حجتالاسلام و المسلمین قرائتی:■ نماز برای کشور است وگرنه پیشرفتها تنها در کشور ایران رخ نمیدهد
حجتالاسلام و المسلمین محسن قرائتی ،شب گذشته ، 24بهمن، در مراسم تقدیر از دستگاههای اجرایی موفق در توسعه و ترویج فرهنگ نماز در سال ۹۶ که در محل مجتمع فرهنگی نماز با حضور جمعی از فعالان عرصه نماز برگزار شد، اظهار کرد: اینکه خداوند به برخی از افراد این توفیق را عطا کرده تا بخشی از عمر خود را در جهت ترویج نماز و بهترین عمل زندگی صرف کنند، باید خدا را شاکر بود چرا که ممکن بود این عمر در مسیرهای دیگر مصرف میشد؛ این در حالی است که شهید رجایی و محمد منتظری بر سر نماز کتک میخوردند و در واقعه کربلا نیز هنگامی که امام حسین(ع) در حال نماز خواندن بودند ۳۰ تیر را به نشانه ایشان پرتاپ کردند.
وی گفت: در واقع بیماری ما برخی از ما در نماز دچار آن هستیم مبنی بر اینکه در نماز هواس ما جایی دیگر است و هنگام صحبت با یکدیگر و سخنرانیها هواس خود را جمع میکنیم که باید این بیماری را درمان کنیم چرا که این وظیفه الهی و امری مهم بشمار میرود.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور عنوان کرد: نماز برای ما نیست بلکه همه کشور باید کشوری اسلامی باشد و در این راستا حرکت کند وگرنه پیشرفتهایی که روز به روز در زمینههای مختلف با آنها مواجه میشویم، تنها در کشور ایران رخ نمیدهد و در سایر کشورها نیز اینگونه پیشرفتها وجود دارد و نباید ارزش خود را فقط در این امور بدانیم.
قرائتی ادامه داد: در واقع ارزش ما به این است که با وجود صنعتی شدن بتوانیم رابطهای با خدا داشته باشیم و اگر این رابطه وجود نداشته باشد این کارها در خدمت انسان نخواهد بود.
وی با بیان اینکه خدا را شکر که خداوند ما را در این مسیر قرار داد، اظهار کرد: همین که انسان از بدیها دوری میکند و میل به خوبیها دارد، میتواند خود یک نعمت باشد چرا که افرادی هستند که به نماز عشق میورزند و از نظام حاکم بر جامعه خود بیزار هستند و همین امر میتواند نعمتی باشد که برخی از افراد از آن برخوردار باشند.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با تاکید بر اینکه نماز همیشه و در هر دورهای امری مهم بشمار آمده، خاطرنشان کرد: بیش از ۹۵ درصد نوجوانان و جوانانی که در سالهای ۸ سال دفاع مقدس در جبهههای جنگ بسر میبردند، از بچههای مسجد بودند و بر همین اساس است که مسجد نیز نقش قابل تاملی را ایفا میکند.
قرائتی عنوان کرد: احادیث زیادی مبنی بر اینکه باید از نسل جوان استفاده و مطالب مهم و تاثیر گذار را به نسل نو منتقل کنیم، وجود دارد. این در حالی است که اقدامی که ما موفق به انجام آن شدهایم، این است که توانستهایم امروز در مدارس، مساجد را داشته باشیم در حالی پیش از انقلاب حتی در برخی مدارس مسجد و یا نمازخانهای وجود نداشت. این امر می تواند گامی مهم در این مسیر باشد اما باز هم آنگونه که باید به این موضوع توجه نداشتهایم چرا که ما باید به آن موقعیتی دست یابیم که جوانان در دانشگاهها نمازخوان شوند.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین ما هرچه داریم از اسلام و انقلاب است و باید در راستای همین انقلاب بزرگ در آینده فارغالتحصیلان عاشق نماز را تربیت کنیم. در واقع ما با این کار باید بتوانیم پوسته نماز را که از بطن جامعه بر میآید ایجاد کنیم و سپس مغز نماز و رسیدن به این امر خود به خود به وجود خواهد آمد.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور تاکید کرد: باید شما مشهدیها شاکر خداوند باشید از این جهت که در شهر مشهد و در مجاورت امام رضا(ع) زندگی میکنید و میتوانید به زیارت این امام عزیز میآیید چرا که در واقع ثواب زیارت امام رضا(ع) بیش از زیارت امام حسین(ع) است.
اجلاس سراسری نماز با محوریت نماز و آموزش و پرورش
در ادامه این مراسم حجت الاسلام امرالله سبحانی نیا، رئیس ستاد اقامه نماز خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: امید است که اجلاس سراسری نماز امسال را در استان گلستان با محوریت آموزش و پرورش و نماز برگزار خواهیم کرد.
وی گفت: ما در تلاش هستیم که از اکنون از فعالان آموزش و پرورش اقداماتی را با این محوریت انجام دهیم و تلاش خود را مبنی بر این قرار خواهیم داد که بر روی خانواده، معلمین و مدیران مدارس متمرکز شویم و بر اساس توافقی که امسال در راستای مهارت افرا صورت خواهد گرفت حرکت خواهیم کرد.
سبحانی نیا عنوان کرد: اگر ما بخواهیم افراد را با تحکم دعوت به نماز کنیم قطعا ماندگاری نخواهد داشت چرا که باید عشق به نماز در افراد درونی باشد و نقش ما نیز در این مسیر فضا میتواند تاثیرگذار باشد.
وی اظهار کرد: بنابراین هر سازمانی با هر اندیشهای که دارد باید بتواند زمینهای را ایجاد کند تا مشکلات نماز در آموزش و پرورش کاهش یابد و حمایتی در جهت اینکه جوانان به این مساله علاقهمند شوند، صورت گیرد. بر همین اساس است که محوریت اجلاس امسال را نماز و آموزش و پرورش قرار دادهایم.
رئیس ستاد اقامه نماز خراسان رضوی با اشاره به اینکه دو ظرفیت در ستاد اقامه نماز وجود دارد و این آمادگی وجود دارد که این ظرفیتها را در اختیار خانوادهها و همچنین سازمانها قرار داده تا بتوانند از آنها استفاده کنند، گفت: در این میان میتوان این دو ظرفیت مهم را اساتید و نرمافزارها دانست. از همین رو ما محتواهای نرم افزاری را در فضای مجازی در قالب کتابهای مختلف و تولیدات نرم افزاری تهیه کرده و آنها در اختیار فعالان این عرصه قرار خواهیم داد.
سبحانی نیا خاطرنشان کرد: بنابراین ما بیش از ۳۰۰ عنوان کتاب داریم که ۱۰۰ عنوان آن متناسب نسل نو است. کتاب هایی که متناسب با جوانان و نوجوانان و نیازهای این نسل را پاسخگو است که ما این تعداد از کتابها را در نمایشگاه کتاب عرضه خواهیم کرد.
منبع : خبرگزاری ایکنا