قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور: ■ مساجد بینراهی در کشور با نیازهای مطلوب فاصله دارند
محمود مظفر در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، ترویج مسجدسازی در کشور را از برنامهها و سیاست های کاری مجمع خیرین مسجدساز در کشور دانست و گفت: این مجمع سالها است که در ستاد اقامه نماز به منظور توسعه و فرهنگسازی مسجدسازی تاسیس شده است و تمام هدفش ایجاد و ساخت مساجد ساده، ارزان و بدون تجملات و با متراژ پایین در مناطق محروم و پرجمعیت کشور است.
وی با بیان اینکه ما در مجمع خیرین مسجدساز برای ساخت مساجد، استانداردی داریم، بیان کرد: وقتی مردم زمینی را وقف میکنند و یا برای ساخت یک مسجد قدمی برمیدارند، مناطق نیازمند مسجد به خیرین اعلام میشوند و بعد از آن مردم را به ساخت مسجد تشویق میکنیم، علاوه بر این در مجمع خیرین مسجدساز تلاش میشود، تا با دستگاهها و نهادهای متولی مساجد تعاملاتی در زمینه حمایت و ساخت این خانههای خدا انجام شود.
مدیر مجمع خیرین مسجدساز، افزود: معتقدم به جای آنکه یک مسجد هزار متری ساخته شود، ساخت پنج مسجد با متراژ پایین در مناطق محروم در اولویت قرار گیرد، تا پاسخگوی نیاز مردم باشد و دسترسی آنان به این خانههای خدا راحتتر شود و سیاست کاری ما نیز در مجمع خیرین مسجدساز بر همین راستا است.
احیای نماز صبح در ۲ هزار مسجد کشور
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به برنامه این ستاد در زمینه افزایش تعداد مساجد برگزار کننده نماز صبح در کشور، اظهار کرد: در طول سالهای گذشته، احیای فریضه اقامه نماز صبح در دستور کار این ستاد قرار گرفت که در همین زمینه سلسله جلسات و برنامههای آموزشی مختلفی برگزار شد و کتابها و جزواتی هم تهیه شدند که در اختیار ائمه جماعات مساجد قرار گرفتند، تا درهای مساجد برای اقامه فریضه نماز صبح به روی مردم باز باشند و سه نوبت نماز در مساجد اقامه شوند. و بر همین اساس با تلاشهای انجام شده، تعداد مساجد برگزار کننده نماز صبح در حال حاضر به ۲ هزار باب افزایش یافته است که در تلاش هستیم این آمار رو به گسترش باشد.
مظفر افزود: ائمه جماعات و روحانیون مساجد باید در زمینه احیای فریضه نماز صبح پیش قدم باشند، زیرا رکن مسجد با امام آن است و معضلی که در این زمینه با آن روبرو هستیم، این است که در برخی مواقع مردم از حضور در مسجد برای اقامه نماز جماعت صبح استقبال میکنند و در مساجد حضور مییابند، اما متاسفانه امام جماعتی برای اقامه نماز نیست.
وی ادامه داد: به نظرم، امام جماعت هر مسجدی باید در همان منطقه قرارگیری آن مسجد سکونت داشته باشد، زیرا اگر منزل یک امام جماعت به مسجد وی نزدیک باشد، بدون شک حضور او در شرایط مختلف در مسجد به راحتی امکانپذیر است.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در رابطه با برنامههای جانبی و نیز ساخت مسجد در مناطق محروم استان هرمزگان در حاشیه بیست و ششمین اجلاس سراسری نماز که قرار است، آذرماه جاری در این استان برگزار شود، گفت: در همین زمینه از چند ماه اخیر کارگروه های علمی و فرهنگی که در این استان تشکیل شده است و بررسی مناطقی که در این استان با کمبود مسجد روبرو هستند، در دستور کار قرار گرفت و از استاندار این استان درخواست کردهایم که مشکلاتی که در این زمینه است را بررسی کنند.
مساجد بین راهی در کشور با نیازهای مطلوب فاصله دارند
مظفر در ادامه با ارزیابی استاندارهای مساجد بین راهی در کشور، اظهار کرد: متاسفانه در زمینه مساجد بین راهی موجود با نیازهای مطلوب فاصله داریم و این تعداد مسجد پاسخگوی نیاز کشور نیستند بر این اساس لازم است، دستگاههایی چون میراث فرهنگی و گردشگری و دستگاههایی که در جادهها فعالیت دارند، در زمینه نگهداری و ساخت مساجد بین راهی اهتمام ویژهای داشته باشند.
وی در زمینه استاندارد لازم برای ساخت مساجد بین راهی، گفت: به عنوان مثال،به ازای هر 50 تا 60 کیلومتر اتوبان و جاده یک مسجد بین راهی باید وجود داشته باشد، تا مردم به راحتی در جادهها و اتوبانها نماز خود را اقامه کنند، اما متاسفانه این استاندارد هنوز در کشور ما رعایت نشده است.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور ادامه داد: در بسیاری از اتوبانها و بزرگراهها میبینیم که نمازخانه و مسجدی وجود ندارد و یا بالعکس در جادهای چند مسجد در کنار هم هستند، که این مورد نشان می دهد، در این زمینه کار کارشناسی انجام نگرفته است.
اختصاص فضای معنوی در پروژههای ساختمانی و مسکونی
مظفر همچنین خاطر نشان کرد: طبق قانون باید در شهرکهای جدید، ساخت مسجد همانند درمانگاه، بیمارستان و مدرسه مورد توجه قرار گیرد، اما این موضوع در اولویت قرار نمیگیرد بر این اساس ضرورت دارد که در هر پروژه ساختمانی و مسکونی ساخت مساجد و نمازخانه ها نیز در دستور کار قرار گیرد.
منبع: شبستان