■ الگوی طراحی معماری مساجد در الگوی ناصری
الگوی طراحی معماری مساجد در الگوی ناصری
خلیل زاده نویسنده کتاب الگوی طراحی مساجد در الگوی ناصری گفت: مخاطب اصلی این کتاب می توانند واقفان که زمین را برای ساخت مسجد اختصاص می دهند تا معماران و طراحان شهری باشند.
محمدعلی خلیل زاده، به تالیف کتاب( کجا، چگونه مسجد بسازیم، همراه با ارایه الگوی طراحی معماری مساجد، الگوی ناصری) اشاره کرد و گفت: در این کتاب سعی شده است که ساخت مساجد از لحاظ معماری، مکان یابی و الگوی طراحی مورد ساماندهی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه تالیف کتاب( کجا، چگونه مسجد بسازیم، همراه با ارایه الگوی طراحی معماری مساجد، الگوی ناصری)، دوسال و نیم به طول انجامید، افزود: در این کتاب شاخصه ها و استاندارهای لازم از زمانی که شخص زمینی را برای ساخت وقف مسجد می کند و اینکه زمین وقف شده برای مسجد باید دارای چه مشخصاتی باشد تا مسجد به مطلوب ترین شکل ممکن ساخته شود، نحوه طراحی داخلی، انتخاب زمین مکان یابی و الگوی ساخت ایوان گنبد، گلدسته ونوع مصالحی که برای ساخت مسجد به کار می رود، مورد توجه قرار گرفته است.
نویسنده کتاب( کجا، چگونه مسجد بسازیم، همراه با ارایه الگوی طراحی معماری مساجد، الگوی ناصری) بیان کرد:با توجه به اینکه در عصر حاضر، ساخت بسیاری از مساجد با تبعیت از الگوی غربی است، به همین جهت در این کتاب الگوی معماری مساجد را به نام الگوی ناصری تعریف کردیم که در آن مکان یابی مساجد با توجه به اقلیم آب وهوایی و موقعیت جغرافیایی در نظر گرفته شده است.
خلیل زاده اظهار کرد: با بهره گیری از این کتاب، اگر درهرکجای دنیا قرار باشد، مسجدی طراحی و یا ساخته شود، فرهنگ آن کشور اعم از قومیت شیعه و سنی دیده شده است، علاوه برآن، مسایل شرعی با همکاری دفاتر مراجع عظام تقلید در این کتاب مورد توجه است.
وی با اشاره به اینکه در این کتاب شاخصه های ساخت مسجد در دیگرکشورها هم معرفی شده است، گفت: به منظور بهره گیری از معماری سنتی و ایرانی در ساخت مساجد و برای پرهیز از فرهنگ و معماری غرب می توان از این کتاب استفاده کرد.
خلیل زاده تصریح کرد: همچنین در کتاب( کجا، چگونه مسجد بسازیم، همراه با ارایه الگوی طراحی معماری مساجد، الگوی ناصری) معادلاتی طراحی شده است که کسی که زمینی برای ساخت مسجد انتخاب می کند، بر اساس این معادلات می تواند یک مسجد کارآمد با رعایت ضوابط در نظرگرفته شده، بسازد، تا از این طریق در ساخت مساجد که شاهد تسلط فرهنگ غربی واشکال و اعداد فراماسونری هستیم، دوری شود و کمک بزرگی به معماران مساجد در این زمینه شود.
این نویسنده با اشاره به اینکه این کتاب با همکاری دفتر مراجع عظام تقلید و به همت انتشارات نوروزی تهیه وتدوین شده است، خاطر نشان کرد: مخاطب اصلی این کتاب می توانند واقفان که زمین را برای ساخت مسجد اختصاص می دهند تا معماران و طراحان شهری باشند.
منبع: شبستان