همه نکاتی که لزوم تبلیغ نماز در فضای مجازی را واجب می کند

■ همه نکاتی که لزوم تبلیغ نماز در فضای مجازی را واجب می کند

همه نکاتی که لزوم تبلیغ نماز در فضای مجازی را واجب می کند

خبرگزاری شبستان: فضای مجازی پازلی است که دشمن برای ما چیده است و ما باید با نگاه و باور ناب دینی خود نقش این پازل را به نفع ارزشهای فرهنگ دینی و ارزشهای اصیل انسانی و الهی تغییر دهیم. البته این کار با حضور موثر معرفت به موضوع و مسائل انجام پذیر است. هدف نهایی از فعالیت فرهنگی آشتی دادن با خداست و لازمه تحقق چنین هدف مقدسی این است که خودمان با خدا آشتی باشیم.

سیدمحمد عبدالهی، معاون فرهنگی، آموزش و پژوهش ستاد اقامه نماز کشور در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ با قرائت آیه 71 سوره نساء گفت: خداوند می فرماید: «یا ایها الذین امنوا خذوا حذرکم فانفروا ثبات اوانفروا جمیعا» یعنی ای کسانی که ایمان آورده اید سلاح خود را بر گیرید وسپس دسته دسته یا یک پارچه به سوی جهاد(نظامی،اقتصادی،فرهنگی) حرکت کنید. در این آیه واژه (حذر) یعنی ابزار و امکانات برحذر شدن که همان اسلحه است و (نفر) به معنای کوچ کردن به سوی هدف (ثبه) مفرد (ثبات) به معنای جماعت های متفرق می باشد، آیه می فرماید: ابزار وسلاح خود را برگیرید و آماده بیرون رفتن به سوی دشمنان خود شوید یا فرقه فرقه و سریه ای و یا به طور دسته جمعی و لشکری به سوی دشمن حرکت کنید و این چگونگی خروج شما بستگی به تعداد و قوت و ضعف دشمن دارد، یعنی اگر دشمن کم و ضعیف بود، دسته دسته بروید و اگر دشمن قوی بود، دسته جمعی به مصاف او بروید.

وی با بیان این مقدمه افزود: پیشینه وبلاگ نویسی به عنوان صفحه ای در فضای اینترنت به سالهای 80 و81 باز می گردد. آن روزها پرسش اساسی برای فعالان فرهنگ دینی و ارزشهای انقلاب این بود که آیا  در فضای اینترنت می توان کارمفید فرهنگی آن هم با صبغه و رنگ دینی انجام داد و پیام رسانی نمود؟! محیطی که در ابتدا برای عموم کاربران و بسیاری از خواص بیشتر بعد منفی آن نمود داشت. و ضرورت استفاده صحیح از چنین فضایی برای بسیاری محرز نبود. و اما امروز فضای فکری و نگرش ها به گونه ای دیگر شده است. بسیاری از بزرگان و موثرین  حوزه های فرهنگی و اجتماعی پرتال های محتوایی دارند. و کتابخانه های آنلاین بسیاری در زمینه های گوناگون وجود دارد. شخصیت های دینی و مذهبی وب سایت ها و وبلاگ های شخصی ایجاد کرده اند و در یک جمله به فرموده رهبری امت اسلامی باید از این تیغ دو دم در جهت مثبت و ارزشی استفاده کنیم.

وی در ادامه به ذکر نکاتی در زمینه انجام فعالیت های فرهنگی موفق و ماندگار در عرصه وبلاگ نویسی پرداخت و اشاره کرد: نکته نخست تصحیح نوع نگاه و نگرش است که ابزار به خودی خود منفی و مثبت ندارد. زمینی می تواند مسجد، خیریه، کانون فعالیت های فرهنگی الهی و نیز می تواند میخانه، قمارخانه یا محل هرکسب و کار نا مشروع و ضد انسانی باشد. و می توان با درایت و تدبیر و معرفت نسبت به ارزش ها و روش های پیام رسانی و درک درست از محیط اینترنت و گام به گام از این فناوری روزگار خودمان به عنوان یک موهبت بی بدیل در انتقال ارزش ها بهره برداری کنیم. نوع نگاه رهبری و امام امت اسلامی می تواند الگوی مطلوبی برای ما در استفاده از این فضا باشد. درانتشار پیام ایشان به جوانان اروپا و امریکای لاتین در گستره فضای مجازی و با زبان های مختلف به وضوح می بینیم که چگونه می توان یک تهدید را به فرصت تبدیل کرد و همین تیغ دو دم ساخته دست دشمن نیرنگ باز و فتنه گر را علیه خود او به کار برد. با این نگاه و با کمک خواستن از خداوند و با نام و یاد محبوب دلها یا علی بگوییم و عشقی جهانی آغاز کنیم.

وی در بیان نکته دوم افزود: پشت کار و تلاشی خستگی ناپذیر و تداوم و استمرار است که بن مایه اش انگیزه و سوزی درونیست که با آن بتوانی همه سختی های کار، طعن و سرزنش ها و بد و بیراههای کاربران، استقبال نکردن ها را از سر بگذرانی و با باوری عمیق و نستوه با قدم و قلمی استوار و شیوا به سوی مقصد بروی. در آموزه های اسلامی از انگیزه و نیت الهی به اخلاص تعبیر می شود و با برخورداری از سرمایه و سپرده خلوص نیت بی شک همه راهها به سویت باز می شود. به خصوص در حوزه تبلیغ و فرهنگ سازی اقامه نماز که نیت الهی از ابتدا تا پایان نماز باید وجود داشته باشد که حتی اگر کوچکترین ذکریا حرکت در آن با نیتی غیر الهی انجام شود همه نماز باطل می شود. خلاصه اگرتو بخواهی او خود کارها را آسان می کند. محبت تو را در دل ها قرار می دهد و مسیرت را هموار می نماید و راه درست را نشانت می دهد. چنانچه خداوند در آیه 69 سوره عنکبوت می فرماید: "وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا وَ إِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ" وآنها كه در راه ما (با خلوص نيت) جهاد كنند ، قطعا به راههاي خود هدايتشان خواهيم كرد.

عبداللهی در بیان نکته سوم سخنان خود تسریح کرد: همچنان که نویسنده وبلاگ نماز، اصل اقامه نماز را عبادتی الهی برای نزدیک شدن  خود به خداوند مهربان می داند و برای انجام کامل این عبادت فضای فکری و قلبی خود را، فضای فیزیکی و محیط پیرامونی را برای اقامه آن آماده می کند. تا حضور معناداری در محضر یار داشته باشد. ورود به میدان فعالیتهای وبلاگی را نیزمقدس بشمارد و آن را عبادتی بداند که موجب خشنودی حضرت حق می گردد و پاداش یاریگران دین خدا را خواهد داشت ."ان تنصرو الله ینصرکم فلا غالب لکم".دوستان بزرگواری را می شناسم که پیش از نوشتن یک یادداشت و مطلب دینی و ارزشی برای بارگزاری در وبلاگ خود وضومی گیرند و با جمله "رب ادخلنی مدخل صدق و اخرجنی مخرج صدق" که دعایی است قرآنی آنلاین می شوند.

وی افزود: نکته چهارم این است که چون هدف خود را از قبل تعیین کرده ایم و فعالیت ما نیز در چارچوب تحقق هدف تعریف می شود، پس نوشته ما تنها برای خودمان نیست. به تعبیری یک دلنوشته ی صرف نیست که تنها از احساس شخصی ما برخواسته باشد و هرگاه دلتنگ شدیم یا فراغتی حاصل شد یا از روی تفنن و سرگرمی به آن مراجعه کنیم. همراه سازی کاربران و دوستان با این هدف یکی از مهمترین راهبردهای فعال فرهنگی در عرصه فضای مجازی است. بنابر این نوآوری، جذاب سازی محیطی و شیوا نویسی، مستند و متقن بودن محتوای متن از یک سو و جذابیت های گرافیگی و فنی یکی از مهمترین عوامل در همراه سازی کاربران با وبلاگ است. ذوق و سلیقه و مطالعه هدفمند سایت هایی که در این خصوص وجود دارد می تواند همراه خوبی برای ما وبلاگ نویسان باشد.

معاون فرهنگی، آموزش و پژوهش ستاد اقامه نماز کشور با پردازش نکته پنجم عنوان کرد: مطالعات جهانی تحت عنوان "پسا سواد "نشان می دهد که امروزه به میزان قابل توجهی خواندن کلمات کاهش پیدا کرده است و در عوض تولید و انتشار داستانک ها و رمان های تصویری رو به افزایش است. اینجاست که مدیران وب گاهها برای درگیر کردن کامل مراجعه کننده و ماندن او بر سر سفره خویش چاره و تدبیر کند و هرچه غذا متنوع تر و از مواد غنی تری برخوردار باشد به همان میزان مهمانان بیشتری متقاضی این دعوت خواهند بود. بدین معنی که باید بتوانیم همه حواس کاربر را در گیر پست کنیم. بنابراین هنرمندی فعال عرصه فرهنگ دینی و استفاده از تولیدات چند رسانه ای عناصرسازنده یک اثر موفق در فضای مجازی است.

وی در بیان نکته ششم اضافه کرد: با بررسی اجمالی در گروههای مذهبی ایجاد شده در شبکه های اجتماعی و وبلاگ ها در می یابیم که بیشتر آنها غیرفعال و یا نیمه تعطیل هستند و برخی از آنها نیز پس از چند ماهی یا حتی یک سال و دو سال کاملا تعطیل می شوند و آن دسته از گروهها و وبلاگ هایی که عملا فعالیت می کنند یا فعالیت شان مستمر نیست و یا در برابر مسائل و پدیده ها و اتفاقات موضوعی که انتخاب کرده اند منفعلانه برخورد می کنند و در زمینه های مذهبی کمتر به تولید محتوای جدید موفق می شویم.

وی در ادامه پیشنهاداتی را جهت در امان ماندن از آسیب های ذکر شده بیان کرد و گفت: باید در این مسیر به این نکات توجه ویژه گردد:

·        با برنامه ریزی و مطالعه دقیق و هدفمند کار کنیم.

·        به شناسایی وبلاگ ها و گروههای همگرا و همفکر بپردازیم وهم افزایی داشته باشیم .(درآیه ای که ابتدا سخن ذکر شد بیشتر دقت کنیم و تلاش کنیم فعالیت های فرهنگی و نمازی خود را با آیه فوق منطبق کنیم)

·        در باره موضوعات اهل نظر باشیم و در برابر یادداشت ها و پست های دوستان و کاربران مهمان بی تفاوت نباشیم.

·        با ایجاد بحث های گروهی و طرح سوالات دقیق ارزشهای فرهنگ مهاجم را به چالش بکشیم.

·        برای درست پیمودن راه حتما از کارشناسان دینی راهنمایی بخواهیم.

·        با ایجاد نشست هایی با دوستان و گروههای همراستا در فضای حقیقی به تبادل تجربیات و موفقیات بپردازیم.

عبداللهی در بیان آخرین نکته از سخنان خود خاطرنشان کرد: هفتمین نکته که از نظر بنده چکیده نکات یاد شده می باشد، در این است بدانیم و باور داشته باشیم که، این فضا پازلی است که دشمن برای ما چیده است ما باید با نگاه و باور ناب دینی خود نقش این پازل را به نفع ارزشهای فرهنگ دینی و ارزشهای اصیل انسانی و الهی تغییر دهیم. البته این کار تنها با حضور فعال و تهاجمی  و واکنشی و نه با رفتار منفعلانه و دفاعی امکان پذیر است و علاوه بر این حضور موثر معرفت به موضوع و مسائل نیز شایسته است. بدانیم که هدف نهایی از فعالیت فرهنگی برای نخبه و فرهیخته فرهنگ دینی این است که می خواهد مخاطب خود را با خدا آشتی دهد و لازمه تحقق چنین هدف مقدسی این است که خودمان با خدا آشتی باشیم.

وی تصریح کرد: یادمان باشد که رهبری عزیز و امام امت اسلامی فرمودند:"آینده از آن حزب اللهی هاست" و این جمله معنای آیه شریفه ی "و انتم الاعلون ان کنتم مومنین "است.  عنصر امید آفرینی و ترسیم علمی و واقع بینانه آینده روشن در پیام های ما باید برجسته باشد.

وی در خاتمه با اشاره به برگزاری مسابقات وبلاگ نویسی نماز گفت: حال که فرصت و مجالی دوباره پیش آمد و توفیق رفیق راه تلاشگران یاوران نماز گردید و مهلت حضور در این حرکت مقدس فرهنگی با تدبیر دبیرخانه مسابقه تمدید گردید از باب "و سارعوا الی مغفره من ربکم و فاستبقوالخیرات" خود همراه شویم و دوستان را همراه سازیم و مجال و فرصت جولان از مهاجمین به فرهنگ و ارزشهای ملی و اسلامی بگیریم.

قرار دیدار ما در وبگاه http://www.chb-namaz.ir

تا روز30بهمن سال جاری

به امید روزی که تمامی جوانان ایران عزیز اسلامی یک مبلغ و پیامرسان دین باشد.

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1393/11/12 ساعت 10:42
کد : 26
دسته :
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز+محیط مجازی
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز