آیت الله سعیدی در دیدار مدیر و کارکنان مرکز تخصصی نماز:■ حضور مسئولین در نماز جماعت ، بهترین راه دعوت مردم به نماز است.
روز دوشنبه دوم بهمن ماه مدیر و کارکنان مرکز تخصصی نماز با حضرت آیت الله سعیدی امام جمعه محترم شهر قم و تولیت آستانه مقدسه حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها دیدار کردند.
در ابتدای این دیدار حجت الاسلام آیتی مدیر مرکز تخصصی نماز ضمن تقدیر و تشکر از آیت الله سعیدی بابت وقتی که در اختیار مرکز تخصصی گذاشتند، به تشریح فعالیت های انجام گرفته در مرکز تخصصی نماز پرداخت و برای همکاری با آستانه مقدسه حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها پیشنهاداتی را ارائه کرد.
در ادامه حضرت آیت الله سعیدی ضمن خیر مقدم و خوش آمدگویی از تلاش و کوشش مدیر و کارکنان مرکز تخصصی نماز در راستای ترویج فرهنگ اقامه نماز صمیمانه قدردانی کرد و برای آنان از خداوند منان توفیقات روزافزون مسئلت نمود.
تولیت آستانه حضرت معصومه سلام الله علیها با اشاره به آیه «الذین إن مکّنّاهم فی الأرض أقاموا الصلاة» افزود: خداوند متعال در این آیه چهار وظیفه مهم و اساسی حاکمان را بیان میفرماید که اقامه نماز در رأس این چهار وظیفه قرار دارد که این اولویت، نشان از اهمیت زیاد نماز دارد.
ایشان در ادامه بیان کرد: تحقق اقامه نماز، بسیج کردن آحاد جامعه را میخواهد. یعنی یک حرکت جمعی و حکومتی لازم است و بحث حاکمیت مطرح است. نماز باید در شکل و ساختار رفتاری و اجرایی حاکمان متبلور شود به صورت یک حرکت دارای اهمیت بروز یابد.
آیت الله سعیدی با بیان این نکته که مولا امیرالمؤمنین علیه السلام در نامه 53 خطاب به مالک اشتر میفرمایند نماز را در رأس امورت قرار ده افزود: با اینکه حضرت امیر علیه السلام می دانستند که مالک به مصر نمی رسد اما با این وجود ایشان را اینطور سفارش به تقوا میکنند و یک الگوی مدیریتی کامل ارائه می فرمایند که نماز در رأس این الگوی مدیریتی است.
تولیت آستانه مقدسه حضرت معصومه سلام الله علیها با بیان هجرت اجباری حضرت امام رضا علیه السلام به این نکته اشاره کرد که در این سفر اجباری بارزترین رفتار امام هشتم نماز بیان شده است که بیشترین وقت امام به نماز اختصاص داشت مخصوصا نماز اول وقت که بارها در رفتار ایشان دیده شده بود. یکی در جایی که با دانشمند نصرانی در حال مناظره بودند که وقت نماز شد و ایشان مناظره را ترک کرده و آماده نماز شدند و این در حالی بود که آن شخص دلش نرم شده و آماده پذیرش دین مبین اسلام بود. این حرکت نشان از اهمیت والا و جایگاه عظیم نماز دارد. دومین مورد در جایی بود که در مسیر حرکت به سمت خراسان در جایی برای نماز اول وقت توقف فرمودند. اطرافیان گفتند: اندکی تأمل بفرمایید تا جمعی از شیعیان که از اطراف به استقبال شما میآیند، به نماز جماعت ما بپیوندند. ولی حضرت قبول نکردند و فرمودند: نماز اول وقت نباید در هیچ حالی ترک گردد.
ایشان در ادامه صحبتهای خود به این مطلب اشاره کرد که ما در برخی از مسائل دین باید به سراغ مردم برویم تا بتوانیم آن را عملیاتی کنیم. ولی در برخی موارد باید سراغ بزرگان و حاکمان رفت. نماز هم از مسائلی است که باید در مورد آن سراغ حاکمان و مسئولین برویم. شخصیتی مثل شهید رجایی در این مسئله واقعا یک نمونه کامل بود. در دوران ریاست جمهوری ایشان بعد از یک مجلس یادبود که بنده سخنران آن مجلس بودم، همه حاضرین آماده شدند تا از مسجد خارج شوند. شهید رجایی یک لحظه درنگ کرد و به آسمان نگاه کرد و وقتی دید نماز مغرب نزدیک است در همان مسجد ماند تا نمازش را اول وقت بخواند. یکی از اطرافیان می گفت که ایشان نذر کرده است که همیشه نماز را اول وقت بخواند و هیچ وقت از این عهد تخلف نکرده است. خب ایشان یک مسئول بودند. وقتی ایشان در مسجد ماند و نماز را اول وقت اقامه کرد اطرافیان و عده ای دیگر هم ماندند. اگر ایشان می رفتند قطعا کسی برای اقامه نماز اول وقت نمی ماند. برای همین باید به سراغ مسئولین برویم تا از این ظرفیت و جایگاهی که دارند به نحو احسن در اقامه نماز بهره ببریم.
تولیت آستانه مقدسه حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، توجه به ظرفیت سازی مناسب با این عصر و دوران برای نماز را مهم دانست و افزود: بسیاری از واجباتی که خیلی به آنها پرداخته می شود و فراگیر شده است و البته باید هم باشد، فقط یک یا دو آیه در قرآن به آنها اشاره دارد، در حالی که نماز به گفته حجت الاسلام قرائتی دارای 500 آیه مستقیم و غیر مستقیم است. اما اصلا به اندازه سایر موضوعات به آن پرداخته نمی شود.
آیت الله سعیدی در ادامه تأکید کرد: همانطور که خداوند در آیات قرآن مسئله نماز را بارها تکرار فرموده است، شما هم به تکرار و تأکید بر نماز اصرار بورزید و از این کار خسته نشوید. همچنان که خود حاج آقای قرائتی در این مسیر از هیچ تلاشی فرو گذار نکردند و به حول و قوه الهی در این راه خستگی ناپذیر و ثابت قدم هستند. از خداوند متعال می خواهم هم به ایشان و هم به همه شما عزیزان توفیق روزافزون عنایت کند و همه ما را از اقامه کنندگان نماز قرار دهد.