انقلابی که هر بار سفره مبارزه را در مسجدی نو پهن می‌کرد

■ انقلابی که هر بار سفره مبارزه را در مسجدی نو پهن می‌کرد

  انقلابی که هر بار سفره مبارزه را در مسجدی نو پهن می‌کرد

  آیت‌الله مرتضی مطهری؛ عضو شورای انقلاب، در دهه‌ی 50 از تریبون مسجد و منبر به مبارزه علیه نظام پهلوی مشغول بود.

 

وی با این اعتقاد كه باید برای بیداری افكار و هدایت جوانان كاری كرد و نگذاشت جوش‌وخروش آنان یكباره خاموش شود، سال‌ها از چهره‌های مهم مرتبط با مسجد هدایت و آیت‌الله سیدمحمود طالقانی بود و در آن سخنرانی می‌كرد.

 

گزارش‌های بر جای مانده از ساواك درباره فعالیت مطهری در این مسجد، نکات تامل برانگیزی دارد، برای نمونه در یكی از گزارش‌های ساواك آمده است «ساعت ۱۳ روز ۱۳۴۸/۹/۱۱ در مسجد هدایت واقع در لاله‌زار، مطهری، واعظ پس از اداء نماز ظهر روز مزبور، مشغول وعظ گردید و ضمن گفتن یك مسئله‌ی شرعی، یكی از مستمعین سؤال می‌‌نماید این مسئله فتوای كیست؟ مطهری اظهار داشت فتوای حضرت آیت‌الله خمینی است كه ناگهان حضار با صدای بلند سه مرتبه صلوات فرستادند.»

 

مطهری پس از كناره‌گیری از حسینیه‌ی ارشاد، در سال ۱۳۴۹ مسجدالجواد (ع) را به عنوان پایگاه فعالیت‌های خود انتخاب کرد و در این مسجد هم سخنرانی می‌كرد و هم كلاس‌های درس تفسیر داشت.

 

وی علت انتخاب این مسجد را چنین ذكر كرده است «برای اینكه مسجدالجواد (ع) كه دارای كتابخانه‌ی مهم و مسجد و تالار تبلیغ باشكوه است، به دست نااهل نیفتد و دستگاه دست روی آن نگذارد، اینجا آمده‌ام.»

 

با آمدن شهید مطهری به این مسجد و به‌دست گرفتن رهبری فعالیت‌های آن، این نهاد مذهبی به صورت یكی از مراكز اصلی سخنرانی‌های دینی ـ سیاسی درآمد، در این مسجد، علاوه بر آیت‌الله مطهری، افرادی مانند ابوالقاسم خزعلی، حسین نوری، محمد‌جواد باهنر، محمد‌ مفتح، محمد‌تقی فلسفی، علی دوانی و امامی كاشانی سخنرانی می‌كردند.

 

با بسته شدن مسجد الجواد (ع) شهید مطهری فعالیت‌ها و روشنگری‌های خود را در سایر مساجد تهران و برخی از شهرستان‌ها دنبال می‌كرد که مهم‌ترین این مساجد، ارگ و جاوید بود.

 

مسجد جاوید كه محل استقرار شهید مفتح بود، یكی از محفل‌های مذهبی مطرح برای انقلابیون بود و شهید مفتح كه مبارزاتش علیه نظام شاهنشاهی معروف است، مستقیما از استاد مطهری رهنمود می‌گرفت و مطهری نیز بسیاری از اقدامات خود را به ‌دست وی انجام می‌داد.

 

جالب است بسیاری از آثار مطهری برگرفته از سخنرانی وی در مساجد است برای نمونه كتاب «انسان كامل» كه بعد از شهادت وی تنظیم و منتشر شد، محصول سخنرانی‌های آن شهید در مسجد جاوید تهران است.

 

از استاد مطهری برای سخنرانی در مساجد شهرستان‌های کشور نیز دعوت می‌شد، این موضوع ساواک را نسبت به سفرهای تبلیغی استاد نیز حساس كرده بود، یكی از این مساجد، مسجد امام علی (ع) در اصفهان بود كه از مراكز مبارزه علیه رژیم به شمار می‌رفت.

 

دایره‌ی فعالیت‌های مطهری فقط به مساجد داخل كشور محدود نمی‌شد وی از جمله افرادی بود كه به مسجد هامبورگ آلمان نیز كه مدتی محل استقرار شهید بهشتی بود، از نظر مذهبی و فرهنگی كمک می‌رساند.

 

سخن آخر اینکه، مساجد، پایگاه مبارزه مطهری بودند و هربار که مسجدی از سوی ساواک بسته می‌شد وی مسجدی دیگر را برای ادامه مجاهدت خود برمی‌گزید و این روند همیشه ادامه داشت، چون مبارزه ادامه داشت.

 منبع : شبستان 

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1396/11/8 ساعت 11:43
کد : 1949
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
مطهری
مسجد
مبارزه
مجاهدت

■ کشور به ۸۰ هزار مسجد جدید نیاز دارد

 محمد خامه یار  پیش از ظهر امروز در گردهمایی  ائمه جماعت استان قم که با موضوع نماز،‌مسجد و اقتصاد مقاومتی در سالن اجتماعات جامعه مدرسین برگزار شد، بابیان اینکه ائمه جماعت نقش سازنده‌ای در ارتقاء سطح فرهنگی جامعه دارند، گفت: ب ...

■ مسجد آبی استانبول بازگشایی شد

مسجد آبی استانبول همزمان با عید سعید فطر، پس از عملیات مرمتی که در سال ۲۰۱۸ آغاز شد، به طور کامل بازگشایی شد. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه با حضور در مراسم بازگشایی این مسجد، آن را یکی از مهمترین نمادهای استانبول توصیف کرد. همچنین خیرالله چ ...

■ بازگشایی مسجد قبا برای اقامه نمازهای پنجگانه

شعبه مدینه وزارت امور اسلامی عربستان جمعه  مسجد قبا را از یک ساعت قبل از نماز صبح تا نماز عشا باز کرد تا نمازگزاران و بازدید‌کنندگان بتوانند در طول روز در مسجد نماز بخوانند.   این بازگشایی با رعایت همه تدابیر بهداشتی انجام شد که ...

■ نمایشگاه نماز در مسجد مقدس جمکران برگزار شد

نمایشگاه آثار و تابلو‌های معرق نماز، در شبستان کربلای مسجد مقدس جمکران برگزار شد. سرپرست ستاد اقامه نماز استان تاثیر گزاری نمایشگاه را در بالا بردن سطح معارف جامعه مهم دانست. حجت الاسلام و المسلمین عرب‌پور گفت: این نمایشگاه به همت ستا ...

■ مسجد سازی و توجه به نمازخانه‌ها

 محمد خامه یار مدیر ستاد اقامه نماز در جلسه خیرین که در مدرسه شهید حسنی روستای جنت آباد قم برگزار شد گفت: باید به نمازخانه‌های مدارس توجه ویژه‌ای داشت و همه دانش آموزان بتوانند از فضای نمازخانه در مراکز آموزشی بهره‌مند باشند. & ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز