■ ترویج نماز نیازمند کار فرهنگی اثرگذار است
ترویج نماز نیازمند کار فرهنگی اثرگذار است
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان بابیان اینکه ترویج نماز نیازمند کار فرهنگی اثرگذار است، گفت: نقشه راه در کنار برنامهریزی و تعامل مسیر ترویج نماز را تسهیل میکند.
نقل از روابط عمومی تبلیغات اسلامی استان سمنان ، حجتالاسلام علی شکری در نشست ستاد اقامه نماز استان سمنان ضمن تاکید بر ضرورت ترویج نماز باکار فرهنگی اثرگذار، تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها تأکید داشتند که کارهای فرهنگی اثرگذار به ترویج مسائل فرهنگی در جامعه منجر میشود لیکن نهادهای تأثیرگذار و ذیصلاح میبایست با برنامهریزی مدون به این مقوله پرداخته تا شاهد اشاعه فرهنگ نماز در بین آحاد جامعه باشیم.
وی افزود: یکی از روشهای اثرگذاری اقدامات فرهنگی این است که مخاطبان فعالیتهای فرهنگی در جامعه مشخص شوند برای مثال وقتی طیف گستردهای از جامعه در زیرمجموعهای به نام هیئتهای مذهبی که در زمره ظرفیتهای تبلیغی نظام اسلامی نیز محسوب میشوند، قرار میگیرند بهواقع میتوانند اثرگذاری اقدامات فرهنگی در جامعه را دوچندان کنند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان با تأکید بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای فرهنگی استان مانند هیئات مذهبی، تشکلهای مذهبی، مؤسسات فرهنگی و روحانیان درباره ترویج فرهنگ نماز، تأکید کرد: بزرگترین شبکه تبلیغی جهان، هیئات مذهبی مردم محور در ایران اسلامی هستند که اقشار مختلف را گردهم میآورند لیکن باید از این ظرفیتها در راستای ترویج فرهنگ دینی بهره جست.
شکری بر ضرورت برنامهریزی مدون برای تغذیه هیئات مذهبی تأکید کرد و گفت: نباید فعالیتهای مرتبط با نهادهای مردمی فعال در حوزه فرهنگ دینی مانند هیئات مذهبی، تنها منحصر به محرم باشد که این امر نیازمند ورود دستگاههای فرهنگی، نقشه را و برنامهریزی مدون در سطح استان سمنان است.
وی افزود: دیگر ظرفیت ویژه فراگیر در اجرای برنامههای تأثیرگذار اجتماعی، فرهنگی و دینی، فضای مجازی است که با استفاده از داشتههای ما در استان مانند، نیروی انسانی مستعد و جوان، دستگاههای فرهنگی، شبکه تبلیغی، روحانیان و ... میتوان بهرهگیری خوبی از آن داشت.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان، گفت: فضای مجازی ظرفیتی مناسب برای توسعه فرهنگ و تبلیغ امور دینی مانند فرایضی چون نماز است که باید با برنامهریزی صحیح و هدفمند به آن سمتوسوی صحیح بخشید.
شکری دیگر مقوله تأثیرگذار در اقدامات فرهنگی، اجتماعی و مذهبی را جذب دایره مخاطبان از طریق اجرای برنامههای فراگیر و متنوع دانست و تأکید کرد: باید تنوعبخشی به برنامههای فرهنگی در کنار نیازسنجی مخاطبان مدنظر قرار گیرد تا برای مثال برنامههای ترویج فرهنگ نماز برای یک جوان ۲۰ ساله نیز جذابیت داشته باشد که این امر بهراحتی و با یک برنامه نیازسنجی و سلیقه سنجی میسر خواهد بود که نیاز به نوآوری و خلاقیت دارد که در جوانان ما بهوفور یافت میشود.
وی افزود: دیگر ظرفیت ترویج فرهنگ دینی بهخصوص مقوله نماز، مدارس هستند که خوشبختانه با تعامل خوب بین سازمان تبلیغات اسلامی، آموزشوپرورش و نهادهای ذی ربط اقدامات بسیار خوبی در سطح استان اجرا شده و کمتر مدرسه ای در استان وجود دارد که نماز جماعت در آن برگزار نشود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان، گفت: چهارمین ظرفیت برای ترویج فرهنگ دینی به خصوص در مقوله نماز، انعکاس رویدادها و اخبار مرتبط به آن است، امروز در عصر ارتباطات ما نیازمند اطلاع رسانی درباره فعالیت ها هستیم که این امر نیز باید مد نظر قرار گیرد.
شکری خواستار نگاه ویژه مسئولان دستگاه های اجرایی به مقوله نماز شد و تاکید کرد: یکی از تاکیدات همیشگی ستاد اقامه نماز در استان سمنان این است که مسئولان ادارات و نهاد های دولتی، خدماتی، اجرایی و ... همواره در نماز حضور پیدا کنند و اقداماتشان نیز در راستای ترویج فرهنگ نماز باشد برای مثال احداث و تجهیز نمازخانه در ادارات با کمترین هزینه می تواند یکی از مواردی باشد که عنایت به آن در ترویج فرهنگ نماز موثر خواهد بود.
وی خواستار انعکاس اخبار مرتبط با نماز جماعات در ادارات و نهادهای اجرایی استان سمنان با هدف ایجاد انگیزه شد و تاکید داشت: تعامل بین دستگاهی به خصوص با ستاد اقامه نماز و سازمان تبلیغات اسلامی همواره در ترویج فرهنگ نماز موثر بوده است.
منبع: شبستان