سجده؛ عالی‌ترین درجه عبودیت

■ سجده؛ عالی‌ترین درجه عبودیت

سجده؛ عالی‌ترین درجه عبودیت


سجده؛ عالی‌ترین درجه عبودیت
گروه فعالیت‌های قرآنی ـ نماینده ولی‌فقیه در لرستان در تفسیر سوره زمر با بیان اینکه در انجام نماز اول قیام و سپس سجده انجام می‌شود، اما تقدم سجده بر قیام دلیل بر فضیلت سجده در دل شب است، افزود: سجده بالاترین مرتبه عبادت و والاترین حالت خضوع است.

سجده عالی‌ترین درجه عبودیت

 آیت‌الله سیداحمد میرعمادی نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه خرم‌آباد، شامگاه دو‌شنبه، هفتم خرداد در جلسه تفسیر قرآن‌کریم، بیان شرح حال شب زنده‌داران عابد را کلیدی‌ترین نکته تفسیری در آیه ۹ سوره زمر با مضمون «أَمَّنْ هُوَ قَانِتٌ ءَانَآءَ الَّیْلِ سَاجِداً وَقَآئِماً یَحْذَرُ الْآخِرَةَ وَیَرْجُواْ رَحْمَةَ رَبِّهِ قُلْ هَلْ یَسْتَوِی الَّذِینَ یَعْلَمُونَ وَالَّذِینَ لَا یَعْلَمُونَ إِنَّمَا یَتَذَکَّرُ أُوْلُواْ الْأَلْبَابِ‏» عنوان کرد و افزود: یکی از روش‌های تربیتی قرآن روش مقایسه است به فرض مثال خداوند عالم و عابد را در کنار هم قرار داده است.
وی در تشریح روش مقایسه‌ای قرآن برای تربیت انسان‌ها، خاطرنشان کرد: در آیه ۹ نیز قرآن دو چیز را در کنار هم آورده کسانی که شب زنده‌دارند و کسانی‌که غافلند و دوم مقایسه عالمان و جاهلان است.
آیت‌الله میرعمادی با بیان این‌که روش مقایسه در قرآن بیان فضیلت‌های انسانی است، اضافه کرد: انسان دو نوع فضیلت علمی و دوم فضیلت عملی است.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان آیه ۹ سوره زمر را بیان کننده دو فضیلت علمی و عملی انسان با روش مقایسه‌ای دانست و افزود: بهترین زمان برای عبادت شب و بهترین قسمت شب برای عبادت سحرگاهان است این در حالی‌است که تظاهر و ریا و خودنمایی در شب کمتر است.
امام‌ جمعه خرم‌آباد در تفسیر بخش نخست آیه ۹ سوره زمر گفت: اثنای آیه مذکور بدین معناست که آیا کسی که خدا را اطاعت کرده در ساعاتی از شب، شب زنده‌داری می کند و به عبادت خدا مشغول است بهتر است یا کسی که دچار غفلت است، این در حالی است که عابد شب زنده‌دار از کسی‌که در غفلت است بهتر است به خاطر اینکه از آخرت یا عاقبت زندگی‌اش می ترسد و کارش هراس دارد.

ترس از خدا و امیدواری؛ ویژگی‌های عابد شب زنده‌دار

این مفسر قرآن‌کریم در خصوص ویژگی عابد شب زنده‌دار گفت: عابد شب زنده‌دار ترسان و امیدوار بوده و بین خوف و رجاست، به‌معنای دیگر مؤمن شب زنده‌دار هم می‌ترسد و به گناه نزدیک نمی‌شود و هم امیدوار بوده و انگیزه دارد.
وی با بیان این مطلب که در این آیه شریفه تکیه به ساعاتی از شب شده است، زمان شب را بهترین بستر برای عبادت برشمرد و گفت: بهترین زمان برای انس با خداوند متعال شب است.

سحر؛ عالی‌ترین موعد راز و نیاز با خالق

آیت الله میرعمادی بهترین زمان برای عبادت را زمان شب دانست و با اشاره به این‌که بهترین قسمت شب برای عبادت سحرگاهان است، اضافه کرد: این در حالی‌است که تظاهر و ریا و خودنمایی در شب کمتر است.

هیچ مسئولیتی سنگین‌تر از رسالت نبوت نیست/ انبیا مکلف به شب زنده‌داری بودند

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با بیان این‌که کسی می‌تواند از عهده مسئولیت اجتماعی بر بیاید که شب زنده‌دار باشد، به توانایی عابدان شب‌زنده‌دار در انجام مسئولیت های سنگین اشاره و با ذکر این مطلب که
هیچ مسئولیتی سنگین‌تر از رسالت نبوت نیست، به ماموریت مکلف بودن پیامبران به شب زنده‌داری اشاره کرد و افزود: انبیاء مامور بودند تا شب عبادت کنند، کمااینکه در روایتی آمده است که شب‌ها از بستر بلند شوید به زمین نچسبید، اگر کسی می‌خواهد بار سنگین روز را حمل کند باید شب زنده‌داری کند.
امام‌ جمعه خرم‌آباد ادامه داد: در روایتی از امام باقر(ع) در مقصود از قنوت نماز شب بیان شده است کمااینکه ۷ آیه قرآن راجع به نماز شب است.
این مفسر قرآن‌کریم به بیان پاداش هر عمل خوب و نیکی در قرآن اشاره کرد و افزود: خداوند به خاطر عظمت نماز شب پاداش آن را نزد خود نگه داشته است.

تقدم سجده بر قیام

وی با بیان این مطلب که در انجام نماز اول قیام و سپس سجده انجام می‌شود، اما تقدم سجده بر قیام در این آیه دلیل بر فضیلت سجده در دل شب است، افزود: سجده بالاترین مرتبه عبادت و والاترین حالت خضوع است.
آیت‌الله میرعمادی با بیان این‌که خود سجده عبادت است بدین معنا که انسان اگر حتی در نماز هم نباشد ولی سجده کند کار او عبادت محسوب می‌شود، سجده را عالی‌ترین درجه عبودیت و بندگی خدا دانست و خاطرنشان کرد: در روایتی از پیامبر اکرم(ص) آمده است که من امتم را با آثار سجده می‌شناسم، این در حالی است که اصحاب پیامبر یک شب را برای خودشان شب سجده در نظر می‌گرفتند و آن‌قدر در سجده می‌ماندند تا پیشانی آنان پینه می‌بست، کمااینکه شب زنده‌داری زمانی ارزش دارد که با بصیرت همراه باشد.

شب زنده‌داری بدون بصیرت ارزش ندارد

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با بیان این‌که کنار هم قرار گرفتن شب زنده‌داری با علم بدین معناست که شب زنده‌داری بدون بصیرت ارزش ندارد، خاطرنشان کرد: عبادت با معرفت و بصیرت ارزش دارد و پیام این آیه علم و عبادت است.
امام‌ جمعه خرم‌آباد با طرح این سؤال که علمی که خداوند در این آیه مطرح کرده است کدام علم است، اضافه کرد: این علم همان علمی است که نور است یا همان علم به خداست.

منبع: ایکنا

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1397/3/9 ساعت 13:22
کد : 2311
دسته : اخبار نماز در استان‌ها
لینک مطلب
کلمات کلیدی
سجده عالی ترین درجه عبودیت
سجده
آیت الله میرعمادی
نماینده ولی فقیه در استان لرستان
نماز
قنوت

■ استدلال امام حسن(ع) برای پوشیدن لباس زیبا در نماز

استدلال امام حسن(ع) برای پوشیدن لباس زیبا در نماز کتاب «چهل داستان درباره نماز و نمازگزاران» اثری از آقای يدالله بهتاشى است که به بیان داستان های گوناگون از نماز و نمازگزاران پرداخته که منتخبی از این داستان ها در شماره های گوناگون تقدی ...

■ دومین جشنواره ملی سرود نماز با عنوان «ترنم الهی» در سمنان برگزار شد.

حجت الاسلام شمس الدین مدیر ستاد اقامه نماز استان سمنان گفت: در دومین جشنواره سراسری سرود نماز و انتظار با عنوان «ترنم الهی»، ۲۰۰ گروه اعلام آمادگی کرده بودند، که در نهایت ۱۰ گروه از ۸ استان کشور رقابت می کنند. ایشان در ادامه افزود: با ...

■ «مهارت حضور در نماز» کتاب شد

نویسنده در بخش نخست اثر به مباحث غیر نظری می پردازد و در هر گامی که مبحثی بیان می شود به ارایه تمرین و جدول هایی مهارتی در این باره می پردازد. همچنین نویسنده در این بخش مباحث استدلالی نیز درباره موضوع نماز ارایه می دهد که در جای خود در خور تحسین است ...

■ هفتمین اجلاس استانی نماز با موضوع “نماز، خانه مدرسه و مسجد” در فرهنگسرای بیرجند برگزارشد

حجت‌الاسلام و المسلمین  قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور  ۱۶ آذر ماه در مراسم بزرگداشت روز دانشجو و هفتمین اجلاس استانی نماز با موضوع «نماز، خانه مدرسه و مسجد» که با حضور دانشجویان دانشگاه فرهنگیان بیرجند برگزار شد، با توجه ...

■ فضای مناسب و شکیل برای اقامه نماز حداقل انتظار ما از کارخانجات است

مهندس حسن رمضانی در همایش روحانیون و رابطین فرهنگی واحدهای تولیدی با موضوع «نقش نماز در فرهنگ کار و تعهد کاری» که در سالن جلسات سرداران شهید اداره کار تعاون و رفاه اجتماعی کاشان برگزار شد، گفت: از آنجایی که معتقدیم تعهد اخلاقی زیر بنای تع ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز