چهار کرامت بی نظیر و کمتر بیان شده از امام موسی کاظم(ع)

■ چهار کرامت بی نظیر و کمتر بیان شده از امام موسی کاظم(ع)

 چهار کرامت بی نظیر و کمتر بیان شده از امام موسی کاظم(ع)


چهار کرامت بی نظیر و کمتر بیان شده از امام موسی کاظم(ع)
حجه الاسلام والمسلمین علیرضا توحیدلو در سخنانی، چهار کرامت باب الحوائج، موسی بن جعفر(علیه السلام) را مطرح کردند.

مشهورترین لقب امام هفتم(علیه السلام)، کاظم و صابر و معروف ‌ترین کنیه‌اش ابوالحسن است.

١- اعجاز امام کاظم علیه السلام در خروج از زندان

مسیب، زندانبان امام موسی کاظم علیه السلام می‌گوید: سه روز قبل از شهادت امام مرا طلبید و فرمود:

" امشب عازم مدینه هستم تا عهد امامت پس از خود را به فرزندم علی واگذار کنم و او را وصی و خلیفه خود نمایم."

گفتم:" آیا توقع دارید با وجود این همه مامور و قفل و زنجیر، امکان خروج شما را فراهم کنم؟!"

فرمود: " ای مسیب، تو گمان می‌کنی قدرت و توان الهی ما کم است؟ "

گفتم:" نه، ای مولای من. " فرمود: " پس چه؟ "

گفتم:" دعا کنید ایمانم قوی‌تر شود "

امام چنین دعا کرد: " خدایا او را ثابت‌قدم بدار. "

سپس فرمود:" من با همان اسم اعظم الهی که آصف بن برخیا ( وزیر حضرت سلیمان علیه السلام ) تخت بلقیس را در یک چشم به هم زدن از یمن به فلسطین آورد، خدا را می‌خوانم و به مدینه می‌روم."

ناگهان دیدم امام دعایی خواند و ناپدید شد. اندکی بعد بازگشت و با دست خود زنجیرهای زندان را به پای مبارک بست. سپس فرمود: " من پس از سه روز از دنیا می‌روم. "

من به گریه افتادم. فرمود: " گریه مکن و بدان که پسرم علی ابن موسی الرضا پس از من، امام توست. "

٢- امام کاظم علیه السلام و خبر از مرگ زندانبان

ابویوسف و محمد بن حسن که دو نفر از اصحاب ابوحنیفه بودند، در زندان سندی بن شاهک به ملاقات امام ابی الحسن موسی بن جعفر علیه السلام رفتند.

در بین راه با هم می گفتند: ما چیزی از موسی بن جعفر کم نمی آوریم. یا مساوی او هستیم، یا مشابه او. وقتی به خدمت حضرت رسیدند و مقداری نشستند، یکی از مأمورین زندان وارد شد و گفت: نوبت کاری من تمام شده و از خدمت شما می روم. اگر بیرون زندان کاری دارید بفرمائید، تا مرتبه دیگر که نوبت خدمت من می شود و مجدداً باز خواهم گشت، نتیجه اش را تقدیم کنم.

حضرت فرمودند: کاری ندارم. وقتی آن مرد رفت، حضرت به ابویوسف رو کرد و فرمود: عجیب است، او امشب می میرد. آن وقت به من میگوید اگر کاری داری بگو انجام دهم. ابویوسف و محمد بن حسن بهت زده پس از خداحافظی از زندان بیرون آمدند، در حالی که به یکدیگر می گفتند: ما آمده بودیم بحث حلال و حرام کنیم. او از امور غیبی خبر داد. زمان مرگ امری است نهانی. از کجا می دانست؟!

سپس فردی را مأموریت دادند تا آن مأمور زندان را تا فردا تعقیب کند و آنها را از وضع او مطّلع نماید. آن مرد نیز وی را زیر نظر گرفت و شب را در مسجد محله که نزدیک خانه آن مأمور بود، خوابید. صبحگاهان دید فریاد عزا بلند است و مردم به داخل خانه وی آمد و شد میکنند. پرسید: چه خبر است؟ گفتند: فلانی دیشب از دنیا رفت. این مرد پیش ابو یوسف و محمد بن حسن آمد خبر مرگ آن مأمور را آورد.

مجدداً این دو به ملاقات حضرت آمدند و گفتند: " معلوم شد شما به حلال و حرام دین خدا آگاهید. ولی زمان مرگ او را که از اسرار غیبی الهی است از کجا دانستید؟ حضرت فرمود: از دروازه های علم رسول الله است که به روی حضرت امیرالمؤمنین گشودند و سپس آن علم الهی از هر امام به امام بعدی منتقل شده است.

 ٣- امام کاظم علیه السلام و زنده ساختن گاو مرده

علی بن مغیره گوید: همراه امام موسی کاظم علیه السلام در منی می‌رفتیم که با زنی روبه‌رو شدیم که که فرزندان کوچکش به دورش حلقه زده بودند و همگی سخت می‌گریستند.

امام فرمود:" چرا گریه می‌کنید؟ "

زن که امام را نمی شناخت گفت:" تنها سرمایه من و این فرزندان یتیمم گاوی بود که از شیرش زندگی را می‌گذراندیم. اینک گاو مُرده و ما درمانده شده‌ایم."

امام فرمود:" آیا دوست داری آن گاو را زنده سازم؟ "

گفت:"آری، آری!"

امام به گوشه ای رفت و دو رکعت نماز خواند و دست به سوی آسمان گرفت و دعا نمود. آنگاه کنار گاو مرده آمد و ضربه ای به پهلوی گاو زد. ناگهان گاو زنده شد و از جا بلند شد. زن با دیدن این صحنه فریاد زد:" بیایید که قسم به خدای کعبه، او عیسی بن مریم است!

مردم ازدحام کردند و به تماشای گاو و سخنان زن مشغول شدند و امام خود را در بین مردم ناپدید نمود و به راه خود ادامه داد.

٤- امام کاظم علیه السلام و سخن گفتن به زبان فارسی

ابوبصیر از امام موسی بن جعفر علیه السلام پرسید:"امام با چه نشانه‌هایی شناخته می‌شود؟"

فرمود :"امام راستین صفاتی دارد که اولین و مهم‌ترین آن این است که امام قبلی معرفی‌اش کرده باشد. همان گونه که رسول خدا علی بن ابیطالب علیه السلام را معرفی کرد، هر امامی نیز باید امام پس از خود را معرفی نماید. نشانه‌ی دیگر آن است که هر چه از او می‌پرسند، جواب بدهد و از هیچ چیز بی‌خبر نباشد. نشانه‌ی دیگر اینکه هرگز در دفاع از حق سکوت نکند، از حوادث آینده خبر بدهد و به همه‌ی زبان‌ها سخن بگوید."

سپس فرمود:"هم اکنون نشانه‌ای به تو می‌نمایم که قلبت مطمئن شود."

در همین حال مردی خراسانی وارد شد و شروع کرد به عربی سخن گفتن، اما امام پاسخش را به فارسی داد. مرد خراسانی گفت:" من خیال می‌کردم فارسی متوجه نمی‌شوید."

 

امام فرمود:"سبحان الله! اگر نتوانم جوابت را به زبان خودت بدهم، پس چه فضیلتی بر تو دارم؟" سپس فرمود:"امام کسی است که سخن هیچ فردی بر او پوشیده نیست. او کلام هر شخص و هر موجود زنده ای را می فهمد. امام با این نشانه‌ها شناخته می‌شود و اگر اینها را نداشته باشد، امام نیست."

منابع؛

١- بحار الانوار، ج ٤٨، ص ٢٢٤

٢- بحارالانوار، ج ٤٨، ص ٦٤

٣- بحارالانوار، ج ٤٨، ص ٥٥

٤- بحارالانوار، ج ٤٨، ص ٤٧


منبع: شیعه نیوز

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1397/1/23 ساعت 09:48
کد : 2153
دسته : اخبار نماز در جهان
لینک مطلب
کلمات کلیدی
امام موسی کاظم (ع)
چهار کرامت امام موسی کاظم(ع)
حجت الاسلام علیرضا توحیدلو
نماز
قنوت

■ وضعیت مساجد و نمازخانه های بین راهی ساماندهی شود

علی بیگ زاده در نخستین نشست کارگروه بررسی وضعیت فضاهای اقامه نماز در راه های مواصلاتی استان، اظهار داشت: ساماندهی وضعیت مساجد و نمازخانه های بین راهی با توجه به قرار گرفتن خراسان شمالی در گذرگاه شمال به شمال شرق کشور و تردد و حجم بالای مسافران و زائر ...

■ اداره کل تبلیغات اسلامی بوشهر از ایده‌های برتر حوزه نماز تجلیل می‌کند

 حجت‌الاسلام محمدرضا طاهری، امروز در اولین جلسه شورای اقامه نماز این استان، تلاش در جهت اقامه نماز جماعت، جلب توجه کودکان به حوزه نماز، فعالیت در حوزه ترویج فرهنگ اقامه نماز در کارکنان مجموعه، خانواده‌های آنان و همچنین در سطح جامعه را ...

■ دعوت فرزندان به نماز؛ دغدغه مهم خانواده ها

محمود مظفر در اجلاس استانی نماز شیوه ها و مهارت های دعوت به نماز با تاکید بر اینکه این نشست ها منجر به قدم های مثبت تری در راه نماز شود گفت: خلاء دعوت خانواده از فرزندان به نمازعاملی برای برپایی اجلاس های استانی و البته کشوری نماز شد. وی با استقبا ...

■ وضعیت سفید در «برونئی» / آغاز برگزاری نمازهای یومیه در مساجد

با قرار گرفتن «برونئی دارالسلام» در وضعیت سفید و یافت نشدن هیچ گونه مورد جدیدی از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور ،نمازگزاران در حال بازگشت به مساجد برای برگزاری نمازهای جماعت یومیه هستند.   با وجود سفید بودن وضعیت در برونئی ب ...

■ نروژ به دنبال ممنوع سازی پخش اذان از بلندگوی مساجد

نروژ به دنبال ممنوع سازی پخش اذان از بلندگوی مساجد حزب راست افراطی در نروژ با ارائه پیشنهادی به پارلمان این کشور قصد دارد با تصویب قانونی پخش اذان از بلندگوهای مساجد را ممنوع سازد. این درحالی است که هم اکنون از هیچ مسجدی در نروژ اذان پخش نمی شود. ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز