هدایت مساجد به سمت مساجد طراز اسلامی / راه اندازی مرکز رسیدگی به امور مساجد همدان

■ هدایت مساجد به سمت مساجد طراز اسلامی / راه اندازی مرکز رسیدگی به امور مساجد همدان

هدایت مساجد به سمت مساجد طراز اسلامی / راه اندازی مرکز رسیدگی به امور مساجد همدان

هدایت مساجد به سمت مساجد طراز اسلامی / راه اندازی مرکز رسیدگی به امور مساجد همدان

مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد استان همدان گفت: مسجد پناهگاهى كه انسان در آن از دغدغه و اضطراب فاصله مى گيرد و به آرامش و سكون دست مى يابد.

در فرهنگ دينى، نام «مسجد» يادآور بندگى و كرنش در پيشگاه خداوند متعال است.  پناهگاهى كه انسان در آن از دغدغه و اضطراب فاصله مى گيرد و به آرامش و سكون دست مى يابد.

مسجد با ايجاد آشنايى و پيوند ميان مؤمن با نخبگان و صالحان جامعه، بسترى مناسب براى پرورش و تربيت روحى، اجتماعى وى فراهم مى كند. مسجد هرچند يك واحد اجتماعى كوچك، ولى نماد يك جامعه اسلامى و نمونه عينى حاكميت ارزش هاى اسلامى است.

مسجد بايد كانونى باشد براى هرگونه حركت و جنبش سازنده اسلامى در زمينه آگاهى و بيدارى مردم و پاك سازى محيط و آماده ساختن مسلمانان براى دفاع از ميراث هاى اسلام به خصوص بايد توجه داشت كه مسجد مركزى براى جوانان با ايمان گردد.

جعفر محقق، مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد استان همدان  در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت:  مرکز رسیدگی به امور مساجد  همدان از 3 سال پیش  به دستور امام جمعه همدان  در قالب شورای متشکل از حوزه علمیه، سازمان تبلیغات، حوزه علمیه، سازمان اوقاف، صدا و سیما، ستاد اقامه نماز و سپاه انصار الحسین (ع) همدان  شکل گرفت.

وی افزود: در دهه فجر سال گذشته دفتر مرکز رسیدگی به امور مساجد  در محل دفتر امام جمعه با مسئولیت بنده و دبیری حجت الاسلام مرتضی حسنی حلم  رییس ستاد اقامه نماز  افتتاح شد.

وی با بیان اینکه تا کنون به یکصد مسجد سرکشی شده است، گفت: به دنبال این هستیم که شناسنامه مدون با اطلاعات کامل از مساجد داشته باشیم تا مساجد را به سمت مساجد طراز اسلامی هدایت کنیم.

محقق اظهار داشت:  تلاش می کنیم در آینده نزدیک فایل مرکز رسیدگی به امور مساجد را در سایت نماینده ولی فقیه و امام جمعه همدان آیت ا... محمدی راه اندازی کنیم.

مساجد پایگاه حیات معنوی جامعه هستند

این استاد دانشگاه به جایگاه مسجد اشاره کرد و گفت: مسجد نماد رابطه سازمان یافته انسان با خداست که این رابطه باید درهمه ابعاد گسترش و فراگیری داشته باشد چرا که مسجد به عنوان نماد و مرکز عمومی و تجمع مسلمانان مکانی برای ابراز هویت بندگی است.

محقق اضافه کرد: اینکه مسجد را محدود به برگزاری نماز جماعت کنیم ظلم به این مرکز دینی است، چرا که چنین کاری به مثابه آن است که در فرودگاه تنها با هواپیما عکس یادگاری بگیریم و از لذت سوار شدن و اوج گرفتن در آسمان به راحتی بگذریم.

وی به راه های ترغیب حضور مردم در مساجد اشاره کرد و افزود: مسجدی می تواند این رابطه را حفظ کند که به ابعادعاطفی، انسانی، عقلانی، اجتماعی و اقتصادی مردم  توجه کند. در صورتی که چنین مسجدی فعال باشد، آن مسجد طراز جامعه شده و می تواند به عیاری که از یک مرکز دینی انتظار می رود نزدیک شود تا خلاها و کمبودهایی که در زندگی امروز با آن دست به گریبان هستیم را تا حدودی جبران کند.

وی ادامه داد: مساجد هنوز پایگاه مهمی برای حیات معنوی جامعه به شمار می روند. بسیاری از مساجد توانسته اند با وجود ضعف ها و کمبودهایی که دارند مرکزی برای برطرف کردن مشکلات اجتماعی مردم باشند و مانند اکسیژن حیات جامعه را تضمین کنند.

منبع: شبستان

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1397/1/26 ساعت 12:20
کد : 2157
دسته : اخبار نماز در استان‌ها
لینک مطلب
کلمات کلیدی
مساجد طراز اسلامی
مرکز رسیدگی به امور مساجد
همدان
نماز
قنوت

■ ارتقاء سلامت معنوی کودکان با آموزش نماز امکان پذیراست

 محمد محمدی گفت  : سنین پیش از دبستان، سنین طلایی جهت فراگیری و آموزش کودکان است و آنچه کودکان در این سن می آموزند در ذهن باقی مانده و همین بر اهمیت آموزش در این دوران می افزاید.   این مقام مسئول تدوین محتوای آموزشی و معرفی ...

■ دوره آموزشی نقش نماز در کاهش آسیب‌های اجتماعی در خراسان جنوبی برگزار می‌شود

حجت‌الاسلام والمسلمین کمیلی در چهارمین اجلاس استانی نماز اظهار داشت: همه ما باید فرمایشات مقام معظم رهبری در بحث اجلاس نماز را سرلوحه کار خود قرار دهیم. وی گفت: در خواست ما این است که مدارسی که در دست احداث است نماز خانه مدرسه جزو ملزوما ...

■ نهادینه سازی فرهنگ اقامه نماز اول وقت در جامعه ضروری است

حجت‌الاسلام محمدجواد چراغی، دبیر ستاد اقامه نماز لرستان در همایش زینبیون، گفت: برترین و بالاترین واجب دینی نماز است. وی با بیان اینکه نماز در تمام ادیان و مذاهب مشترک است، افزود: در اهمیت نمازباید به سیره ائمه پیامبرگرامی اسلام(ص)  توجه شود که می‌ ...

■ با قدرت هنر می تواند مفاهیم بزرگی نماز و بندگی را جلوه گر ساخت

«امید پارسایی فر» اظهار داشت: حوزه هنری تلاش دارد در راستای تقویت هنر دینی، فریضه الهی نماز در عرصه های مختلف هنری از جمله سرود، نمایشگاه هنرهای تجسمی، تئاتر بچه های مسجد و فیلم کوتاه پویانمایی را به عنوان مضمون جدی به کار گیرد. رئیس ح ...

■ محمد حسین رضایی نماینده رییس‌ جمهور در شورای اقامه نماز شد

سید ابراهیم رییسی رئیس جمهور، طی حکمی محمد حسین رضایی را به عنوان نماینده رییس‌ جمهور در شورای اقامه نماز منصوب کرد. متن حکم به شرح است: جناب آقای محمد حسین رضایی در اجرای بند (۱) ماده (۲) طرح جامع توسعه فرهنگ نماز مصوب ۱۳۸۴/۰۵/۰۴ شورای ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز