رئیس ستاد اقامه نماز گفت: وضع نماز در جامعه ما خوب نیست. تارك الصلاة ها باید در خروجی آموزش و پروش ما نمازخوان بار بیایند. سواد، مردم را به خدا نزدیك نمی كند.■ سواد، مردم را به خدا نزدیك نمیكند/ نمازخوان تربیت كنید
به گزارش خبرنگار مهر، اولین دوره آموزشی مدیریت برنامه های یاوران نماز در مدارس با عنوان طرح ملی مبین با حضور استان های البرز، مركزی، همدان، قم و میزبانی تهران و با سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی صبح امروز در اردوگاه شهید باهنر تهران آغاز به كار كرد.
قرائتی در افتتاحیه این دوره سه روزه و در جمع ۴۰۰ نفری مدیران منتخب مدارس مقاطع راهنمایی و متوسطه و كارشناسان اقامه نماز ادارات آموزش و پرورش گفت: اگر بنا است كاری بشود باید از شما آموزش و پرورشی ها شروع شود. آیات و روایات برای اهمیت نماز را در كتاب های مختلف می توانید بخوانید و من كاری به این بحث ندارم بلكه با خودتان كار دارم. نماز را بیرون از شغلتان بدانید. فوق این فكرها كه مدیر یا آموزش و پرورشی هستید، نگاه كنید. چاه باید خودش آب داشته باشد نه اینكه خشك باشد با لوله كشی در آن آب بریزید.
وی افزود: نماز برای قیامت تان است. بوسیدن فرزند نیاز به بخشنامه ندارد. خودتان می بوسید. وقتی مریض شد خودتان دكتر می برید. اگر حتی آمپول زن قهر كند، پاشنه در خانه اش را می كنید كه آمپول به بچه شما بزند. برای دولت كار كنید اما كارمند دولت نشوید. همه مساجد هم اذان بگویند، ثواب ندارد چون اذان پلاستیكی است. با كامپیوتر دكمه ای را می زنید اذان می گوید، این ثواب ندارد. اذان حلقومی ثواب دارد.
رئیس ستاد اقامه نماز اضافه كرد: انسان می میرد و همیشگی نیست. این تصمیم را بگیرید كه نمازخوان بشوید. سحرهای ماه رمضان دعای ابوحمزه می خوانید، دعاهای كوچك بعد از آن را هم بخوانید؛ خدایا از اینكه اول با خدا بودم وسط كار غیرخدا قاطی شد، استغفار میكنم.
قرائتی تصریح كرد: چه مدیر باشیم چه نباشیم نمازمان را بخوانیم. آدمی كه تصمیم می گیرد نماز بخواند آب وضویش را پیدا می كند. مكانش را پیدا می كند. خدایا برای كارهای راسخ كه اصلش نماز است، عزم راسخ به ما بدهد. در اسكناس نخی است آن نخ به اسكناس اعتبار می دهد، نماز، نخ دین است.
وی ادامه داد: قرآن می فرماید: «و الذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا» جاهدوا ماضی است، لنهدینهم مضارع است. یعنی یك لحظه برای خدا تلاش كنیم در طول تاریخ. «ل» برای تاكید یعنی حتماً «بی شك هدایت و دستگیری الهی، راههای امن و سلامت را به مؤمنان تلاشگر نشان خواهد داد.» تاكید می كند كه قطعاً و قطعاً همه راه ها را نشانت می دهیم.
قرائتی افزود: بنده تصمیم گرفتم تا جان دارم علیه آموزش و پرورش و درسهای حفظی حرف بزنم. بسیاری از محفوظات لغو است. ما ضامن استعداد بچه ها هستیم، دیپلم تربیت می كنیم اما تارك الصلاة. خروجی كار ما باید جوری باشد كه بچه ها به خدا بیشتر نزدیك بشوند و انس بگیرند. سوره اقرأ می گوید بخوان و آخرش می گوید اگر می خواهید به خدا خیلی نزدیك شوید به خدا سجده كنید. سواد، مردم را به خدا نزدیك نمی كند، در حوزه ها هم همینطور است.
رئیس ستاد اقامه نماز ادامه داد: آیه قرآن می فرماید: علما از خدا می ترسند. اول طلبگی ام نمازم را با تمركز می خواندم بعداً كه بالاتر رفتم در نماز حواسم پرت می شد. علم، تقوا نمی آورد. مشكل ما علم نیست، اقرأ داریم، بسم ربك نداریم. علم هایمان جهت ندارند، یعنی چیز دیگری می خواهیم كار دیگری می كنیم مثل اینكه آمپول زن یك طرف پایمان را آمپول می زند طرف دیگر پایمان را پنبه می كشد.
قرائتی افزود: اگر علم مفید نباشد، خطرش مثل خطر شیطان است و در قرآن است كه پناه می برم به خدا از علم بی خاصیت. نخ اگر باریك شد، گره اش باز نمی شود، اگر كلفت باشد، گره اش زود باز می شود. دنیا الان مشكلش علم نیست، بی دینی است. كاری به قرائتی و آموزش و پرورش خودتان نداشته باشید، یك لحظه برای خدا كار كنید. ۷۰ حدیث است كه در لحظه مرگتان پیامبر(ص) را می بینید.
وی گفت: در خانه و مدرسه بچه های دبستانی و راهنمایی بیشتر از دبیرستانی ها و دانشجویان سال اول بیشتر از سال های دوم و سوم به معلمانشان احترام می گذارند و حجابشان بهتر است. هر چه بالاتر می روند، سست تر می شوند. هر كاری كه برای تربیت می خواهید بكنید با نماز حل می شود. كار سیاسی، انتخابات، آزادی همه و همه در نماز است. آزادی در نماز است، ادب در نماز است. نمازمان حل شود همه چیزمان حل می شود؛ كسی كه شیر داشته باشد همه لبنیات را می تواند داشته باشد.
رئیس ستاد اقامه نماز تصریح كرد: این عزم نماز خواندن اگر باشد، همه چیزمان حل می شود. نكته دوم اینكه قانع به كارهای اداری نباشیم. خصوصی و تن به تن با بچه ها صحبت كنیم. امام(ره) دو بار خصوصی با من صحبت كرد، یادم مانده است اما صحبتهای عمومی ایشان یادم نیست. قانع به كارهای رسمی و اداری نباشیم. اگر جُنُبی را به اقیانوس بیاندازند، باز هم جنب است، باید نیت كند كه پاك شود. خدا به پیامبر(ص) می فرماید در تو یك چیزی بود كه در دیگران نبود برای این است كه تو را پیامبر كردم.
قرائتی ادامه داد: حرف اولم عزم است. نگاه اداری به كارها نداشته باشید از اداره كمك بگیرید ولی جوهر داشته باشید یعنی وقتی از مقامتان هم رفتید، باز نمازتان را بخوانید. جوهر اگر درست شود، كارها درست می شد، این سوز مهم است. پیامبر(ص) بیش از وظیفه شان می سوختند.
وی خاطرنشان كرد: وضع نماز در جامعه ما خوب نیست. چون رسانه ها حضور دارند، نمی توانم آمار دهم. جمهوری اسلامی باید نماز و زكاتش در رأس امورش باشد. تارك الصلاة ها باید در خروجی آموزش و پروش ما نمازخوان بار بیایند.
رئیس ستاد اقامه نماز گفت: قرآن می فرماید: «الَّذينَ إِن مَكَّنّاهُم فِي الأَرضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَآتَوُا الزَّكاةَ»، (همان كسانی كه هر گاه در زمین به آنها قدرت بخشیدیم، نماز را برپا میدارند و زكات می دهند). پیش امام خمینی(ره) گفتم فلانی تیزهوش است، المپیادی است. امام(ره) گوش می كرد اما پرسید و كیف صلاة؟ یعنی نمازش چطور است؟
وی افزود: می گویند همه دیپلمه ها را لیسانس می كنیم، من می گویم آیا تارك الصلاة ها را نمازخوان بار میآورید؟ برای رفع تكبر چه راهی از نمازخواندن بالاتر است؟ در روز ۳۴ مرتبه بلندترین جای بدن كه پیشانی است را در نماز به خاك می مالیم. برای غرورزدایی چه كاری از نماز خواندن بالاتر است؟
قرائتی در ادامه توضیح داد: روزی كه شاه فرار كرد، خبرنگاران زیادی در نوفل لوشاتو با امام خمینی(ره) مصاحبه می كردند. وسط مصاحبه به احمدآقا گفت ظهر شده؟ احمدآقا گفت ظهر شرعی است. امام وسط مصاحبه، مصاحبه را رها كرد و به نماز ایستاد. امام(ره) در مكه می خواست كتابی بخرد، وقت پول دادن به مغازه دار اذان شد، مغازه دار پول را نگرفت و به نماز ایستاد. امام رضا(ع) در مناظره اش با امر صائبی در لحظه ای كه داشت قانعش می كرد، اذان شد مناظره را ادامه نداد و به نماز ایستاد. یارانش گفتند كمی مانده بود مسلمان بشود امام(ره) گفت نمازم واجب تر است.
رئیس ستاد اقامه نماز گفت: دو دخول داریم؛ اول اینكه مردم داخل دین شوند و دوم دین داخل مردم شود. اولی شده اما دومی نشده است. عروس می گوید اگر نماز بخوانم آرایشم خراب میشود. باید پخته باشی نه داغ. فرق داغ با پخته این است كه داغ سرد می شود اما هیچ پخته ای خام نمی شود. مشكل ما خودمان هستیم. از درون اگر سوختیم درست است. یك تكه كاغذ اگر آتش بگیرد، یك جنگل را آتش می زند.
وی افزود: بخشنامه خاصیتی ندارد، یك راه قانونی است. اگر كسی بخواهد كاری كند با غیر بخشنامه هم می تواند. شماها آدم حسابی هستید پس باید تصمیم حسابی هم بگیرید. هر كسی كه می خواهید باشید تصمیم بگیرید و دنبال تصمیم، مطالعه هم می آید. به دنبال تریبون اسلام شناس هم می روید. خودمان تصمیم ساز هم می شوید. كسی كه مهمان دارد، برنج و عدسش را هم پاك می كند ظروفش را هم محیا می كند برای اینكه تصمیم به مهمانی دادن گرفته است.
قرائتی ادامه داد: حضرت ابراهیم(ع) می گفت خدایا توفیق نماز خواندن به من بده، البته همه آدم ها با یك تذكر درست نمی شوند. ۵ رقم آدم داریم بعضی ها توت هستند كه با تكان دادن درخت می ریزند، بعضی ها اناری هستند كه باید كندشان. بعضی ها گل هستند كه با كندن آن خار هم به دستتان می رود. بعضی ها نارگیل هستند كه بالادست ها قرار دارند. بعضی ها هم گردو هستند كه كندنشان خیلی سخت است.
رئیس ستاد اقامه نماز گفت: ما فقط مسئول توتها هستیم. می رویم مسجد می گوییم قدقامت الصلاة هر كسی آمد، آمد هر كسی نیامد، گور پدرش. ما فقط مسئول توت ها هستیم. زمانشناس باشید. یك فوتبالیست وقتی گل می زند هر چه به او بگویید اثر می كند وقتی گل می خورد حرف هایتان بر او اثر ندارد. جعفر ابن ابیطالب وقتی پیش نجاشی رفت سوره مریم را خواند زیرا او مسیحی بود و این آیه بر او اثر گذاشت.
قرائتی افزود: بعضی وقت ها حرف های دیگری بر آدم ها اثر می گذارد اگر سوز و عزم باشد، دنبال كارها می روید یك چوب سفت را اگر تبر زدید نشكست، نه چوب را كنار می گذارید نه تبر را. آنقدر می زنید كه چوب بشكند. از پدر و مادر و مربیان و دوستان و فامیل برای نماز خواندن دانش آموز كمك بگیرید. به والدینش بگویید حاضرید چقدر هزینه كنید كه فرزندتان نمازخوان شود. خداوند می فرماید در همه كارهایتان جهتمند عمل كنید.
قرائتی اضافه كرد: دیپلمه در همه كشورها زیاد است. نمازخوان تربیت كنید. شهید بهشتی در تدوین قانون اساسی گفت باید قانون اساسی همه كشورها را داشته باشیم و یك چیزی داشته باشیم كه هیچكس نداشته باشد؛ همینطور هم شد و آن ولایت فقیه است. پول حرف آخر را نمی زند اراده حرف آخر را می زند. امام(ره) تصمیم گرفت الغدیر را بخواند، پول نداشت یك جلد یك جلد از پدر آیت الله شبیری قرض می گرفت و می خواند و به او پس می داد. بنده ۴۰ سال است كه این كتاب ها را دارم اما نخوانده ام.
وی در پایان گفت: هر كاری را كه بخواهید انجام دهید، راهش را پیدا می كنید، نخواهید هم انجام دهید بهانه اش را هم پیدا می كنید. قرآن می فرماید أَنْ تَقُومُوا لِلّهِ مَثْنى وَ فُرادى دو تا دو تا اگر نشد یكی یكی در راه خدا قیام كنید. هیچكسی هم كمكتان نكند تنها هم كه باشید، میشود كار كرد. چقدر آیات قرآن هستند كه به آنها عمل نكرده ایم. مدرسه تیزهوشان اینها را ول كنید اگر از درون درست شدید، همه چیز درست می شود حداقل اگر به تمام حرفهایتان عمل نمی كنید، به بخشی از حرف هایتان عمل كنید.