■ اجرای طرح «پیوند مسجد و مدرسه» در ۶۲۰ مدرسه استان کرمانشاه
سید مجتبی موسوی گفت: در بحث اقامه نماز و عترت برنامه های گسترده ای در سطح مدارس استان کرمانشاه برگزار شده است.
وی به اجرای طرح مبین ویژه مدیران مدارس با رویکرد آموزش شیوه ها و راهکارهای جذب دانش آموزان به نماز با حضور 260 نفر از مدیران اشاره کرد و افزود: باتوجه به اهمیت و ضرورت توسعه و ترویج فرهنگ نماز به ویژه اقامه نماز جماعت در مدارس، 568 نفر از مربیان نیز آموزش های لازم را دیده اند.
موسوی، با اشاره به برگزاری این دوره های آموزشی توسط ستاد اقامه نماز استان و با دعوت از اساتید مرکز تخصصی نماز قم، اظهار کرد: در همین راستا 230 نفر از ائمه جماعات مدارس نیز آموزش شیوه های نوین دعوت به نماز و حساسیت هایی که برای سن تکلیف دانش آموزان هست را فراگرفتند.
وی ابراز کرد: 850 نفر از معلمان پایه سوم ابتدایی مدارس دخترانه در کلاس های آموزشی مربوط به جشن تکلیف و مسائلی که دانش آموزان در سن تکلف شرعاً موظف به رعایت آن هستند، شرکت کرده اند.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان کرمانشاه، از برگزاری جلسات و همایش های توانمندسازی با رویکرد نماز با حضور 670 نفر از معلمان و معاونین پرورشی مدارس، تصریح کرد: بهترین مدارس ما مدارسی هستند که بهترین نماز خانه ها را دارند و نماز جماعت به عنوان محور برنامه ها مورد توجه قرار گرفته است چرا که توفیقات خوبی را به لحاظ تربیتی و آموزشی داشته و رضایت اولیاء و مربیان را نیز به دنبال داشته است.
وی با بیان اینکه مراسمات جشن تکلیف دانش آموزی از نشاط و شادابی خوبی برخوردار است، زمان برگزاری جشن تکلیف در ابتدای سال و مصادف با فصل بهاراعلام کرد و گفت: در سال تحصیلی گذشته جشن تکلیف 12 هزار دختر و 9500 پسر را در مدارس استان کرمانشاه برگزار کردیم.
موسوی، خاطرنشان کرد: برگزاری گفتمان های دینی با محوریت نماز نیاز و ضرورت نسل جوان ما است که در این راستا این جلسات با حضور 21 هزار نفر از دانش آموزان در نقاط مختلف استان و نواحی سه گانه شهر کرمانشاه برگزار شده است.
وی تصریح کرد: پاسخ به شبهات دینی یکی از دغدغه های عمده فرهنگی در آموزش و پرورش است که در این راستا اقدامات خوبی صورت گرفته است.
به گفته معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان کرمانشاه، 8 هزار نفر جلسه در خصوص اهمیت نماز و ترویج نماز در قالب «طرح خانواده مطهر» ویژه اولیاء دانش آموزان با همکاری ستاد اقامه نماز برگزار شده است.
وی با اشاره به شرکت 4500 نفر در برگزاری همایش های نماز، اجرای 31 همایش متمرکز در نواحی سه گانه و شهرستان های استان، اقامه400 مورد نماز جماعت توسط ائمه جمعه در مدارس سراسر استان، 600 ساعت درج ساعت نماز در ساعات آموزشی دانش آموزان به عنوان یک کار تبلیغی خوب در راستای ترویج اقامه نماز را از دیگر اقدامات این اداره کل در راستای ترویج و توسعه فرهنگ نماز برشمرد.
موسوی، با تأکید بر اینکه نماز به عنوان محور برنامه های آموزشی مورد توجه است، عنوان کرد: طرح «پیوند مدرسه به مسجد» یک مدینه فاضله ای است که پیوندی عمیق و ناگسستنی را میان مدرسه و مسجد مجاور آن ایجاد می کند.
وی اذعان کرد: در حال حاضر 620 مدرسه در این طرح شرکت کرده اند و دانش آموزان برای اقامه نماز جماعت به مسجد نزدیک مدرسه خود می روند.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان کرمانشاه، از ثبت 527 امام جماعت و 985 فرهنگی که وظیفه اقامه نماز در مدارس را بر عهده دارند در سامانه کلید رضوان خبر داد و گفت: سال گذشته 6 هزار متر مربع توزیع فرش سجاده ای در نمازخانه های مدارس صورت گرفت و امسال نیز 2 هزار متر مربع به آن افزوده خواهد شد.
وی ادامه داد: نیازمندی های نمازخانه های مدارس احصاء و تقاضای آن به اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس استان اعلام شده است که ان شاء الله پس از مرتفع شدن نیازمندی های مدارس آسیب دیده در زلزله، در اختیار مدارس قرار خواهد گرفت.
موسوی، تعداد نماز خانه های موجود در ادارات آموزش و پرورش، کانون ها و مدارس استان را 2 هزار و 76 باب اعلام و اضافه کرد: 520 مدرسه استان کرمانشاه مجری طرح «مرجع شناسی» هستند که در این طرح دانش آموزان با مراجع عظام تقلید آشنا می شوند.
وی با اشاره به توزیع 20 هزار جلد کتاب آموزش نماز همراه با اجرای مسابقه در مدارس ابتدایی، گفت: 8500 جلد کتاب مسابقه احکام نیز با هدف آشناساختن دانش آموزان با احکام شرعی در مدارس متوسطه اول و دوم توزیع شده است.
منبع " شبستان