■ ۷۰۰۰ گروه سرود مهدهای کودک از نماز خواندند/ مربیان مهدهای کودک بچهها را خسته نکنند
مراسم اختتامیه اولین جشنواره سرود نماز مهدهای کودک سراسر کشور که طی آن از بین هفت هزار گروه مهدکودکی که برای نماز سرود اجرا کرده بودند، ۱۰ اثر برتر انتخاب شده بود، با حضور حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز و حمید قبادی دانا، رئیس سازمان بهزیستی برگزار شد.
در این مراسم، حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی سیدمحمدی، سرپرست امور فرهنگی سازمان بهزیستی کشور با تأکید بر اهمیت نماز و جایگاه آن به عنوان عامل پذیرش سایر عبادتها، گفت: اگر به دنبال کاهش آسیبهای اجتماعی و افزایش اخلاق در جامعه هستیم، باید به فکر گسترش نماز در جامعه باشیم.
وی بهترین سن برای جلب توجه و علاقه بچهها به نماز را سن کودکی عنوان و اظهار کرد: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص استفاده از زبان هنر و سرود برای ترویج نماز بین کودکان، سازمان بهزیستی با همکاری ستاد اقامه نماز کشور اقدام به برگزاری جشنواره سرود نماز مهدهای کودک کرد.
حجتالاسلام سیدمحمدی با اشاره به استقبال دور از انتظار و بسیار زیاد مهدهای کودک از این جشنواره، گفت: هفت هزار اثر به دبیرخانه ارسال شد که از بین آنها ۱۰ اثر به عنوان آثار برتر امروز تجلیل میشود و ما امیدواریم بتوانیم سرود ماندگار ملی کشوری در حوزه نماز برای کودکان را در سالهای آینده داشته باشیم.
در ادامه، اجرای بسیار جالب و ارزشمد گروه سرود مهدراهیان گل نرگس (گروه برگزیده استان تهران) فضای سالن برگزاری مراسم اختتامیه را به شدت تحت تأثیر خود قرارداد و حاضران از این اجرای جالب استقبال کردند. قبادی دانا، رئیس سازمان بهزیستی نیز به هر یک از کودکان این گروه کارت هدیه اهداکرد.
حجتالاسلام موسوی، دبیر ستاد اقامه نماز استان البرز نیز به عنوان برگزارکننده این جشنواره طی سخنانی با اشاره به اینکه بیش از ۲۰۰ هزار کودک، پدر و مادر، مربی و مدیر مهدکودک در جریان این جشنواره قرار داشتند، از تأثیرات این جشنواره بر والدین و کودکان گفت و عنوان کرد: حتی والدین نیز با ما تماس گرفته و عنوان میکردند که خواندن شعرهای نماز توسط فرزندانشان در جلب بیشتر آنها به نماز تأثیرگذار بوده است.
حمید قبادیدانا، رئیس سازمان بهزیستی نیز با اشاره به دعای حضرت ابراهیم(ع) مبنی بر اینکه خدایا من و فرزندانم را جزء نمازگزاران قرار ده، گفت: بچهها آن چیزی نمیشوند که ما میگوییم، بلکه آنچه ما هستیم، میشوند. بچهها آیینه تمامنمای ما هستند و اگر از ما رفتار متناقض ببینند، رفتار متناقض خواهندداشت.
وی با تأکید بر اینکه رفتار مربیان مهدهای کودک بر روی کودکان تأثیر دارد، گفت: اگر بچهها ببینند که مربی مهربان، صبور، صادق و با گذشت آنها هنگام نماز به اقامه نماز میپردازد، نماز را دلچسب خواهنددانست، اما اگر هنگام بازی، تفریح و ... جلوی بچهها را بگیریم و آنها را به نماز واداریم، نماز برای آنها دلچسب نخواهدبود.
قبادیدانا تصریح کرد: بهترین تبلیغ برای مناسک دینی مسئولیتپذیری و برخورد مهربانانه است. از سوی دیگر ارتباط معنوی فرزند با خدا از انحرافات و افسردگی پیشگیری میکند و موجب مصونیت در برابر مشکلات میشود.
وی در پایان خطاب به همه همکاران خود در مهدهای کودک گفت: دریافت هفت هزار اثر در دبیرخانه جشنواره نشان میدهد که پتانسیل بالایی در این خصوص وجود دارد، اما باید از اینکه از بچهها چیزی بخواهیم که خودمان به آن عمل نمیکنیم، بپرهیزیم. عالم محضر خدا است و در عین حال محلی است که بچهها در آن به نظاره ما مینشینند. برخی بچهها در خانوادهها و مهدهای کودک متدین بزرگ میشوند، اما تناقض مسئولان در رفتار و گفتار موجب میشود که از دینزده شوند، اما همه باید بدانند که نه ما دین هستیم و نه مسئولان.
اهدای جایزه به ۱۰ مربی که بهترین گروههای سرود نماز را تربیت کرده بودند، بخش دیگری از این مراسم بود و در انتها، حجتالاسلام قرائتی طی سخنانی با تأکید بر اهمیت عمل در برابر سخن، گفت: با عملتان مردم را به حق دعوت کنید.
وی خطاب به مربیان مهدهای کودک، گفت: شما میتوانید خیلی اثرگذار باشید. نحوه صدازدن شما، حضور و غیاب کردن، لباس پوشیدن، حرف زدن و سایر اعمال شما بر بچهها تأثیرگذار است.
حجتالاسلام قرائتی ادامه داد: برخی دعاها مثل دعاهای ماه رمضان هستند که هرگز مستجاب نمیشوند. وقتی دعا میکنیم که خداوند همه بیماران را شفا دهد، هم فقیران را غنی کند و ... اما اینکه چنین دعاهایی میکنیم، برای این است که فکر بینالمللی و روحیه بینالمللی داشته باشیم. به همین دلیل هم گفته شده وقتی صدقه میدهید، برای همه مردم صدقه دهید. در خصوص بچهها هم از خدا بخواهید همه بچهها خوب تربیت شوند.
وی خطاب به مربیان مهدهای کودک گفت: اگر سخن شما سوز داشته باشد، قطعاً تأثیرگذار خواهدبود؛ یادگرفتن در دوران کودکی با بزرگسالی تفاوت دارد. همه شما مربیان مهدهای کودک سرمایهدار هستید، چرا که بچهها را دارید. البته نباید بچهها را خسته کرد. روح بیشتر از ۲۰ دقیقه طاقت شنیدن و تأثیرگرفتن را ندارد و حتی بهترین سخنرانها هم نمیتوانند بیش از ۲۰ دقیقه بر روی مخاطب خود تأثیر بگذارند. شما میتوانید با کارهایتان خادم حضرت زهرا(س) و خادم اسلام شوید. روی عمرتان مهندسی کنید و در راه تربیت بچهها با خدا معامله کنید.
منبع : خبرگزاری ایکنا