مسجدی که با حضور یک طلبه جوان احیا شد

■ مسجدی که با حضور یک طلبه جوان احیا شد

مسجدی که با حضور یک طلبه جوان احیا شد

به گزارش سرویس دینی جام نیوز، مسجد شهاب الملک، واقع در خیابان «ری» از مساجد قدیمی محسوب می شود که سال های سال است محل اقامه نماز و عبادت کسبه محل شده است. در واقع از آنجایی که بافت منطقه تجاری بوده و کسبه و تجار مختلفی در این منطقه حجره و مغازه دارند در نتیجه بیشتر مأمومین را این قشر تشکیل می دهند. این مسجد که تنها پذیرای برادران نمازگزار است، این روزها وضعیت خوبی ندارد و به لحاظ عمرانی نیازمند توجه ویژه مسئولان است. با این وصف اما در طول یکسال اخیر میزبان یکی از طلاب جوانی بود که فعالیت مسجدی را دغدغه خود می دانست، ‌فردی که تصمیم گرفت در کنار درس و بحث حوزوی در مسجد به عنوان امام جماعت حاضر شود.

 

حجت الاسلام «حمزه احمدی»، امام جماعت سابق این مسجد که به تازگی چند ماه است به دلیل ادامه تحصیل حوزوی عازم شهر مقدس قم شده است، فعلا برای ادامه تحصیل در سطح سه، در حوزه علمیه قم مشغول به تحصیل هستم و حدود چند ماه است که دیگر در مسجد شهاب الملک حضور ندارم اما در طول مدت یک سال و نیم که در این مسجد به عنوان امام جماعت حضور داشتم، سعی در بیان احکام مبتلی به برای کسبه و برگزاری جلسات ادعیه خوانی به شکل مستمر بودم.


 وی ادامه داد: در طول یک سال و نیم از زمان حضورم در این مسجد بسیار تلاش کردم تا بتوانم از طریق مرکز رسیدگی به امور مساجد بخشی از مشکلات این مسجد را حل کنم اما متاسفانه توفیقی به دست نیامد، این مسجد با مشکلات عمرانی متعددی مواجه است گرچه سرویس های بهداشتی و حیاط مسجد به مدد خیرین مرمّت یافت ولی با این وجود باز هم شبستان مسجد و برخی قسمت های ساختمان آن نیاز به تعمیر دارد. از سوی دیگر به علت موقعیت مکانی مسجد که درست زیر پل ری قرار گرفته است در طرح شهرداری است و این مساله سبب شده تا هیات امنا و بعضا مامومین که عمدتا از کسبه بازار هستند نسبت به وضعیت مسجد پیگیری چندانی نداشته باشند چراکه امید به تغییر وضعیت مسجد ندارند، حتی به گفته یکی از مأمومین، چند سال قبل حدود ساعت 12 شب بوده است که بولدوزر شبانه برای تخریب مسجد آمده است اما اهالی اجازه نداده اند.
 

حجت الاسلام احمدی تصریح کرد: مساحتی بیش از پنج متر از مسجد داخل خیابان مجاور پل ری قرار گرفته است و از این جهت شهرداری اصرار بر این دارد که ساختمان مسجد را حذف کند، البته عنوان کرده اند که زمینی دیگر به مسجد اختصاص می دهند. از سوی دیگر مساله مالی سنگ دیگری است که جلو پای ما برای فعالیت های این مسجد وجود داشت و البته دارد.
 

وی در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه مساجدی نظیر مسجد «شهاب الملک» نیاز به حمایت های چندجانبه دارد، افزود: امام جماعت در چنین مساجدی نمی تواند یک تنه به فعالیت بپردازد و نیازمند یک گروه همراه است تا بتواند در حوزه های مختلف مسجد را فعال کند.
 

حجت الاسلام احمدی در ادامه به انگیزه خود از حضور در این مسجد در دورانی که هنوز طلبه بود، اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه حوزه ما نزدیک به مسجد بود وظیفه خود دانستم که به مسجد بیایم؛ در طول مدتی که در مسجد حضور داشتم تلاش ام بر این بود تا در دو نوبت نماز جماعت ظهر و عصر و مغرب و عشا در مسجد حضور یابم.
 

وی در ادامه به جریان حضورش در این مسجد اشاره کرده و گفت: در طول مدت تحصیل در حوزه دارالمبلغین فلسفی، در 26 شهریور 1392 به دستان مبارک حضرت آیت الله مکارم شیرازی، ملبس به لباس مقدس روحانیت شدم، بعد از چند روز از ملبس شدن یکی از دوستانم با هیئت امنا مسجد شهاب الملک که مسجدی فاقد روحانی بود، صحبت کردند تا اینجانب اقامه نماز ظهر و شب را به عهده بگیرم. روز اول که وارد مسجد شدم یکی از هیدت امنا جلو آمد و با برخوردی دوستانه گفت: حاج آقا خوش آمدید! اما شما که می خواهید زحمت فعالیت را بکشید بدانید که این مسجد هیچ گونه موقوفه ای ندارد و مسجد نمی تواند هیچ گونه مبلغی را به عنوان ایاب و ذهاب لحاظ کند.
 

حجت الاسلام احمدی گفت: من نیز که در پوست خود نمی گنجیدم و تازه احساس می کردم که مجالی فراهم شده است که برای امام زمان(عج) کار کنم، پاسخ دادم: من مدت هاست که ایاب و ذهاب ام را از خدا و امام زمان(عج) گرفتم؛ این شد که در بدو ورود هر دو نوبت نماز را می رفتم اما یکی از دوستان طلبه که همشهری من نیز بود و در عین حال با یکدیگر هم کلاس بودیم درخواست داشت که در فعالیت های مسجد حضور یابد و همکاری کند، من نیز از جان و دل بخشی از کار مسجد را به او سپردم تا اینکه بعد از مدتی ایشان به دلیل متاهل بودن و مشکلات اقتصادی نتوانستند، همکاری خود را ادامه دهند. من نیز تا مدتی نماز ظهر و عصر را در مسجد اقامه می کردم تا اینکه به دلیل پاره ای از مشکلات حضورم محدود به اقامه نماز جماعت مغرب و عشا شد اما هر زمان که فرصتی دست می داد باز هم برای اقامه نماز ظهور و عصر به مسجد می رفتم.
 

وی ادامه داد: ماه ها گذشت تا این که شرایط برای رفتن به قم جهت ادامه تحصیل فراهم شد و به دلیل ادامه تحصیل مجبور به ترک مسجد شدم و از حجت الاسلام ابطحی خواهش کردم تا چراغ این مسجد قدیمی را روشن نگاه دارد، هم اکنون نزدیک به چند ماه می شود که مسجد را ترک کردم و رهسپار قم شدم.
 

گفتنی است مسجد «شهاب الملک» در خیابان ری، زیر پل ری، کوچه شهاب الملک قرار دارد./ شبستان

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1394/7/14 ساعت 09:33
کد : 329
دسته :
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز