آیت الله جوادی آملی:■ میان اعمال و نزول برکات رابطه وجود دارد
آیتالله عبدالله جوادی آملی در جلسه تفسیر خود در مسجد اعظم قم گفت: در قرآن کریم، آیات محکم محض کم داریم و همان طور که قرآن محکمات اندکی دارد جامعه نیز محکمات کمی دارند که همان ۱۴ معصوم هستند و متشابهات را باید از طریق این محکمات حل کنیم.
وی با بیان اینکه انسان در ابتلائات و امتحانات نباید ناله سر بدهد زیرا اولا صبر را جعل کردهاند تا انسان مقدار و ارزش خود را بسنجد و از طرفی ما مصلحت قبل و بعد از کار را نمیدانیم اظهار کرد: شاید حکمتی در همان مصیبت برای ما وجود دارد مانند آنچه در داستان خضر و در ماجرای برخورد امام صادق(ع) با زراره پیش آمد.
آیتالله جوادی آملی همچنین با بیان اینکه قرآن کریم و ائمه(ع) دستورات مختلفی در مورد مواجهه با دیگران دارند بیان کرد: براین اساس، سنگ زدن به کشوری ضعیف و انسان پائین دست درست نیست ولی به تعبیر امام علی(ع)، اگر کسی سنگی به سمت شما پرتاب کرد همان را به او برگردانید.
این مفسر قرآن با بیان اینکه امام علی (ع) فرمودند من پناه به خدا میبرم از اینکه عقل در عدهای تعطیل شود به رابطه عمل و سرنوشت و رزق و روزی اشاره و تصریح کرد: وعده خدا این است که اگر انسانها اختلاس نکرده، اهل نجومی و زیرمیزی و رومیزی نباشند و تقوا داشته باشند برکات آسمانها و زمین بر آنان نازل خواهد شد.
وی افزود: خداوند فصول چهارگانه را برای این قرار داده است تا اقوات ما تامین شود ولی اگر کسی بیراهه برود و از حدود الهی تجاوز و تعدی کند گرفتار خواهد شد البته این طور نیست که متوقع نباشیم کسی گناه نکند بلکه اگر گناه رخ داد انسان باید توبه کند زیرا تنها در عالم آخرت است که کسی گناه نمیکند.
این مفسر قرآن با بیان اینکه اگر کسی حکم خدا را نپذیرد نشانه فرعونیت درونی اوست اظهار کرد: کسی که تدبیر الهی را منکر شده و میگوید من خودم میتوانم دنیا را اداره کنم و نیازی به دستور خدا ندارم حرفی غیر فرعون نمیزند؛ خطر این شرک و کفر در درون بسیاری از افراد وجود دارد و این نوع خطرات، امکان بخشش هم ندارد.
وی با بیان اینکه میان اعمال مردم و نزول برکات، رابطه مستقیم وجود دارد اظهار کرد: کسانی که نماز استسقاء و دعا را قبول ندارند باید به تعبیر برخی بزرگان او را به حال خود رها کنیم زیرا دعا نقش زیادی در سرنوشت دارد.
آیتالله جوادی آملی اظهار کرد: اگر در جامعهای جمعی آلوده باشند ولی افراد معدودی سالم باشند دردی دوا نخواهد شد مگر اینکه اهل امر به معروف و نهی از منکر باشند یا مگر اینکه پیامبر و ولی خدا وجود داشته باشد.
وی تاکید کرد: گناهان انسان، جزئی و کلی با توبه و بی توبه قابل بخشش است ولی شرک، تنها با توبه پذیرفته خواهدشد؛ توبه مرتد فقهی هم بخشوده میشود و هر ملحد و بتپرستی الان هم توبه کند بخشیده خواهد شد و کسانی هم که کافر عمدی نیستند و مستضعف فکری هستند بخشیده میشوند.
منبع : خبرگزاری ایکنا