■ مسجدآقامیرزااحمد زنجان نمونه ای از مسجد طراز اسلامی
مسجدآقامیرزااحمد زنجان نمونه ای از مسجد طراز اسلامی/ همدلی و همزبانی در بین جوانان کانون شهید بهشتی موج می زند
مسجد آقامیرزااحمد زنجان، مسجدی با تمام مولفه های مسجد طراز اسلامی در این شهر است که همراهی و همدلی هیئت امنا، ائمه جماعت، نمازگزاران و جوانان برای ایجاد محیطی اثرگذار در مسجد موثر بوده است.
مسجدآقا میرزااحمد معروف به مسجد دباغ ها توسط صنف دباغ ها که در قسمت خیابان سعدی جنوبی توحید(پایین امامزاده سید ابراهیم(ع)) مرکزیت شغلی داشتند در سال 1338 قمری مطابق با 1297 شمسی ساخته شده است.
مسجدآقامیرزااحمد در صدر جهان از سمت شمال به خیابان توحید، از جنوب به خانه های مسکونی محله صدر جهان، از غرب به سرای گیلک و از شرق به کوچه شهید خوشنام محدود می گردد.
مسجد دارای دو در ورودی بزرگ و کوچک است؛ درب بزرگتر برای ورودی آقایان و از سمت خیابان و درب کوچکتر برای ورودی خانم ها و از سمت کوچه در نظر گرفته شده است.
مسجد دباغ ها که به نام مسجد آقامیرزااحمد خوانده می شود دارای دو حیاط بزرگ و کوچک می باشد و تعداد پنج باب مغازه در وقفیت این مسجد است؛ منزل مخروبه ای را هم که خریداری و وقف به مسجد شده بود به حیاط مسجد ضمیمه شده است.
کتابخانه ای در حیاط بزرگ مسجد به سال 1375 شمسی ساخته شده که کتاب های موجود در آن را اهل محل و طلاب مورد استفاده قرار می دهند.
اولین کسی که در این مسجد نماز گزارده فردی به نام آقای شیخ برات بوده است، پس از ایشان حاج میرزااحمد آیت اللهی امامت جماعت و رسیدگی آن را عهده دار می گردند که به سبب خدمات عالیه ایشان در این مسجد، نام مسجد آقامیرزااحمد خوانده شده است.
مرحوم آیت الله آقامیرزااحمد آیت اللهی زنجانی
ایشان از علماء و مشاهیر و فقهای صاحب نام زنجان است که در سال1257 شمسی در محله قریه دواسب زنجان دیده به جهان گشود، آیت الله آقا میرزا احمد در سن 23سالگی برای تکمیل تحصیلات فقه به نجف اشرف مشرف می شوند و در دروس مرحوم آقاسیدکاظم طباطبایی یزدی ومرحوم آخوندملاکاظم خراسانی حاضر شده و سپس از نجف و کربلا به زنجان بازمی گردند و در حوزه درسی مشغول به تدریس می شوند.
از تالیفات ایشان می توان به کتاب عنایه الحق در اصول فقه، کشف الحجاب در کلام و فلسفه اتحاد، مسلک الحق در اصول دین، رساله عملیه و ... اشاره کرد.
آیت الله آقا میرزااحمد آیت اللهی زنجانی درسن 57 سالگی به عالم بقا می شتابد و جنازه ایشان بنابه وصیتش به قم حمل و در مقبره علی بن جعفر مدفون گردید.
پس از فوت ایشان تا زمان مراجعت فرزندشان محمد آیت اللهی، حاج اسحاق نامی امامت مسجد را برعهده داشتند و پس از اتمام تحصیلات آیت اللهی، ایشان به جای پدر در مسجد حضور داشته و منشاء خدمات خیر بودند و در سال 1376 به ملکوت اعلی می پیوندد.
نگاهی به فعالیت های مسجدآقا میرزااحمد
در مسجدآقا میرزااحمد نمازهای هفده گانه حتی در روزها تعطیل با حضور اصناف و عموم مردم اقامه می شود.
در کتابخانه این مسجد بالغ بر 8 هزار جلد کتب غیردرسی موجود است و مسجد به سالن و کلاس های آموزشی مجهز شده است.
در این مسجد کلاس های قرآن ویژه برادران و خواهران در رشته های حفظ، روخوانی، روانخوانی، تجوید در تمام رده های سنی برگزار می شود.
مسجد آقامیرزااحمد دارای سایت اینترنتی برای استفاده جوانان مسجد است و اتاق های فکر جوانان و نوجوانان و جلسات فرهنگی مسجد به صورت منظم تشکیل می شود.
دسته عزاداری روز تاسوعای حسینی با حضور هیئت امنا و اصناف و جوانان محله برگزار می شود.
در این مسجد صندوق خیریه امداد اهل البیت(علیه السلام) به منظور دستگیری از نیازمندان و کمک به محرومان راه اندازی شده است .که در طول سال ارزاق ومایحتاج خانوارهادر بین افراد تحت پوشش این صندوق توزیع می شود.
برگزاری کلاس های آموزشی، تقویتی و کنکو برای جوانان و نوجوانان مسجد و کانون شهید بهشتی ازدیگر فعالیت های این مسجد محسوب می شود.
اعزام جوانان و اعضای فعال مسجد به اردوی زیارتی کربلای معلی ومشهد مقدس و برگزاری مسابقات ورزشی از دیگر فعالیت های مسجد آقامیرزااحمد زنجان است.یک باب ازمغازه مسجد به صورت تجاری درقالب فروشگاه انتشارات و لوازم التحریر اختصاص یافته است و مسجد دارای سالن و اتاق ورزشی مجهز به فوتبال دستی، تنیس روی میز و دارت است.
بخشی از فعالیت های کانون فرهنگی و هنری شهید بهشتی
مدیرمسوول کانون فرهنگی و هنری شهید بهشتی در خصوص فعالیت های این کانون به خبرنگار خبرگزاری شبستان در زنجان گفت: 15 سال از تاسیس این کانون سپری شده و در مجموع 250 نفر عضو کانون هستند که 180 نفر از اعضا را برادران و 70 نفر را خواهران تشکیل می دهند.
علی محمودی ادامه داد: اعضای این کانون در طول سال در کلاس های آموزشی شرکت می کنند و فعالیت های ورزشی در سالن این مسجد برگزار می شود
منبع: شبستان