■ آغاز به كار چهارمین دوره آموزشی یاوران نماز با عنوان «مبین» در مشهد
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایكنا) از خراسان رضوی، مراسم افتتاحیه چهارمین دوره آموزش یاوران نماز(مبین) صبح امروز، ششم شهریورماه با حضور حجتالاسلام محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز كشور، محمود مظفر، قائم مقام ستاد اقامه نماز كشور، محمدرضا مسیبزاده، مدیركل قرآن، عترت و اقامه نماز وزارت آموزش و پرورش و جمعی از مدیران ارشد مدارس استانهای مازندران، گلستان، سمنان، یزد، سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی در تالار ابن هیثم دانشگاه فرهنگیان مشهد برگزار شد.
در ابتدای این مراسم علی منصوریان، معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش خراسان رضوی ضمن خیرمقدم و تشكر از برگزاركنندگان دوره آموزشی مبین با بیان اینكه ما یقین داریم میتوانیم كارهای بزرگی برای تربیت فرزندانمان انجام دهیم، ادامه داد: استعانت از ذات باری تعالی میتواند ما را در این مسیر دشوار اما شیرین یاری رساند چرا كه خود خداوند فرموده است: «وَ الَّذینَ جاهَدُوا فینا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنا، و كسانی كه در راه ما كوشیدهاند، به یقین راههای خود را بر آنان مینماییم»(عنكبوت/69)
منصوریان با تأكید بر اینكه مسئولان هر مدرسه باید ابتدا از وضعیت اخلاقی ـ آموزشی مدرسه تحت نظر خود اطلاع داشته باشند تا بتوانند به پیشرفت دانشآموزان كمك كنند، ادامه داد: برای تحقق این هدف برنامهریزیهایی لازم است كه دوره مبین برای تبیین این برنامه به خصوص در رابطه با امر نماز كه دستور اكید الهی و نشانه حكومت صالحان است، برگزار شده است.
سخنران بعدی این مراسم مسیبزاده، مدیركل قرآن، عترت و اقامه نماز وزارت آموزش و پرورش نیز پس از تشكر از مسئولان برگزار كننده دوره مبین با اشاره به برگزاری چهار دوره این طرح، اظهار كرد: هر چند بسیاری از برنامههای ما تحت الشعاع اعتبارات قرار میگیرد اما نه تنها از اجرای این دوره مبین عقبنشینی نكردیم.
مسیبزاده با اشاره به اینكه وزارت آموزش و پرورش در راستای سند تحولات بنیادی، منویات رهبر معظم انقلاب و احساس نیاز برنامههای مختلفی در دست اجرا دارد، به بیان سه اصل مورد توجه در برنامه سه ساله وزارت پرداخت.
توجه به محوریت مدرسه از اجرای برنامهها و فراگیری و اثر بخشی برنامهها دو اصلی بود كه مسیبزاده در سخنان خود به بیان آنها پرداخت و ضمن اشاره به سخن رهبر معظم انقلاب در رابطه با ارتباط آموزش و پرورش با 40 میلیون نفر در كشور اضافه كرد: ما مسئول تعلیم و تربیت همه دانشآموزان كشور هستیم نه یك قشر محدود، بنابراین فراگیری و اثربخشی از اصول مورد توجه در برنامههای وزارت آموزش و پرورش است.
وی با بیان این كه مشاركت جویی و مشاركت پذیری اصل سوم در اجرای برنامههای وزارت آموزش و پرورش است، ادامه داد: محوریت دانشآموزان و جذب مشاركت نهادها و سازمانها از اصول مورد توجه ماست كه شكر خدا طرح مبین هر سه اصل را دارا بوده است.
مدیركل قرآن، عترت و اقامه نماز وزارت آموزش و پرورش در پایان سخنانش قرآن و عترت را از محورهای ویژه در برنامههای آموزش و پرورش دانست و از برگزاری دورههای بعدی طرح مبین در شهر قم خبر داد.
هدف از اجرای طرح مبین اقامه نماز است
در بخش دیگر مراسم محمود مظفر، قائم مقام ستاد اقامه نماز كشور با بیان اینكه هدف برنامههای اجرایی احیای تزكیه در آیه «یزكیهم و یعلمهم الكتاب»، است بیان كرد: از جمله این اقدامات دوره آموزش مبین است كه هدف از برگزاری آن نه خواندن نماز بلكه یادگیری و كسب تجربه برای اقامه نماز به شمار میرود.
وی در همین راستا اضافه كرد: ما میخواهیم بعد از وقت، انرژی و هزینهای كه صرف میشود در كنار رشد علمی و مهارتهای اجتماعی، مهارتهای ارتباط با خدا به صورت متعادل رشد كند چرا كه به گواه تاریخ صدماتی كه به انسانها وارد شده است از دانشمندانی بوده كه خودسازی نداشتهاند.
مظفر اظهار امیدواری كرد: پس از اجرای دوره آموزش مبین برنامههای مدارس به طوری برنامهریزی شود كه با نماز اول وقت تداخل نداشته باشد و شبهات دانشآموزان در موضوع نماز پاسخ داده شود، ضمن اینكه هر دانشآموزان حداقل یك كتاب در حوزه مسائل نماز مطالعه كرده باشد.
خاك دانشگاه باید عوض شود
حجتالاسلام محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز كشور نیز در این مراسم با تأكید بر لزوم اصلاح نظام آموزشی كشور بیان كرد: خاك دانشگاه و آموزش و پرورش باید عوض شود و این سخن را رهبر معظم انقلاب به بیان دیگری این طور فرموده اند «ما گفتیم تولید علم نه تولید مقالات» هر چند مقالات خوبی هم تولید شده است، اما سؤال من این است كه آیا دیپلم گرفتهها و فارغالتحصیلان دانشگاه پس از تحصیل حرفه و مهارتی دارند یا خیر؟
حجتالاسلام قرائتی در ادامه با اشاره به آیاتی از قرآن به بیان نمونههایی از علم مفید پرداخت و گفت: نام انجیر یك مرتبه در قرآن و نام زیتون شش بار در سوره تین در كنار هم آمده است كه به تازگی دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند كه تناول 6 عدد زیتون با یك انجیر اثری دارد كه در تعداد دیگر نیست.
رئیس ستاد اقامه نماز كشور با بیان مثالی در همین موضوع سخنان خود را این گونه ادامه داد: كسی كه بخواهد مطالعه كند كتاب قرض هم میكند تا مطالعه داشته باشد همانگونه كه علامه امینی برای یافتن كتابی به هندوستان رفتند و 18 شبانه روز برای مطالعه در كتابخانه ای ماندند و یا در مورد پزشكان آیا كسی حاضر است اگر تشخیص نداد بگوید، نمیدانم و بیمار را به پزشك دیگری معرفی كند و یا هزینه ویزیت را بازگرداند همانگونه كه پیامبر خدا در قرآن فرموده است، نمیدانم؟