■ نرمافزار آموزش نماز شیعی به زبان انگلیسی
با افزایش حضور گردشگران خارجی در شهرهای توریست پذیری چون اصفهان، نیاز به فعالیتهای تبلیغی بیش از پیش احساس میشود به همین سبب مرکز تبلیغ بینالملل ناصریه در کنار تبلیغ چهره به چهره، تبلیغات نمایشگاهی و تولیدات چندرسانهای و چاپ و ترجمه متون تبلیغی و همچنین ارتباط مجازی فعال با گردشگران خارجی، نگاه خاصی نسبت به تولید و ارتقای محصولات نرمافزاری تبلیغی دارد و در همین راستا تولیداتی نیز داشته است.
با وجود ظرفیتها و تواناییهای تبلیغی متنوع، تلاش این مجموعه بر این بوده است تا گامی در جهت ترویج فرهنگ اسلامی در حوزه نرمافزاری بردارد که چندی پیش برای نخستین بار نرمافزار آموزش نماز شیعی به زبان فرانسه به صورت تصویری و با صوت گویا برای تلفن همراه تهیه شد و به تازگی نسخه انگلیسی زبان آن نیز رونمایی شده است.
این نرمافزار توسط شرکت صباپ تهیه شده و در گوگل پلی هم برای استفاده تازهمسلمانان و گردشگران علاقهمند به اسلام منتشر شده است.
حجتالاسلام زمانی مبلغ مسلط به زبان فرانسه و انگلیسی مدرسه ناصریه که تجارب زیادی در حوزه تبلیغ دارد، درباره ایده شکلگیری تولید این نرمافزار میگوید:«کمبود محصولات و تولیدات فرهنگی رسانهای، به ویژه در حوزه بینالملل به حدی زیاد و چشمگیر است که در هر عرصهای وارد شویم مشاهده میشود حجم زیادی از کارها را میتوان انجام داد، انگیزه اصلی تولید نرمافزار آموزش نماز، نبودن اثری شیعی و مناسب برای آموزش نماز و مخصوصاً در پلتفرم تلفن همراه و مهم بودن این مسأله برای گردشگران خارجی بود، گردشگران معمولاً نماز را عملی معنوی لحاظ میکنند، حتی اگر به اسلام اعتقاد نداشته باشند؛ از اینرو این نرمافزار کمک زیادی به آشنایی و یادگیری نماز به آنها خواهد کرد».
وی معتقد است احساس نیاز در عرصه مجازی به تولیدات اسلامی، توجه ویژه مدرسه ناصریه را به خود جلب کرده است، زمانی در خصوص اینکه چرا به سراغ آموزش نماز رفتهاند هم اذعان دارد: «نماز از ارکان اساسی دین اسلام بوده و از جمله شباهتهای بین ادیان توحیدی اقامه نماز است؛ اگرچه با هم تفاوت دارند ولی عبادت روزانه خداوند به شکلهای مختلف در ادیان توحیدی وجود دارد و نماز را میتوانیم یکی از نقطه اتصالات بین دینداران لحاظ کنیم و با استفاده از همین نماز بسیاری دیگر از آموزههای اسلام را در اختیار آنها قرار دهیم».
به گفته این کارشناس مذهبی عمده وقت و هزینه برای تهیه این نرمافزار به زبان انگلیسی صرف جانمایی ترجمهها و قرائت صحیح نماز شده و بیشترین انرژی را پس از آمادهسازی ترجمه، برخی امور فنی گرفته است؛ طلاب زباندان و دانشجویان برنامهنویس و گرافیست در گروه نرمافزاری صباپ و گروه فرهنگی هنری ترنج در این کارگروه گرد هم آمدهاند تا با اقدامی جهادی گامی جهت ترویج نماز بردارند.
وی بر این باور است که در بین نرمافزارهای آموزش نماز شیعی، مشابه چنین حرکتی اتفاق نیفتاده است و این کار به دلیل استفاده از فونتیک و آواهای نماز به صورت انگلیسی در کنار صوت و ترجمه، توانسته این برنامه را منحصر به فرد کند و جزء معدود تولیداتی باشد که به این کیفیت نماز را با معیارهای کاملاً شیعی آموزش داده است.
به اذعان زمانی یک نرمافزار بعد از انتشار نیاز به زمان دارد تا نحوه کارآمدی آن مشخص شود اما میتوان پیشبینی کرد به علت کمبود شدید چنین اثراتی در حوزه بینالملل و رسانهای اینگونه تولیدات بتوانند جایگاه و تأثیرگذاری خود را بهراحتی به دست آورند.
وی درباره جامعه هدف این نرمافزار هم میگوید: «مخاطبان این اثر به لحاظ طراحی کودکان و نوجوانان انگلیسیزبان هستند ولی این نرمافزار برای همه سنین و همه اقشار نیز قابلاستفاده است و چه از لحاظ آموزش و چه از لحاظ آشنایی با این عبادت مهم مسلمانان و با کمی تغییر در محتویات برنامه قابلیت اختصاصیسازی و استفاده برای همه گروههای سنی را دارد.».
از این نرمافزار در ایام دهه فجر رونمایی شده و برای مخاطب جهانی از طریق GooglePlay قابل دانلود و استفاده است و طبق منطقه جغرافیایی، زبان موردنظر کاربر را برای او نمایش میدهد؛ همچنین توریستهایی که از مسجد امام بازدید و یا در گفتگوهای مدرسه ناصریه حضور دارند، در صورت تمایل میتوانند این نرمافزار را از طریق سیستم اشتراک محتوا دریافت کنند.
منبع : فارس