قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور: ■ یکپارچه دیدن فضای مساجد، باعث پرورش انسانهای کارآمد در آنها میشود
امسال مرکز رسیدگی به امور مساجد، برای دومین سال متوالی، رویکرد برنامههای سال ۱۳۹۶ خود را با عنوان «مسجد و بانوان» نامگذاری کرد تا مسئولان مساجد در این سال همچنان با ایجاد زمینههای مناسب، برای تسهیل حضور هر چه بیشتر بانوان در این خانههای خدا تلاش کنند و در راستای برطرف کردن کمبودها و کاستیهای موجود در این زمینه اهتمام داشته باشند.
بنا بر نظر کارشناسان، در صورت تسهیل شرایط حضور بانوان در مساجد، آنان میتوانند در کنار نقش همسری و مادری خود، افرادی فعال در عرصههای قرآنی، فرهنگی و اجتماعی باشند و فرزندان خود را نیز به سوی پایگاه محوری اسلام یعنی مساجد سوق دهند.
در این باره با محمود مظفر؛ قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور، گفت و گویی ترتیب دادیم که مشروح آن را در ادامه میخوانید:
مظفر، تقویت حضور مادران در مساجد را زمینهساز ایجاد پیوند یک خانواده با مسجد دانست و گفت: با توجه به اینکه ظرفیت وجودی بانوان بستری برای تربیت و پرورش نسل آینده است، اگر این ظرفیت در مسجد متبلور شود، انسانهای کارآمد و توانمندی از قلب این خانههای خدا به جامعه وارد میشوند.
وی افزود: لازم است، قرارهای هفتگی و دیدارهای دوستانه با یکدیگر در مساجد انجام شوند تا ارتباط همگان با خانههای خدا تقویت شود و علاوه بر برنامههای مشترک برای آقایان و بانوان، برای برگزاری جلسات قرآن و هیئت و جلسات مذهبی مختص به بانوان نیز برنامهریزی شود.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور به راهکارهای تقویت پیوند بانوان با مساجد اشاره کرد و گفت: تجهیز مساجد به امکانات سختافزاری، یکی از الزاماتی است که باید مورد توجه قرار گیرد زیرا در برخی مواقع دیده میشود که تعداد این امکانات در مساجد به قدری کم است که موجب میشود، بانوان در مساجد حضور کمرنگی داشته باشند و برای محقق شدن این مهم، یکپارچه دیدن کل فضای مسجد، به جای نگاه دست دوّمی به بخش بانوان باید مورد توجّه جدّی مدیران مساجد قرار گیرد.
مظفر اظهار کرد: برخی از امکانات در هر دو قسمت زنانه و مردانه مانند وسایل سرمایشی و گرمایشی، نور کافی، سیستم صوتی، استفاده از عناصر بصری زیبا و متناسب با فضا باید در مساجد مورد توجه قرار گیرند.
وی ادامه داد: علاوه بر آن، برگزاری کلاسهای فرهنگی، هنری و قرآنی برای کودکان در مساجد در کنار مادرانشان، ایجاد امنیت و آرامش را برای آنان به دنبال خواهد داشت و وجود چنین فعالیتی در مساجد زمینه حضور کودکان در این خانههای خدا را دو چندان میکند.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به اینکه بیتردید یكی از مراكز سیاسی مهم در جامعه اسلامی، مساجد هستند، اظهار کرد: این خانه های خدا علاوه بر جنبههای دینی و فرهنگی به عنوان یك سنگر و نهاد سیاسی در جامعه اسلامی مطرح هستند و حضور بانوان در آنها بیانگر حضور فعال این گروه از جامعه در کشور و مجامع دینی و مذهبی است و وحدت و همبستگی را در آن ممکنتر میسازد.
مظفر در ادامه با اشاره به راهکارهای رونق مساجد، گفت: یکی از علل مهم در جاذبه مساجد، امام جماعت آن است، زیرا اگر یک امام جماعت، جوانان را به عنوان بازوی خود در مسجد محسوب کند و از توان و ظرفیت موجود آنان برای حضور در این خانههای خدا دعوت کند، خوش رفتار باشد، تمام وقتش را وقف خدمت به مردم کند و امامت مسجد را از همه کارها مهمتر و مقدستر بداند، بدون شک در رونق مسجد موثر است.
وی مسلح بودن امام جماعت مسجد به سلاح علم و تقوا را برای پاسخگو بودن به نیازهای نسل جوان از دیگر ویژگیهای یک امام جماعت موفق دانست و گفت: در صورتی که یک امام جماعت به آنچه که میگوید، معتقد و به آن عمل کند، در مسجد نقش و جایگاه خوبی خواهد داشت و میتواند موجب موفقیت مسجد شود.
منبع: شبستان