بیست وششمین نشست شنبه‌های انقلاب با موضوع «مساجد و نماز» برگزاری شد

■ بیست وششمین نشست شنبه‌های انقلاب با موضوع «مساجد و نماز» برگزاری شد

بیست وششمین نشست شنبه‌های انقلاب با موضوع «مساجد و نماز» برگزاری شد

در این نشست محمود مظفر، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به دستاورد های انقلاب اسلامی در حوزه نماز و مساجد و مقایسه جایگاه نماز قبل و بعد از انقلاب گفت: چند سال نخست پس از انقلاب، کشور درگیر نفاق و تروریسم بود، سپس جنگ به ما تحمیلی شد؛ پس از پیروزی در جنگ نیز شرق و غرب ایران اسلامی را آماج تحریم های گسترده قرار دادند اما آنچه که تا امروز انقلاب را حفظ کرده نماز و محوریت مسجد در نظام جمهوری اسلامی ایران است.

وی ادامه داد: در گذشته نماز خوانده می شد اما انقلاب، اقامه نماز را در جامعه زنده کرد، اقامه یعنی نمازی که با فساد، فحشا، طاغوت و استکبار مبارزه می کند.

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور تصریح کرد: مساجد قبل از انقلاب منفعل بودند اما انقلاب اسلامی آن‌ها را فعال کرد در حقیقت انقلاب، مسجد را محور تحولات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و… قرار داد.

وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی دو محور آسان سازی وآشناسازی نماز را پس از انقلاب اسلامی اجرا کرد گفت: آسان سازی به این معنی که انقلاب اسلامی دسترسی ها را به مساجد و نمازخانه ها راحت کرد به نحوی که در حال حاضر در تمام مدارس، دانشگاه ها، پارک ها، جاده ها، اداره ها، مراکز خرید، پادگان ها، تفرجگاه ها و… نمازخانه و مسجد وجود دارد.

مظفر افزود: آشنا سازی مردم با معارف و کارکردهای نماز از دیگر محور هایی است که پس از انقلاب اسلامی حاصل شد؛ در نظام جمهوری اسلامی ایران مردم با حقیقت نماز آشنا شدند و نسبت به آن درک پیدا کردند به نحوی که تارک الصلاه ها، نماز خوان شدند و دائم النمازها نسبت به وظیفه دینی خود درک اجتماعی و فرهنگی پیدا کردند.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره ها و همایش های نماز در نظام اسلامی ایران گفت: جشن های تکلیف، همایش های نماز دانش‌آموزی و دانشجویی، تولید نرم افزارهای تخصصی نماز از جمله دستاورد های انقلاب اسلامی در حوزه نماز است که قبل از انقلاب وجود نداشت.

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور تشریح کرد: پس از انقلاب، هزاران مسجد و نمازخانه توسط مردم و خیرین ساخته شده که این نشان از توجه ویژه مردم به امر نماز است.

مظفر در ادامه بیان دستاورد های انقلاب اسلامی در حوزه نماز و مساجد گفت: پس از انقلاب اسلامی مرکز تخصصی نماز به وجود آمد؛ این مرکز به مربیان مهد روش آموزش نماز، به پرستاران نحوه خواندن نماز بیمار، به فیلم سازان چگونگی ساخت فیلم‌هایی با موضوع نماز، برای داستان نویسان نیز آموزش های تخصصی برای نوشتن کتاب و … را ارائه می دهد.

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به اینکه عده ای با اهداف خاص یا از سر غفلت ادعا می کنند پس از انقلاب استقبال مردم به نماز کاهش یافت است اظهار کرد: دسترسی گسترده به مساجد و نمازخانه ها موجب شده تا نمازخواندن سهل شود، اگر قبل از انقلاب در محله ها آن هم به تعداد کم مسجد وجود داشت امروزه دانشگاه ها، اداره ها، مدارس و… دارای مسجد و نماز خانه هستند و به طور کلی همه مردم در هر صنفی که باشند به نمازخانه دسترسی دارند و امروز نماز بخشی از زندگی مردم شده است.

این کارشناس امور دینی با اشاره به اینکه هزاران مقاله، پژوهش نامه، پایان نامه در خصوص نماز نوشته شده است، گفت: پژوهش ها و پایان نامه ها که از ابتدای انقلاب تا امروز نوشته شده است نشان می دهد که اعتقاد ۹۰ درصد مردم به مبانی دینی پس از انقلاب اسلامی بیشتر شده است و مردم نسبت به قبل از انقلاب گرایش بیشتری به نماز پیدا کرده اند.

مظفر در پایان اظهارات خودگفت: بُعد نماز به لحاظ نرم افزاری و سخت افزاری بسیار رشد کرده است به عنوان نمونه اقامه نماز جماعت ظهر عاشورا که برگرفته از قیام امام حسین(ع) است پس از انقلاب اسلامی به وجود آمده است یا نمازهای اعیاد و مراسم که در دروران طاغوت اصلا مفهوم اجتماعی نداشتند پس از انقلاب اسلامی با شکوه هرچه تمام تر برگزار می شود.

مسجد تک بُعدی قبل از انقلاب امروز مرکز تصمیم گیری سیاسی شده است/ ۱۰هزار گروه جهادی در مساجد تشکیل شده است/ برگزاری ۹۰۰ نماز جمعه کشور که قبل از انقلاب وجود نداشت.

منبع : ستاد اقامه نماز

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1397/11/27 ساعت 11:46
کد : 3050
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
محمود مظفر
جایگاه نماز
اقامه نماز
مساجد
دستاورد های انقلاب

■ نشریه الکترونیکی یاوران نماز منتشر شد

 با همت جمعی از یاوران نماز ویژه نامه ماه ذی القعده نشریه الکترونیکی یاوران نماز خراسان رضوی  که شامل سرمقاله، اخبار،پرسش و پاسخ نماز، تمثیل های نماز، شعر،خاطره ای از یاوران نماز، مدیریت تربیت دینی و نماز در کلام امام و رهبری است،  تهی ...

■ نماز باید دغدغه جامعه امروز باشد

 حجت الاسلام «سید قریش موسوی» در جشنواره امتنان از جامعه کارو تولید استان در سالن جلسات اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان برگزار شد، بیان کرد: فروع دین در اسلام، ۱۰ مورد است که یکی از آنها جهاد است و جهاد به معنی عقب راندن دشم ...

■ اقامه نماز، اولین وظیفه حاکم اسلامی

برنامه هفتگی درس‌هایی از قرآن با سخنان حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی با موضوع «حیات طیبه در گرو ایمان و عمل صالح» از شبکه اول سیما پخش شد. عناوين درس‌های از قرآن این هفته که محل ضبط آن دبیرستان ماندگار البرز تهران و در ...

■ نماز مستحبی شب نهم ماه مبارک رمضان

از امام علی علیه السلام روایت شده است: أَنَّهُ سَأَلَهُ عَنْ فَضْلِ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ عَنْ فَضْلِ الصَّلَاةِ فِيهِ فَقَالَ مَنْ صَلَّى فِي اللَّيْلَةِ التَّاسِعَةِ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ- قَبْلَ الْعِشَاءَيْنِ سِتَّ رَكَعَاتٍ يَقْرَأُ فِي كُلِّ ر ...

■ نماز خواندن باید عاشقانه، آگاهانه و موثر باشد

حجت الاسلام موسی صفی خانی،  در جمع طلاب و اساتید مدرسه علمیه امام صادق (ع) گفت: انس گرفتن با کتاب الهی موجب محبوبیت انسان در نزد خدا و رسول گرامی اسلام (ص) خواهد شد. این فعال فرهنگی ادامه داد: قرآن کریم بر پنج موضوع برای توجه انسان ها به این ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز