روزانه ۵هزار نوبت نماز در دانشگاه‌‌ها اقامه می‌شود

■ روزانه ۵هزار نوبت نماز در دانشگاه‌‌ها اقامه می‌شود

روزانه ۵هزار نوبت نماز در دانشگاه‌‌ها اقامه می‌شود

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا- برنامه رادیویی افق رادیو قرآن، امروز 17 آذرماه میهمان حجت‌الاسلام "سعید کرمی" مدیر کل فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها بود. هادی ربیعی مجری قرآنی رسانه ملی با میهمان این برنامه به بررسی فعالیت‌های نهاد رهبری در دانشگاه‌ها، پرداخت که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

حجت‌الاسلام کرمی در پاسخ به این سوال که اداره کل فرهنگی دانشگاه‌ها در حوزه نیازسنجی مخاطبان و برآورده‌کردن سلایق دانشجویان چه تدابیری می‌اندیشد؟ گفت: نهاد رهبری در دانشگاه‌ها عهده‌دار فعالیت‌های فرهنگی به‌معنای عام است و در عین اینکه فعالیت‌های ذاتی خود را پیش می‌برد، مسئولیت نظارت و ارزیابی فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها را نیز عهده‌دار است.

وی دانشگاه‌ را مرکز نخبگانی کشور دانست و گفت: دانشگاهی که امام خمینی(ره) درباره آن فرموده بودند؛ دانشگاه، منشا تحولات است و  یقیناً آینده کشورمان را دانشجویان خواهند ساخت.

 

کرمی ادامه داد: اگر این دانشجو و دانشگاه بتواند خوب این دوره آموزشی را پشت سر بگذارد، می‌تواند خودش را برای مواجهه با مسائل کلان کشور آماده کند و قطعاً در آینده کشورمان درخشان خواهد بود و اگر این مهم رقم نخورد و جوان امروزمان  برای مبارزه با دشمنان فردا تربیت نشود، قطعاً فردای ما، فروغ و درخشش نخواهد داشت.

 

مدیر کل فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها عنوان کرد: اداره کل فرهنگی در بخش‌های تخصصی تلاش می‌کند در حوزه‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی و غیره فضای دانشگاهی را مدیریت کند و عقبه فکری دانشگاه‌ها را تامین کند. مرکز خانواده و ازدواج دانشگاه‌ها که عهده‌دار فعالیت‌های ازدواج دانشجویان است از جمله بخش‌های این اداره است که کارنامه قابل دفاعی در حوزع ازدواج‌های دانشجویی  در پرونده دارد. میانگین طلاق در ازدواج‌های دانشجویی به میزان طلاق در کل کشور تقریباً یک سوم است و نهاد با برنامه‌های آموزشی توانسته است این موفقیت را رقم بزند.

 

 حجت الاسلام کرمی خاطرنشان کرد: حدود 3 هزار امام جماعت در سطح دانشگاه‌ها هستند که نهاد، مسئولیت هدایت و نظارت آنها را برعهده دارد. 5هزار وعده نماز جماعت در تمام کشور توسط کارشناسان و ائمه جماعات اقامه می‌شود. مثلاً در دانشگاه شریف گاهی تعداد نمازگراران به هزاران نفر می‌رسد و به‌اجبار نوبت دومی برای اقامه نماز در نظر گرفته می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت‌های هنری دانشجویان گفت: مرکز هنر و ادبیات انقلاب تلاش می‌کند از برخی از اتفاقات و رویدادها شهدگیری کند تا در فضای ارائه محصولات در دانشگاه‌ها، انعکاس رویدادهای فرهنگی و هنری و در راستای کشف استعدادهای هنری دانشگاه‌ها پیش قدم شود. یکی از مهم‌ترین ماموریت‌های این بخش نیز آشنا کردن دانشجویان با توانمندی‌های فعالان حوزه فرهنگی هنری جبهه انقلاب است.

 

پرجمعیت‌ترین مخاطبان عرصه‌های دینی دانشجویان هستند

حجت الاسلام کرمی گفت: اداره تشکل‌های فرهنگی، کانون‌های قرآن و عترت، هیات‌های مذهبی و غیره بخشی از فعالیت‌های نهاد رهبری در دانشگاه‌ها هستند. می‌توانم گفت، پرجمعیت‌ترین مخاطبان در حوزه‌های دینی را دانشگاه‌ها برعهده دارند.

وی در پاسخ به این سوال که چند درصد از دانشجویان از فعالیت‌های نهاد استقبال می‌کنند؟، گفت: نهاد تلاش می‌کند تا با همکاری دفاتری که در دانشگاه‌ها وجود دارد، خدمات خود را به نحو احسن ارائه دهند. 250 دانشگاه مهم و اساسی کشور از وجود دفتر نهاد رهبری برخوردار هستند.  رهبر معظم انقلاب به عنوان فردی که بیشترین دیدارهایش با دانشجویان و نخبگان اختصاص دارد، این نکته را تذکر می‌دهند که فضای دانشگاهی، فضای مومنانه است و اگر مساله‌ای هم بوجود می‌آید، این دلیل نمی‌شود متن دانشگاه زیر سوال برود. در حوزه فعالیت‌های قرآنی، نتیجه امیدبخشی حاصل شده است. در نخستین جشنواره قرآنی دانشگاه‌ها، حدود 300 هزار دانشجو شرکت کردند و در مرحله کشوری نیز 1170 نفر اثر در آن حضور داشتند.

حجت‌الاسلام کرمی ادامه داد: آنچه در مجموع می‌توان گفت این است که دانشگاه‌ ما امروز عطش معنویت دارد امّا اینکه امثال ما چقدر توانستیم این نیاز را تامین کنیم و چقدر مدیران و مسئولان توانستند نیازهای دانشجویان را تامین کنند نیز بحث دیگری است.

 

مطالبه قرآنی رهبری در دانشگاه‌ها اجرایی می‌شود

مدیر کل فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها در پاسخ به این سوال که چه افق و برنامه درازمدتی برای دانشجویان و مشخصاً مخاطبان قرآنی دانشگاه‌ها داشته‌اید، گفت: فرمایشات رهبری درباره فعالیت‌های قرآنی در سطح دانشگاه‌ها، نصب‌العین برنامه‌های نهاد رهبری قرار گرفته است. یکی از نکات مورد توجه معظم‌له این بود که فرموده بودند من دوست دارم روزی برسد که دانشجو و استاد در فضای دانشجویی و علمی، واقعیت‌های اطرافشان را با قرآن تطبیق دهد و قرآن در متن زندگی آن‌ها قرار گیرد.

وی ادامه داد: یکی از آسیب‌های فضای جامعه امروز ما این است که وقتی از قرآن سخن می‌گوییم، ناخداگاه ذهنمان به سوی قرائت و حفظ و غیره می‌رود امّا آنچه مدنظر جامعه فرهیخته و تحصیل‌کرده ما قرار دارد، این است که فرهنگ قرآن و معارف قرآن و سبک زندگی قرآنی نهادینه شود.

حجت‌الاسلام کرمی به نقش کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها  اشاره کرد و گفت: نهاد، برنامه مدونی برای کشف استعدادهای قرآنی دانشگاه‌ها دارد. برگزاری‌های کرسی‌های تلاوت، کارگاه‌های تفسیر قرآن و برنامه‌های دیگر قرآنی از جمله اقدامات نهاد در حوزه فعالیت‌های قرآنی دانشگاه‌ها است.

مدیر کل فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها  از کمبود اعتبار در این حوزه ابراز گلایه کرد و گفت: مسئولان و متولیان این حوزه هیچ توجهی به بخش فرهنگی دانشگاه‌ها ندارند.

وی در پاسخ به این سوال که پیشنهادی برای ارتقای بودجه فرهنگی دانشگاه‌ها به سازمان برنامه و بودجه مطرح شده است، گفت: ضعف اعتبارات، دامن‌گیر همه دستگاه‌های فرهنگی است. در این وضعیت، یکی از هنرهای ما می‌تواند این باشد که این نگاه را به مسولان سیاست‌گذاری کشور گوشزد کنیم که حوزه تمرکز دشمنان،  همین دانشگاه‌ها هستند. دانشجویانی که باید مهارت خود را افزایش دهند تا بعدها برای کشور مفید باشند. آماج تجمع نخبگان کشور و مخاطبان آماده را در هیچ جای دیگری جز دانشگاه نمی‌توانید یافت امّا متاسفانه این دغدغه برای مسئولان جا نیفتاده است.

 

استقرار نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در سازمان مرکزی دانشگاه‌ آزاد

حجت‌الاسلام کرمی در پاسخ به این سوال که آیا سلایق دانشجویان در اجرای فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه مورد توجه قرار می‌گیرد؟ گفت: بخشی از فضای آموزشی عالی کشور در دانشگاه و بخشی در نهاد پیگیری می‌شود. اما مشخصاً در حوزه رصد و نیازسنجی، دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت جدی دارد و تلاشش این است تا دایم نیازهای فضای آموزش عالی کشور را به دستگاه‌های مسئول انعکاس دهد.

وی افزود: هر سال پایلوت آموزشی دانشگاه‌های کشور ارزیابی می‌شود. خود نهاد هم به صورت سالانه در بحث دبیرخانه اداره مطالعات فرهنگی، طرح راهبری دانشگاه‌ها را پیگیری می‌کند.

 

نیازهای دانشجویان امروز با گذشته متفاوت است

حجت‌الاسلام کرمی  گفت: امروز، دنیای اسکتبار با سیلی محکمی که از انقلاب اسلامی خورده است برای بررسی همه واحدهای دانشگاهی ما برنامه دارد و تحولات را نو به نو بررسی می‌کند.

مدیر کل فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها  با تاکید بر اینکه دانشجوی ما سطحش با قبل فرق کرده است، گفت: نیازها روز به روز متفاوت می‌شود. دانشجو، امروز  ارتباطاتش به نسبت قبل، گسترده و وسیع‌تر شده است. دانشجویان امروز در رده‌های تخصصی با تمام سطوح عالی دنیا در ارتباط هستند و طبیعتاً از ما نیز انتظار دارند تا این سطح و ارتباط را در نظر بگیریم. ما برای تحقق مطالبات دانشجویان از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنیم و از همه امکانات خود استفاده می‌کنیم و در این فضای نابرابری که دشمنان لحظه به لحظه فضای دانشجویان را رصد می‌کنند، عقب نخواهیم ماند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1397/9/18 ساعت 12:49
کد : 2775
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
روز دانشجو
اقامه نماز جماعت در دانشگاه
نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه

■ برپایی نماز جمعی مسلمانان در سراسر جهان برای ریشه کنی کرونا

مسلمانان جهان برای مقابله با شیوع ویروس کرونا امروز به طور جمعی نماز واحدی را در زمان مشخص برپا می کنند. به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الیوم السابع، پیام هایی در طول ساعت های گذشته در شبکه های اجتماعی همچون واتس آپ برای برپایی نماز واحد در سر ...

■ اقامه نماز زنان و مردان در استادیوم آزادی

 اقامه نماز زنان و مردان در استادیوم آزادی تعدادی از شهروندان تهرانی به همراه خانواده هایشان چهارشنبه شب در ورزشگاه آزادی دیدار تیم های ایران و اسپانیا را تماشا کردند. اقامه نماز هواداران در راهروهای استادیوم از نکات جالب این دیدار بود. ...

■ حضور فرماندار آمریکایی در نماز جمعه بوستون

به نقل از بوستون هرالد؛ بیکر از مسجد مرکز فرهنگی بوستون بازدید کرد و پس از شنیدن خطبه‌های نماز جمعه به سخنرانی پرداخت.   شیخ «یاسر فهمی» امام جماعت این مسجد در خطبه خود گفت: از آنجا که مردم در فضای دینی مختلفی پرورش یافته&zwnj ...

■ ارتباط محبت حضرت سیدالشهداء(ع) با نماز چیست؟

استاد جاودان علاقه به امام حسین(علیه السلام) ایمان است. محبت حسین(علیه السلام) جدای از دین نیست که بلکه جزء متن دین است. این مجالسی که شرکت می کنید برای حفظ این اصل است. آدم باید این اصل دین را حفظ کند تا بماند. وقتی یک کسی در قبر می آید سرا ...

■ تجلیل از ۲۰ دستگاه برتر در حوزه نماز در همدان

حجت‌الاسلام مرتضی حسنی حلم، مدیر ستاد اقامه نماز استان همدان ۱۴ مهرماه، در مراسم تجلیل از دستگاه‌های برتر استان در حوزه نماز اظهار کرد: اقامه نماز یکی از ارکان مهم دین است به گونه‌ای که امام حسین(ع) در روز عاشورا به این فریضه دینی ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز