■ نماز با اخلاص از عوامل بازدارنده کم فروشی است
حجت الاسلام جلیلی اظهار کرد: عناصر دین و دینداری، نماز با اخلاص و تقوا مهم ترین عوامل بازدارنده از کم فروشی و گرایش به عدالت در همه حوزه ها از جمله اقتصادی است.
وی، از لزوم رفتار بر اساس عدالت گفت و افزود: رفتار فردی، اجتماعی و خانوادگی ما باید بر اساس عدالت باشد و هر حکمی که مخالف عدالت باشد، از نظر فقه و مذهب اهل بیت(ع) قابل قبول نیست و کم فروشی با این عدالت در تضاد است، چون به عنوان امری حرام اجحاف محسوب میشود.
وی با استناد به آیه ۲سوره مطففین خاطرنشان کرد: در این آیه میخوانیم: وای به حال کم فروشان آنان که وقتی چیزی را با پیمانه یا وزن از مردم تحویل میگیرند کاملاً حق خود را استیفاء میکنند ولی وقتی چیزی را تحویل مردم میدهند در پیمانه و وزن کمتر میدهند. آیا آنها عقیده ندارند که بعد از مرگ زنده خواهند شد و به روز بزرگ رستاخیز ایمان ندارند. روزی که تمام مردم در پیشگاه خداوند برای تعیین سرنوشت خود می ایستند.
مسئول نهاد رهبری دانشگاه پیام نور آذربایجانشرقی با اشاره به فرموده پیامبراکرم(ص) یادآور شد: پیغمبر(ص) می فرمایند: هر مردی که قوت مردم را بخرد و تا چهل روز آنرا نگاه دارد به انتظار اینکه مسلمانان در گرانی واقع شوند گناهی کرده که اگر تمام آن قوت را بفروشد و پولش را صدقه بدهد، کفاره آن گناهی که کرده نمی شود.
وی افزود: براى گرفتن حق استفاده از پیمانه مناسبتر است، چرا که تقلب در آن مشکلتر بوده، ولى براى کم فروشى استفاده از وزن معمول تر است چرا که امکان تقلب در آن بیشتر مى دانند.
حجتالاسلام جلیلی کم فروشی را به معنای کم گذاردن دانست و تاکید کرد: کم فروشی به معنای کم گذاردن است یعنی انسان آنچه را که باید ادا کند، به جا نیاورد که این ممکن است در تجارت باشد یا در کار و مسئولیت و حتی ممکن است در روابط عبادی، اخلاقی و اجتماعی در سطح کلان رخ دهد.
منبع: ایکنا