خبرگزاری شبستان: کفاش گفت: باید از تمام ظرفیت تشکل های دانش آموزی و تکنولوژی و فضای مجازی در توسعه و ترویج امر نماز استفاده کرد.■ استفاده از ظرفیت تشکل های دانش آموزی و فضای مجازی در توسعه امر نماز
به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حمیدرضا کفاش، معاون فرهنگی پرورشی وزارت آموزش و پرورش امروز سه شنبه 30 تیرماه 1394 در افتتاحیه طرح مبین که در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار شد با اشاره به اهمیت تشکل های دانش آموزی در مدارس اظهار داشت: 4 تشکل دانش آموزی انجمن اسلامی، بسیج، جوانان هلال احمر، پیشتازان و فرزانگان در مدارس فعالند و سعی داریم با استفاده از ظرفیت آنها دانش آموزان را در مسیر ارزش ها و آرمان های انقلاب رهنمون شویم حال اینکه 23 تشکل دانش آموزی قبل از انقلاب به هویدا (نخست وزیر) وصل بود و او 2 شب در کاخ جوانان می خوابید تا مبادا دانش آموزی از کف آنان خارج شود هرچند نتوانست و امثال ما از آن خارج شدیم بنابراین باید اهمیت تشکل های دانش آموزی را جدی بگیریم.
وی اضافه کرد: باید به بچه ها تشخص داد و به این طریق آنها را ترغیب به انجام کارها کرد برای مثال اگر مادری به بچه اش بگوید آشغالی را از روی زمین بردار احتمالا ناراحت می شود اما در مدرسه به همان بچه همیار بهداشت گفته می شود و چون به او تشخص دادیم با تمایل و انگیزه بسیار این کارها را انجام می دهد.
معاون فرهنگی پرورشی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: قبل از اسفند 93 دیداری با آقای قالیباف داشتم که ایشان به بنده فرمودند زمانی که فرمانده نیروی انتظامی شدم صبح ها مشغول ورزش می شدم. روزی به هنگام ورود به سازمان مرکزی نیروی انتظامی دژبان 23-24 ساله ای که شهرستانی بود مانع از ورودم شد و گفت اجازه نخواهم داد. خودم را معرفی کردم پرسید کارت شناسایی ات کو گفتم کارت همراهم نیست گفت بنابراین نمی توانی وارد شوی سرانجام یکی از مسئولان بنده را شناخت و به این شکل وارد سازمان مرکزی شدم من که خیلی عصبانی شده بودم به مافوق آن دژبان گفتم که چگونه دژبان چنین سازمان مهمی یک جوان شهرستانی شده است و او قول داد که در اسرع وقت او را برکنار می کند در همین حال گویا به من الهام شد ای قالیباف مگر تو جوان نبودی که فرمانده تیپ و لشکر شدی پس چگونه از عملکرد یک جوان 23-24 ساله که حق هم با او بود ناراحت شدی و با خود گفتم امام به جوان هایی مثل من اعتماد کرد و جواب اعتمادش را نیز گرفت و همان موقع به مافوق آن دژبان تماس گرفتم و گفتم فعلا آن جوان شهرستانی را از پستش خلع نکند.
کفاش با تاکید بر اینکه در دوران مدرسه ما همین دانش آموزان، نوجوانان و جوانان بودند که اعلامیه های حضرت امام (ره) را توزیع می کردند، نشریه فروشی ها را به آتش می کشیدند، امنیت محله ها را در دوران جنگ تضمین می کردند و ...، خاطرنشان کرد: باور امام و مقام معظم رهبری به روحیه جوانی و نوجوانی معجزه آفرید.
وی افزود: گاهی فکر می کنیم بچه هایمان کوچک اند در حالی که چنین نیست، ما باید تشکل های دانش آموزی را جدی بگیریم زیرا بدون تشکل نمی توان کارهای بزرگ انجام داد.
معاون فرهنگی تربیتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه همه ما در مواقعی مانند سیل، زلزله و سایر پیشامدها می خواهیم کاری انجام دهیم اما اگر تشکیلات نباشد نخواهیم توانست، تصریح کرد: شهید آیت الله بهشتی فکر تشکیلاتی داشت لذا بسیار موفق بودند.
وی با تاکید بر اینکه همه مدرسه ها باید جزو تشکیلات باشند و تک حزبی و تک تشکیلاتی در هیچ کجای دنیا اثرگذار نیست، اظهار داشت: باید زمینه را برای ابراز وجود همه آماده کرد زیرا هر فردی استعدادها و علایق خاص خود را دارد.
کفاش تشکل ها را بازوی مدیر مدرسه دانست و خاطرنشان کرد: این تشکل بچه های محله بود که در برابر ساواک ایستاد، مشروب فروشی ها را آتش زد و کارهای بزرگ بسیاری انجام داد.
وی با بیان اینکه امر نماز را به یک تشکل محول کرد بلکه وظایف مربوط به نماز را بین همه تشکل ها تقسیم کرد، گفت: مدیران نسبت به تشکل های دانش آموزی مانند پدر و مادر باشند در غیر این صورت تفکر داعشی شکل می گیرد؛ تفکری که بر اساس آن هر کس به هر تشکلی فکر می کند تنها حق با اوست.
وی ادامه داد: کسانی را برای نماز انتخاب کنید که از نظر درسی برتر و محبوب دانش آموزان باشند. بدترین تبلیغ این است که امر نماز را به دست بچه های تنبل و غیر محبوب بسپاریم.
وی با بیان اینکه کار نماز را در مدارس به بچه ها بسپارید و باور تشکیلاتی یاور مدیران مدارس است، تصریح کرد: بنده منکر نقش پول، بودجه و امکانات نیستم اما اگر به تصاویر نماز عید فطر و نمازهای جمعه دقت کنید مشاهده خواهید کرد که مردم چگونه با کمترین هزینه ها در صفوف نماز شرکت می کنند.
کفاش در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت تکنولوژی و فضای مجازی در عصر حاضر خاطرنشان کرد: در این دوره نمی توان به تکنولوژی و فضای مجازی بی تفاوت بود و دانش آموزان را از آن منع کرد. امروزه بچه های ما در این زمینه ها پیشتاز هستند.
وی با تاکید بر اینکه از تکنولوژی و فضای مجازی در مدارس استفاده کنید و به محض اینکه یاوران نماز را تشکیل دادید دانش آموزان را تشویق به ایجاد وبلاگ نمایید، گفت: دانش آموزی را باید تربیت کرد که با سرعت تحولات همراه باشد و درست در همینجاست که اتصال به معبود و خداوند معنا می یابد زیرا در دوران تحولات پرسرعت و پرشتاب ممکن است انسان خود را ببازد.
پایان پیام/