استاد حوزه و دانشگاه: نماز چهره دین و معرف آیین الهی است

■ استاد حوزه و دانشگاه: نماز چهره دین و معرف آیین الهی است

 استاد حوزه و دانشگاه: نماز چهره دین و معرف آیین الهی است

به گزارش خبرنگار خبر گزاری رسا در مشهد، خانم حیدری، استاد حوزه و دانشگاه، امروز در سلسله نشست های تفسیر زیارت جامعه کبیره که در سالن اجتماعات مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) مشهد برگزار شد، در روز شهادت امام باقر(ع)، سخن خود را با حدیثی از این امام بزرگ آغاز کرد و گفت: هر کس دچار تکبر شود به اندازه‌ای که تکبر در ذهن و قلب او نفوذ کرده باشد به همان اندازه از عقل او کاسته خواهد شد.

 

حیدری در ادامه تفسیر زیارت جامعه کبیره، با بیان بحث اقامه نماز، اظهار کرد: در آیات قرآن اقامه نماز بسیار آمده است، که در این کلمه نکات ظریفی نهفته شده است. 

 

اگر می خواهید از دسیسه های شیطان در امان بمانید، نماز بخوانید
استاد حوزه در ادامه بحث خود با پاسخ به سؤال« جایگاه نماز در روایت ما کجا قرار دارد»، بیان کرد: نماز چهره دین و معرف آیین الهی است و حداقل دینداری انسان، خواندن نمازهای واجب است.
 
حیدری با اشاره به این که نماز، مرز میان ایمان و کفر و پناهگاه محکم در برابر وسوسه شیطان است، افزود: اگر می‌خواهید از دسیسه های شیطان در امان بمانید، نماز بخوانید.
 
وی با بیان حدیثی از امام سجاد(ع) که فرمود «مرکب کوچ به سمت خدا و ایستادن در پیشگاه حق و فرود آورنده رحمت پروردگار، نماز است»، ادامه داد: نماز در دین اسلام جزو برترین ارکان است.
 
استاد حوزه با اشاره به اینکه ستون دین و اولین پرسش صحنه قیامت در معیار قبول و عدم قبول سایر اعمال، نماز است، اظهار کرد: آن دسته از افراد که در جامعه امروز خیرات و نذر ادا می کنند، ولی در برپایی نماز کوتاهی می کنند، به بیان پیامبر اسلام ثواب اعمال خود را فقط در این دنیا دریافت می‌کنند.
 
وی در ادامه خاطرنشان کرد: خانه اخلاص، عامل پاک شدن انسان از کبر و تکبر نماز است و با بیان اینکه، نماز و عبادتی مقبول خداوند است که به همان روش گفته شده انجام پذیرد، بیان نمود: هر عبادتی که جایگزین نماز شود قابل قبول نیست.
 
حیدری  با اشاره به بیانات امام حسین(ع) درباره رحمت های بیشمار نماز، گفت: هر وقت انسان به نماز می‌ایستد، لباس و هر آنچه که در اطراف نمازگزار است، همه تسبیح خدا می کنند و برترین مقرب انسان به رب العالمین، نماز است.
 
باقیات و صالحات، نمازی است که صحیح و به موقع خوانده شود
استاد حوزه در ادامه با اشاره به این سؤال از امام حسین(ع) که باقیات و صالحات چیست؟ بیان کرد: باقیات و صالحات، نمازی است که صحیح و به موقع خوانده شود.
 
وی در تشریح سخن خود ادامه  داد: درجه نمازگزاران به تعداد نمازگزار متفاوت است، چه بسا نمازگزارانی که با خواندن نماز به معراج می روند و نیز کسانی که از زمین تکان نمی خورند.
 
وی با اشاره به اینکه «نماز حدود فراوان دارد که هر کدام دری بسمت خدا است» و «بهشت به تعداد آیات قرآن درجه دارد»، بیان کرد: انجام نمازهای مستحبی باعث ترفیع درجه نمازگزار می شود و با خواندن نماز شب درجه خود را بالا ببرید.
 
تمام معارف کتاب حکمت، داخلی هماهنگ و خارجی هدفمند است
استاد حوزه و دانشگاه در ادامه به تشریح سؤال «فرق اقامه نماز با خواندن نماز چیست؟»، پرداخت و ابراز کرد: قرآن به حکمت عجین شده است و سر تا سر آن پر از حکمت است و افزود: تمام معارف کتاب حکمت، داخلی هماهنگ و خارجی هدفمند است.
 
وی در ادامه اظهار کرد: اقامه نماز یعنی به صورتی نماز بخوانید که سمت گناه نروید وگرنه نمازگزاران بسیاری نماز بپا می دارند.
 
حیدری با بیان اینکه نهی از منکر و یاد خدا از اهداف تشریح نماز است، ادامه داد: هر کس می خواهد بداند که نمازش مورد قبول واقع شده است، بعد از نماز، معیار گناه خود و رغبت به گناه را بسنجد.
 
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه، نداشتن تولی و تبری، ظلم، منع زکات و خمس، سبک شمردن نماز، عاق والدین شدن، مال مردم و غذای حرام خوردن، موجب فساد نماز می شود، گفت: اگر انسانی عمر نوح داشته باشد و در این مدت روزها، روزه بگیرد و شب ها، به عبادت خداوند متعال بایستد ولی بدون ولایت ائمه اطهار(ع) باشد، هیچ بهره ای از این عبادت نخواهد برد.

 

وی در پایان با اشاره به حدیثی از پیامبر(ص)، بیان کرد: اگر مردی به همسرش ظلم کند، نمازش قبول نمی شود و اولین فردی است که به جهنم وارد می شود./865/202/ب2
 
/ پايان خبر /
 
 

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1394/6/31 ساعت 09:53
کد : 287
دسته :
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز