آن كوچك و بی مقدار است و هر چه ایمانمان به خدا بیشتر باشد، آمریكا برای ما كوچكتر خواهد بود و در حقیقت كسی كه خدا برایش بزرگ باشد؛ غیرخدا برایش كوچك است.

وی با بیان اینكه خدا شهر طبس را دارد كه شر هواپیما آمریكایی را در آن نابود می‏كند و ابابیل را دارد كه لشكر ابرهه را پودر می‏كند، گفت: شعار نماز سرچشمه همه خوبی‏ها است، ریشه قرآنی دارد.

رییس ستاد اقامه نماز كشور با تأكید بر اینكه همه پرچمدار نماز باشیم، افزود: اصل دین نماز است و همه باید منادی نماز باشیم، شهری اسلامی به داشتن آجرهایی از دوران شاه عباس و نشانه‌هایی مانند آن نیست بلكه شهری است كه مردمان آن صبح‏ها با صدای اذان از منابر و مساجد از خواب بیدار شوند.

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با این سوال كه چرا نباید گروه اذان داشته باشیم، حال آنكه گروه تواشیح داریم و می‏دانید كه تواشیح سبقه‏ای مصری دارد و تهاجم شرقی و غربی داشتیم تهاجم مصری هم به آن اضافه شد، گفت: از اذانی كه ریشه‏دار است گذشته‌ایم و به تواشیحی كه ریشه دار نیست بها داده‏ایم.

سلیقه‌های شخصی و تعصبات محلی را به دین گره نزنیم

وی با تأكید بر اینكه دین را باید از قرآن بگیریم و سلیقه‏های شخصی را در آن دخیل نكنیم، گاهی تعصبات محلی در دین ما اثر می‏گذارد در حالی كه باید در دین به مراجع مراجعه شود، تصریح كرد: عزاداری ما مملو از كارهای خلاف است كه یكی از آنها این است كه صدای عزاداری هیئات مذهبی باید در داخل هیئت پخش شود و این فقط صدای اذان است كه اگر در هر كوی و برزن شنیده شود، مانعی ندارد و اینگونه آنچه كه خلاف و حرام است را حلال و حلال را حرام می‏كنیم.

رییس ستاد اقامه نماز كشور با اشاره به اینكه هیچ عبادتی همچون نماز دارای تنوع نیست، اظهار داشت: ما 350 رقم نماز همچون آیات، جعفر طیار، نماز نافله، نماز شب داریم و باید گفت، اگر نمازمان را درست كنیم؛ مابقی كارها و اعمالمان را درست كرده‏ایم و باید همچون ائمه اطهار(ع) عمل كنیم كه در حین انجام كار به محض شنیدن صدای اذان به اقامه نماز می‏پرداختند.

 حجت الاسلام والمسلمین قرائتی در توصیه‏ای به مدیران مدارس خاطر نشان كرد: مدیران و معلمان مدارس باید در جمع دانش‏آموزان نماز بخوانند و این حضور در جمع دانش‏آموزان در حقیقت نوعی امر به معروف عملی است كه بسیار تأثیرگذار است.

 وی با بیان اینكه مشكل ما در دنیا «اقرأ»نیست؛ بلكه «بسم رب» است؛ چرا كه «اقرأ» هست ولی از «بسم رب» فاصله گرفته و «یعلمهم» هست؛ اما از «یزكیهم» جدا شده است؛ گفت: خروجی آموزش و پرورش چیست هر چه دانش آموزان باسوادتر می‏شوند، متكبرتر می‏شوند و این به این معناست كه آموزش و پرورش بیمار است.

خاك آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها باید عوض شود/ آموزش و پرورش به مرد تحول نیاز دارد نه طرح تحول

این كارشناس برجسته مذهبی اضافه كرد: به اذعان خود معلمان دانش‏آموزان ابتدایی مؤدب‏تر از راهنمایی و راهنمایی از دبیرستان و دبیرستانی‏ها از دانشجویان و باید گفت پس این سواد چه اثری داشته كه این دانش آموز هر چه كه می‏گذرد، ادبش كمتر می‏شود و به اعتقاد بنده باید خاك آموزش و پرورش و دانشگاه عوض شود.

 رییس ستاد اقامه نماز كشور تصریح كرد: طرح تحول بنیادین در آموزش و پرورش كافی نیست و اساساً این سازمان نیازمند طرح تحول نیست؛ بلكه نیازمند مرد تحول است.

 وی افزود: باید گفت امروز جامعه دچار سرطان اخلاقی شده است، به دانشجو می‏گویی مگر اینكه از كنارت گذشت استادت نبود، چرا سلام نكردی؛ در جواب می‏گوید استادم هست؛ اما این ترم با او درس ندارم اینها نشانه‏ای از مشكلاتی است كه باید چاره‏ای در رفع آنها اندیشید.

 معلمان آثار شهید مطهری را مطالعه كنند

رییس ستاد اقامه نماز كشور اظهار داشت: معلمان نباید خود را با داشتن مدرك دیپلم، لیسانس و با گذراندن كلاس‏های ضمن خدمت و از این قبیل فارغ التحصیل و بی نیاز از مطالعه بدانند؛ بلكه باید خود را مجهز به علم روز كنند و حداقل هفته‏ای یك كتاب از كتاب‏های فاخر همچون آثار شهید مطهری را مطالعه كنند.

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی افزود: اثر گفتمان خصوصی بیشتر از گفتمان عمومی است، بنده این را از اینجا فرا گرفتم كه دیوانه‏ای وارد مجلسی شد و حرف ناسزایی را با صدای بلند چند بار به زبان آورد و همه حاضران در آن مجلس هر بار خندیدند تا اینكه این فرد دیوانه به جلوی سخنران رفت و گفت با تو بودم، با تو بودم و این را چند بار تكرار كرد و همین باعث شد كه این مرد را از آن مجلس بیرون كنند؛ اینجا بود كه فرا گرفتم گفتمان خصوصی اثرش به مراتب بیش از گفتمان عمومی است.

 وی بیان داشت: معلمان و مدیران خود را محدود به سخنرانی در جمع عموم دانش‏آموزان برای مثال در مراسم مرسوم هر روز صبح كه دانش آموزان همگی به صف ایستاده‏اند، نكنند و زمانی را به این اختصاص دهند كه به صورت خصوصی با دانش آموزان گفت‏وگو كنند و یكی دیگر از كارهای اثرگذاری كه مدیران باید به آن توجه كنند معرفی شاگردان زرنگ به پیش‏نماز مدارس است و برقراری ارتباط دوسویه كه بدون شك اینها كارهای مفیدی است كه باید بدان توجه شود.

 گفتنی است؛ همایش نماز سرچشمه همه خوبی‏ها به همت معاونت پرورشی اداره كل آموزش و پرورش استان سمنان و ستاد اقامه نماز این استان برگزار شد و در پایان این مراسم از مدیران كل، رابطان و ائمه جماعت 26 دستگاه اجرایی استان سمنان كه به عنوان فعالان عرصه نماز این استان شناخته شدند، تجلیل به عمل آمد./977/201/ب3

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1394/7/15 ساعت 09:20
کد : 332
دسته :
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز