۱۲ توصیه برای پیاده‌روی اربعین از زبان زائران کربلا

■ ۱۲ توصیه برای پیاده‌روی اربعین از زبان زائران کربلا

۱۲ توصیه برای پیاده‌روی اربعین از زبان زائران کربلا

این روزها که به اربعین حسینی نزدیک می‌شویم، بسیاری از هم‌وطنانمان خود را برای پیاده روی عظیم اربعین آماده می‌کنند. بعضی‌ها هم در این روزها راهی سفر شده‌اند تا از فضای خلوت مسیر استفاده بیشتری ببرند. اما نکاتی که در این سفر معنوی بیش از پیش به کار می‌آید، استفاده از تجربیات کسانی است که به این سفر رفته‌اند. در این یادداشت از میان توییت‌های کاربران ایرانی که به پیاده‌روی اربعین رفته‌اند، برای شما نکاتی را انتخاب کرده‌ایم. آنها برای شما از بایدها و نبایدهای این سفر می‌گویند.

به میزبان دستور ندهید

اولین نکته مهم در این سفر این است که خودمان را برای کسانی که از ما پذیرایی می‌کنند، نگیریم. اخلاصی که مردم عراق در پذیرایی از زائران اربعین دارند، وصف نشدنی است. هرگز به خادمان حرم نگویید:«اینجا با پول ما ساخته شده» و به کسانی که با جان و دل برای پذیرایی را از شما وقت می‌گذارند، دستور ندهید. تشکر از میزبان را هم فراموش نکنید. برای تشکر کردن می‌توانید از کلمه «مَشکور» استفاده کنید. درست است که در مسیر پیاده‌روی کفش‌هایتان را رایگان واکس می‌زنند و ماساژتان می‌دهند اما اجازه دهید این خدمات برای کسانی باشد که واقعا به آن نیاز دارند. برای تفریح از این خدمات استفاده نکنید. به جای «شای ایرانی» از «شای عراقی» بنوشید و از پذیرایی موکب‌های عراقی استفاده کنید. در این چند روز سفر، ایرانی بودنتان را فراموش کنید و در «امت واحده اربعینی» حل شوید.

به جای کفش می‌توانید صندل بپوشید

معمولا برای پیاده روی اربعین، توصیه‌های زیادی برای پوشیدن کفش راحت می‌شود. چرا که اگر کفش شما حتی ذره‌ای هم نامناسب باشد، می‌تواند شما را در پیاده‌روی اربعین بسیار اذیت کند. اما در کنار پوشیدن کفش مناسب، یکی از کاربران پوشیدن صندل را پیشنهاد می‌کند. آقایان می‌توانند صندل را بدون جوراب بپوشند، مثل تمام بومی‌های عراق.

شما هم از کودکان عراقی پذیرایی کنید

معمولا وقتی به مراسمی می رویم که احتمال حضور بچه‌ها در آن هست، با خودمان چند شکلات برمی‌داریم. کودکان عراقی هم از این قاعده مستثنا نیستند. برایشان از ایران شکلات‌های باکفیت و محصولات فرهنگی ببرید. همچنین می‌توانید برای موکب‌دارها و بچه‌هایشان هدیه‌های کوچکی مثل تسبیح، روسری و گل سر ببرید.

همراه خودتان وسایل بهداشتی داشته باشید

یکی از راه‌های اصلی انتقال بیماری دست‌های آلوده است. به همین دلیل مایع دستشویی یا ژل ضدعفونی دست را فراموش نکنید. یادتان باشد که دست‌هایتان را به صورت مرتب و درست بشویید. قرص ژلوفن، آموراکس، قرص رانیتیدین، استامینوفن نیز همراه خود داشته باشید. کرم ضدآفتاب و وازلین نیز احتیاج‌تان خواهد شد.

نماز اول وقت و به جماعت را فراموش نکنید

نماز اول وقت را در مسیر سفر فراموش نکنید، هر جا که صدای اذان را شنیدید سریع نماز بخوانید. یادتان نرود که امام حسین علیه السلام در روز عاشورا و در میانه جنگ نماز را به جماعت، به جا آوردند. پس چه بهتر که بتوانید نماز را به جماعت و همراه با دیگر همسفرانتان بخوانید. از بیان حرف‌های لغو و بیهوده و شوخی‌های نا به جا بپرهیزید، به دلیل تفاوت زبان ما با مردم عراق خنده و شوخی در مسیر پیاده روی جلوه خوبی ندارد.

در کشور عراق هم در مصرف آب صرفه جویی کنید

این شعار را معمولا در ایران زیاد می شنویم، اما افراد زیادی هستند که به آن عمل نمی‌کنند. در کشور عراق وضعیت تامین آب، نسبت به ایران در شرایط بدی قرار دارد. پس لطفا در مصرف آب صرفه‌جویی کنید. مثلا لازم نیست هر روز دوش بگیرید یا برای لباس شستن و وضو گرفتن، آب زیادی مصرف کنید. همچنین از ریختن زباله پرهیز کنید و اگر زباله‌ای دیدید، آن را بردارید تا در مسیر پیاده‌روی برای دیگران مشکلی ایجاد نشود. می‌توانید با خودتان چند کیسه زباله اضافه ببرید و بین زوار توزیع کنید.

در وسایل ضروری سفر حتما یک سه راهی سیم دار دو سه متری قرار دهید

در کوله پشتی سفرتان حتما یک سه راهی دو سه متری قرار دهید. می‌توانید گوشی، تبلت و باتری دوربین را به این سه راهی‌ها وصل کنید و آنها را در کوله پشتی‌تان قرار دهید. به این ترتیب دیگر نگران دزدیده شدن گوشی یا دوربین‌تان نخواهید بود. از دیگر وسایل ضروری سفر؛ لیوان فلزی، زیرانداز سبک، مدارک کافی، پودر بچه برای سوختگی کشاله ران، داروهای ضدحساسیت و آلرژی است. همچنین یادتان باشد که به جای تماس با ایران، از اینترنت استفاده کنید.

اگر عربی بلد نیستید، بی‌خیال صحبت با مردم عراق شوید

اگه عربی بلد نیستید، سعی نکنید به صورت نصفه و نیمه و با کلمات فارسی با مردم عراق ارتباط بگیرید. باور کنید بیان کلمات به صورت آهسته و یا با اشاره دردی را دوا نمی‌کند. از طرف دیگر گاهی بعضی کلمات که به نظر ما بار مثبت دارد، از نظر آنها بار منفی دارد و می‌تواند باعث ناراحتی و دلخوری شود.

نخ و سوزن چاره پای تاول زده

یادتان باشد که پانسمان کردن پای تاول زده بی‌فایده است. اگر این اتفاق برایتان افتاد، تاول‌هایتان را دست کاری نکنید. به جای این کار نخ و سوزن همراه داشته باشید. سوزن را با پنبه الکی یا آتش استریل کنید و در کنار آن سوراخی ایجاد کنید. سوراخ‌ها را با سوزن بیشتر باز کنید تا بسته نشود. با کمی فشار محتویات تاول را خالی کنید، به لای پوستی روی تاول کاری نداشته باشید. سپس تاول را پانسمان کنید.

بار اضافی برندارید

یک اصل مهم در پیاده روی اربعین سبک سفر کردن است. بار اضافی برندارید که زحمت خودتان زیاد می‌شود. کم بخورید، کم بنوشید و استراحت کافی داشته باشید. در مسیر سفر به خصوص کسانی که ولایی هستند، به عکس‌های صادق شیرازی کاری نداشته باشید. همچنین با عراقی‌هایی که به هر دلیل تصور خوبی از ایرانی‌ها ندارند، بحث و جدل نکنید.

وقتی یک عراقی شما را به منزلش راه می‌دهد، این نکته را فراموش نکنید

وقتی یک عراقی از شما در منزلش پذیرایی می‌کند به دخترهای خانه خیره نشوید. اگر تصمیم دارید در موکب‌ها بخوابید برای خودتان از قبل جا نگیرید. تعداد موکب‌ها انقدر زیاد هست که نیازی به این کار نباشد. خوابیدن در موکب‌های کوچک لذت بخش‌تر از خوابیدن در موکب‌های بزرگ و شیک است.

چند توصیه معنوی برای زائران اربعین

قبل از شروع سفر آداب سفر را بخوانید. حتما به مسجد کوفه بروید و اعمال آن را انجام دهید، در کل نیم ساعت تا چهل دقیقه وقت شما را می‌گیرد. مفاتیح کوچک و قرآن کوچک همراه خودتان داشته باشید. در طول مسیر زیاد استغفار کنید و گاهی با امام حسین علیه السلام درددل کنید تا با دلی آماده به کربلا وارد شوید. از گرفتن سلفی، عکس و فیلم زیاد پرهیز کنید، تا بتوانید بهره معنوی کافی از سفر ببرید. در حرم مطهر، زیاد به ضریح نچسبید. فرصت زیارت و حضور تحت قبه شریفه را به دیگران هم بدهید. در روز اربعین حرم بسیار شلوغ است، یادتان باشد که هل دادن دیگران حق الناس است. برای ظهور بسیار دعا کنید، که گشایش امور ما در همین نکته قرار دارد. 

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1397/7/23 ساعت 10:52
کد : 2634
دسته : اخبار نماز در جهان
لینک مطلب
کلمات کلیدی
توصیه هایی برای پیاده روی اربعین
نماز
اقامه نماز جماعت
qunoot
namaz

■ نماز جمعه در «مسجد جامع امام صادق (ع)» اقامه نشد

پس از آنکه امام جمعه مسجد جامع امام صادق (ع) از ورود به منطقه قرارگیری این مسجد منع شد، شهروندان بحرینی نماز خود را به صورت فرادا اقامه کردند.   منطقه الدراز در روز جمعه نیز شاهد استقرار خودروهای نظامی بود، بیش از یک سال است که پس از سلب ت ...

■ حضور مدارس خرم‌آباد در نماز جمعه

حضور مدارس خرم‌آباد در نماز جمعه گروه فرهنگی ـ طرح حضور مدارس در نماز جمعه از سوی ستاد اقامه نماز آموزش و پرورش ناحیه یک خرم‌آباد طی سال‌جاری تحصیلی اجرا می‌شود. در راستای ترویج فرهنگ اقامه نماز و حضور حداکثری دانش‌آموز ...

■ اطلاعیه مسابقه سراسری كتابخوانی نماز

با استعانت از خداوند متعال مسابقه سراسری كتابخوانی نماز برگزار گردید و قریب به 140000 نفر از مردم مؤمن و خداجوی كشور در استان های مختلف در آن حضور یافتند. ضمن سپاس صمیمانه از حضور ارزشمند شركت كنندگان در این مسابقه معنوی به اطلاع می رساند نتایج ا ...

■ سرکوب مسلمانان به دست پلیس سریلانکا /گروه های حقوق بشری هشدار دادند

گروه های حقوق بشری،پلیس سریلانکا را متهم به استفاده از کنوانسیون سازمان ملل در خصوص اظهارات ناشی از تنفر برای سرکوب اقلیت مسلمان در این کشور از زمان حملات تروریستی عید پاک تا کنون کرد. گروه حقوق بشری «جنبش آزاد رسانه ای» در بیانیه ای ن ...

■ تعطیلی نمازهای جماعت و جمعه توجیه ندارد

حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن ابوترابی در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان تهران لزوم توجه به مسائل فرهنگی و سیاسی با توجه به بیماری کرونا به عنوان یکی از دستورات کلیدی شورا را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید حضور میدانی و غیر میدانی در مراسم دینی و ان ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز