خلأی که در کشور در رابطه با نماز وجود داشته تا حدی توسط ستاد اقامه نماز جبران شد

مدیر مرکز تخصصی مهدویت:
■ خلأی که در کشور در رابطه با نماز وجود داشته تا حدی توسط ستاد اقامه نماز جبران شد

خلأی که در کشور در رابطه با نماز وجود داشته تا حدی توسط ستاد اقامه نماز جبران شد

حجت الاسلام و المسلمین کلباسی به بیان نکاتی در خصوص نماز و جایگاه آن در جامعه اشاره کرد و افزود: خلأی که در کشور در رابطه با نماز وجود داشته تا حدی توسط ستاد اقامه نماز جبران شد اما نیاز به اتاق فکر و تولید محتوای غنی در این ستاد لازم و ضروری دیده می‌شد که به حمدالله مرکز تخصصی نماز تشکیل گردید. 

وی در ادامه بیان کرد: ضرورت بیان معارف نماز بیش از پیش در فضای کنونی جامعه احساس می‌شود و باید تمام هم خود را برای اعتلای جایگاه نماز به کار بگیریم. چون در تربیت دینی هیچ ستونی نداریم که بتوانیم به آن تکیه کنیم الا نماز. نماز هم ابعاد مختلفی همچون دعوت به نماز، اسرار و آداب نماز، سوالات و شبهات و ... دارد که بسیار وسیع است. پس نماز باید به عنوان شاخص در همه ابعاد وجود داشته باشد و اولویت اصلی همه آحاد جامعه در بخش‌های گوناگون باید نماز باشد؛ چرا که اگر نماز را از بخش‌های مختلف جامعه بگیریم چیزی باقی نمی‌ماند.

ایشان با بیان این نکته که برخی از مهارت ها برای جمیع طلاب ضروری است مثل مهارت دعوت به نماز یا مهارت امامت جماعت، اما همه اینها یک منبع و معدن غنی و استوار لازم دارد. چرا که معارف نماز از همه لحاظ سنگین است. از نظر آیات و روایات، از نظر فقهی و کلامی و... . لکن حوزه علمیه در میان طلاب کسی به عنوان فقه شناس نماز ندارد و این جای تأسف است.

مدیر مرکز تخصصی مهدویت با تأکید بر اینکه تصویب نماز به عنوان یک رشته تخصصی سطح سه حوزه از اولویت‌هاست افزود: از آنجایی که اهتمام بسیاری از علما دین به نماز بیشتر از سایر معارف دین بوده و همانطور که اشاره شد بیشترین آیات و روایات ما در مورد نماز است، باید سالها پیش این رشته تخصصی توسط خود حوزه علمیه ایجاد می شد.

ایشان در ادامه بیان کرد: متن تربیت دین نماز است. و متأسفانه این مقوله در حوزه علمیه مغفول واقع شده و مهجور است. محور سبک زندگی دینی نماز است. بقیه موارد از این منشعب می شود. این جای تعجب است که مسئولین مرکز آموزشهای تخصصی حوزه علمیه، نماز را علم نمی دانند. پس چطور علمای دین بیست سال درس خارج فقه نماز برگزار می کردند. هدف این است که یک طلبه بفمهد که فقه نماز چیست. بفهمد تفسیر آیات نماز چیست. به نظر بنده نماز بسیار گسترده تر از این است که یک رشته شود بلکه باید سطح چهار آن هم توصیب گردد. اما مسئولین حوزه علمیه هنوز در علم نامیدن آن توقف کرده اند.

حجت الاسلام کلباسی در پایان صحبتهای خود گفت: خلاصه مطلب این است که نماز باید عمود حوزه شود. و تا زمانی که نماز عمود حوزه نباشد، نمی تواند عمود جامعه باشد و بنده باز هم بر تخصصی شدن نماز تاکید میکنم و اصرار دارم که مسئولین در این زمینه تجدید نظر کنند و امیدوارم روز برسد که دغدغه اصلی و اول حوزه علمیه ترویج معارف نماز باشد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1396/9/4 ساعت 12:39
کد : 1724
دسته : اخبار مرکز تخصصی نماز
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز