هدایت مساجد به سمت مساجد طراز اسلامی / راه اندازی مرکز رسیدگی به امور مساجد همدان

■ هدایت مساجد به سمت مساجد طراز اسلامی / راه اندازی مرکز رسیدگی به امور مساجد همدان

هدایت مساجد به سمت مساجد طراز اسلامی / راه اندازی مرکز رسیدگی به امور مساجد همدان

هدایت مساجد به سمت مساجد طراز اسلامی / راه اندازی مرکز رسیدگی به امور مساجد همدان

مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد استان همدان گفت: مسجد پناهگاهى كه انسان در آن از دغدغه و اضطراب فاصله مى گيرد و به آرامش و سكون دست مى يابد.

در فرهنگ دينى، نام «مسجد» يادآور بندگى و كرنش در پيشگاه خداوند متعال است.  پناهگاهى كه انسان در آن از دغدغه و اضطراب فاصله مى گيرد و به آرامش و سكون دست مى يابد.

مسجد با ايجاد آشنايى و پيوند ميان مؤمن با نخبگان و صالحان جامعه، بسترى مناسب براى پرورش و تربيت روحى، اجتماعى وى فراهم مى كند. مسجد هرچند يك واحد اجتماعى كوچك، ولى نماد يك جامعه اسلامى و نمونه عينى حاكميت ارزش هاى اسلامى است.

مسجد بايد كانونى باشد براى هرگونه حركت و جنبش سازنده اسلامى در زمينه آگاهى و بيدارى مردم و پاك سازى محيط و آماده ساختن مسلمانان براى دفاع از ميراث هاى اسلام به خصوص بايد توجه داشت كه مسجد مركزى براى جوانان با ايمان گردد.

جعفر محقق، مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد استان همدان  در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت:  مرکز رسیدگی به امور مساجد  همدان از 3 سال پیش  به دستور امام جمعه همدان  در قالب شورای متشکل از حوزه علمیه، سازمان تبلیغات، حوزه علمیه، سازمان اوقاف، صدا و سیما، ستاد اقامه نماز و سپاه انصار الحسین (ع) همدان  شکل گرفت.

وی افزود: در دهه فجر سال گذشته دفتر مرکز رسیدگی به امور مساجد  در محل دفتر امام جمعه با مسئولیت بنده و دبیری حجت الاسلام مرتضی حسنی حلم  رییس ستاد اقامه نماز  افتتاح شد.

وی با بیان اینکه تا کنون به یکصد مسجد سرکشی شده است، گفت: به دنبال این هستیم که شناسنامه مدون با اطلاعات کامل از مساجد داشته باشیم تا مساجد را به سمت مساجد طراز اسلامی هدایت کنیم.

محقق اظهار داشت:  تلاش می کنیم در آینده نزدیک فایل مرکز رسیدگی به امور مساجد را در سایت نماینده ولی فقیه و امام جمعه همدان آیت ا... محمدی راه اندازی کنیم.

مساجد پایگاه حیات معنوی جامعه هستند

این استاد دانشگاه به جایگاه مسجد اشاره کرد و گفت: مسجد نماد رابطه سازمان یافته انسان با خداست که این رابطه باید درهمه ابعاد گسترش و فراگیری داشته باشد چرا که مسجد به عنوان نماد و مرکز عمومی و تجمع مسلمانان مکانی برای ابراز هویت بندگی است.

محقق اضافه کرد: اینکه مسجد را محدود به برگزاری نماز جماعت کنیم ظلم به این مرکز دینی است، چرا که چنین کاری به مثابه آن است که در فرودگاه تنها با هواپیما عکس یادگاری بگیریم و از لذت سوار شدن و اوج گرفتن در آسمان به راحتی بگذریم.

وی به راه های ترغیب حضور مردم در مساجد اشاره کرد و افزود: مسجدی می تواند این رابطه را حفظ کند که به ابعادعاطفی، انسانی، عقلانی، اجتماعی و اقتصادی مردم  توجه کند. در صورتی که چنین مسجدی فعال باشد، آن مسجد طراز جامعه شده و می تواند به عیاری که از یک مرکز دینی انتظار می رود نزدیک شود تا خلاها و کمبودهایی که در زندگی امروز با آن دست به گریبان هستیم را تا حدودی جبران کند.

وی ادامه داد: مساجد هنوز پایگاه مهمی برای حیات معنوی جامعه به شمار می روند. بسیاری از مساجد توانسته اند با وجود ضعف ها و کمبودهایی که دارند مرکزی برای برطرف کردن مشکلات اجتماعی مردم باشند و مانند اکسیژن حیات جامعه را تضمین کنند.

منبع: شبستان

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1397/1/26 ساعت 12:20
کد : 2157
دسته : اخبار نماز در استان‌ها
لینک مطلب
کلمات کلیدی
مساجد طراز اسلامی
مرکز رسیدگی به امور مساجد
همدان
نماز
قنوت

■ شرح نهج‌البلاغه محسن اسماعیلی؛ علامت ضایع کردن نماز چیست؟

عقیق:محسن اسماعیلی رئیس دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق(ع) در ادامه جلسات شرح نهج‌البلاغه در مسجد هفتاد و دوتن مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی،  به بیان نکاتی درباره نامه 69 نهج‌البلاغه پرداخت. مشروح این سخنرانی را در ادامه می‌خو ...

■ سجده های پر از اشک امام محمد باقر علیه السلام

افلح، غلام حضرت امام محمد باقر علیه السلام، می‌گوید: با مولایم به مکه رفتیم. وقتی داخل مسجد الحرام شدیم و چشم امام به خانه خدا افتاد، صدای گریه اش بلند شد. من گفتم:« پدر و مادرم فدای شما! مردم شما را نگاه می‌کنند. خوب است صدای خ ...

■ مجموعه مستندهای نمازی با عنوان "حریم یار۲" منتشر شد

مجموعه مستندهای نمازی تحت عنوان "در حریم یار 2 " از جدیدترین تولیدات  ستاد اقامه نماز کشور تولید شد.  این مجموعه شامل مستندهای صراط با موضوع نمایشگاه حجمی نماز، سلامت معنوی با موضوع طرح سلامت معنوی در بیمارستان‌ها ، معراج ...

■ احیاء فریضه نماز با استفاده از روحانیون جوان پویان و متفکر

 علي اسماعيلي در گردهمایی ائمه جمعه و رابطین دستگاه‌های اجرایی استان اظهارکرد: روح زندگی و حیات همه بعد از اصول دین و اعتقاد اصلی به وحی، نبوت و رسالت ختم مرسلین به نماز است. وی افزود: اگر معنویت در نماز و خشوع و خضوع در مقابل ذات ا ...

■ بازگشایی سه مسجد در پایتخت مالدیو برای برگزاری نماز صبح

دولت مالدیو اقدام به بازگشایی سه مسجد در پایتخت این کشور برای اولین بار پس از چند ماه تعطیلی به دلیل شیوع ویروس کرونا کرد. این مساجد در «ماله» پس از اینکه به خوبی ضد عفونی شدند اجازه پیدا کردند تا درهای خود را به روی نمازگزاران باز کنن ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز