■ مدیران دغدغه نماز داشته باشند
آیتالله سیداحمد میرعمادی، نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه خرمآباد در رابطه با آفات و موانع قبولی اعمال، گفت: یکی از آفات و موانع قبولی اعمال ترک عمدی نماز است اینکه انسان نماز را عمداً ترک کند.
وی با بیان اینکه آفات و موانع قبولی اعمال دو دسته هستند، افزود: یک دسته از این موانع اعتقادی هستند مثل کفر، شرک و نفاق و دسته دوم موانع رفتاری هستند یعنی کارهایی که در مقام عمل باعث میشود انسان اگر مرتکب شود سایر اعمال او هم قبول نشود که ازجمله این موانع میتوان به ریا، حسد، ظلم، ستم، خودنمایی، آزار و اذیت دیگران، منتگذاری و ترک عمدی نماز اشاره کرد.
آیتالله میرعمادی با اشاره به احادیثی در این رابطه، ادامه داد: پیامبراکرم(ص) نماز را ستون دین معرفی کرده است یعنی اگر نماز مورد قبول واقع شود سایر اعمال هم قبول میشود و اگر نماز رد شود سایر اعمال هم رد میشود. همچنین امام محمدباقر(ع) فرموده است: «نماز همانند ستون خیمه است وقتی این ستون خیمه پابرجا باشد آن چادر محکم و پابرجاست اما اگر ستون خیمه بشکند دیگر طناب، میخ، چادر و ... ارزش ندارد» و نیز امام علی(ع) فرموده است: «روز قیامت اولین چیزی که خدا در اعمال بندگان نظر میکند نماز است».
نماینده ولیفقیه در لرستان با بیان اینکه کسیکه نماز را ترک کند بهرهای از اسلام نخواهد داشت؛ چراکه نماز معیار و شرط قبولی اعمال است، گفت: امام علی(ع) در نامه ۲۷ نهجالبلاغه فرموده است: «بدان که محور قبولی سایر اعمال به نمازت بستگی دارد».
آیتالله میرعمادی با تأکید بر توجه ویژه به نماز و اینکه یک مسئول باید درد نماز داشته باشد، افزود: برخی مدیران قبل از رسیدن به مسئولیت در نمازجمعه و جماعت شرکت میکردند اما وقتی به منصبی رسیدند میگویند وقت شرکت در نماز جماعت و جمعه را نداریم این در حالیاست که در حدیث است که همه کارها باید بر محور نماز باشد.
نماینده ولیفقیه در لرستان با بیان اینکه ریشه بسیاری از مشکلات بهخاطر دوری از نماز است، ادامه داد: اگر به سمت نماز بیاییم نماز معیار و سنجش اعمال میشود و علاوهبر این وقتی انسان رابطه خودش را با خدا اصلاح کند خدا هم رابطه او را با مردم اصلاح میکند.
این مفسر قرآنکریم با بیان اینکه نماز عبادتی است که صحیح بودن آن به مجموعهای از اعمال و باورها و اعتقادات بستگی دارد بهعنوان مثال ارتباط تنگاتنگی بین نماز با خمس و زکات وجود دارد و کسیکه زکات و خمس ندهد یا حق فقرا را ندهد و ظلم کند، نمازش قبول نیست، گفت: نماز بازدارنده انسان از گناه و موتور محرکه سایر اعمال است، امام علی(ع) فرموده است: «نماز گناهان را مانند برگ درختان پاییزی میریزد» و نبی مکرم اسلام(ص) نیز فرموده است: «مَثَل نماز، مَثَل یک نهر آب است که در مقابل خانه انسان باشد و انسان در شبانهروز پنج مرتبه خودش را در آن شستوشو دهد دیگر آلودگی باقی نمیماند».
منبع : خبرگزاری ایکنا