اطلاعیه شوراي سياستگذاري ائمه جمعه استان کرمان در خصوص نماز استسقاء

■ اطلاعیه شوراي سياستگذاري ائمه جمعه استان کرمان در خصوص نماز استسقاء

اطلاعیه شوراي سياستگذاري ائمه جمعه استان کرمان در خصوص نماز استسقاء

دفتر نمايندگي شوراي سياستگذاري ائمه جمعه استان به مسئولیت حجت الاسلام محمد قاسمی زاده، اعلام کرد: به دنبال استمرار خشکسالی در استان و پیرو مصوبه همایش ائمه جمعه استان و تأکید نماینده محترم ولی فقیه در استان  مقرر شد نماز استسقاء اقامه شود.

 

 

این اطلاعیه می افزاید: نماز استسقاء(طلب باران)  به طور همزمان در 56 نقطه استان توسط امامان جمعه اقامه می شود.

 

در پایان تصریح شده است: مطمئناً حضور حداکثری مؤمنین و مردم و عنایت ویژه آنها به اهمیت بارندگی و تبعات منفی عدم آن و آماده شدن آنها برای اقامه نماز باران می تواند موجب جلب رحمت واسعه الهی را فراهم کند.

 

گفتنی است، نماز باران مانند نماز عید، دو رکعت است و رکعت اول، پنج قنوت و رکعت دوم‏ چهار قنوت دارد و بهتر است که با جماعت‌ خوانده شود؛ در قنوت‏ ها، هر دعایی می‏ توان خواند، ولی بهتر است دعایی خوانده‏ شود که در آن، از خداوند، طلب باران شده باشد و قبل از هر دعا، صلوات بر پیامبر و آلش فرستاده شود.

 

از آن‌جا که این نماز، برای جلب رحمت پروردگار است، در مستحبات‌ آن اموری ذکر شده که همه، حالت رقت و زاری و نیاز بندگان را می‏ رساند و جلب رحمت می‏ کند، از جمله: مردم سه روز، روزه بگیرند و روز سوم به صحرا روند و نماز بخوانند؛ زیر آسمان جمع شوند؛ پا برهنه باشند، مردم، منبر را با خود به صحرا ببرند، مؤذن‌ها هم همراه باشند؛ پیران و کودکان و چهارپایان را هم با خود ببرند، بچه‌ها را از مادران جدا کنند تا صدای گریه و ضجه زیاد شود، مانع بیرون رفتن کفار همراه خود شوند، امام جماعت و مردم در کمال خشوع و وقار و درخواست، به بیابان‌ بیرون روند، جای پاکی را برای نماز انتخاب کنند.

 

مستحباتی هم برای بعد از نماز باران گفته شده است که عبارت است از: وقتی نماز به پایان رسید، پیش‌نماز به منبر رود، و عبای خود را واژگونه یا پشت و رو بر دوش افکند، با صدای بلند، صد بار تکبیر بگوید، رو به مردم سمت راست کرده، صد بار بلند، سبحان الله بگوید، سپس به‏ مردم طرف چپ روی کرده و صد بار با صدای بلند، لا اله الا الله بگوید، مانعی ندارد که مردم هم با صدای بلند، این شعارها را بدنبال پیش نماز، تکرار کنند، چرا که رحمت و مغفرت را بهتر جلب می‏ کند.

 


آنگاه، امام جماعت و مردم، دست‏ به دعا بردارند، و بسیار التماس و دعا کنند و بنالند و بخواهند، و امام جماعت، خطبه بخواند و از خداوند، طلب باران کند و بهتر است از خطبه‏ هایی که از معصومین -علیه‌السلام- نقل شده‏ استفاده شود.

 

در «من لایحضره الفقیه» که از کتب اصلی روایی شیعه است؛ آمده: حضرت سلیمان با اصحاب خود برای نماز باران‏ بیرون می ‏رفت؛ در راه، به مورچه‌ای برخورد که یکی از پاهایش را به‏ آسمان بلند کرده و می‏ گوید: خدایا! ما مخلوقات ضعیف تو هستیم و آزروزی تو بی‌نیاز نیستیم، پس به سبب گناهان بنی آدم، ما را به هلاکت‌ مرسان.

 


حضرت سلیمان -علیه‌السلام- به اصحاب خود فرمود: برگردید! همانا بخاطر دعای غیر خودتان سیراب شدید؛ پس خیلی هم نباید مغرور بود، خداوند گاهی به خواسته مورچه‌ای، رحمت‌ خود را بر بندگان نازل می‏ کند.

منبع: شبستان

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1396/10/5 ساعت 11:06
کد : 1819
دسته : اخبار نماز در استان‌ها
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز