به گزارش روابط عمومی مرکز تخصصی نماز:■ ابتکار کارشناس مرکز تخصصی نماز برای آموزش معارف نماز به ناشنوایان
به گزارش روابط عمومی مرکز تخصصی نماز جناب حجت ااسلام علی مهرابی از کارشناسان و مبلغان مرکز تخصصی نماز می باشد که به همراه همسر خود سرکار خانم مریم ریختهگرخانه دوره های مقدماتی و تکمیلی آموزش معارف نماز را در مرکز تخصصی نماز گذرانده اند. ایشان در اقدامی ابتکاری و آتش به اختیار در حال ارائه این معارف به ناشنوایان استان اصفهان هستند.
مطالب زیر گفتگوی صمیمی درگاه قنوت با این طلبه فعال و دغدغهمند درخصوص نحوه برگزاری این کلاسها میباشد.
قنوت: عرض سلام و خسته نباشید و خدا قوت خدمت حاج آقای مهرابی. ممنون از این که وقت خود رو در اختیار ما قرار دادید. لطفا برای ما بفرمایید که ایده برگزاری کلاسهای معارف نماز برای ناشنوایان چطور شکل گرفت؟
سلام علیکم و رحمة الله. بنده هم خوشحالم از این که در خدمت شما هستم. امیدوارم قدمی که در این مسیر برداشتم مورد تأیید و عنایت آقا امام زمان (علیه السلام) قرار بگیره و همه ما در ردیف اقامه کنندگان نماز باشیم انشاالله. در مورد ایده و نحوه شروع کلاسها باید عرض کنم که اوایل سال جاری به همراه همسرم به چند جلسه سخنرانی برای ناشنوایان دعوت شدیم. در این جلسات بود که متوجه شدیم این قشر از لحاظ احکام، عقاید و حتی شناخت ائمه (علیهم السلام) ناتوان هستند و سؤالات بسیاری در این زمینه دارند که بیشتر این سؤالات مسائل ساده احکام و معارف دین بود. اینجا بود که احساس وظیفه کردیم و تصمیم گرفتیم کلاسهای معارف نماز (اعم از احکام نماز، علل ترک نماز، راه های تشویق به نماز و...) که به صورت تخصصی در مرکز تخصصی نماز فراگرفته بودیم را برای این عزیزان برگزار کنیم. که به لطف خدا بعد از مدتی، از طرف مسئول کانون ناشنوایان استان اصفهان دعوت به همکاری شدیم و این اتفاق خوب رخ داد و شرایط برای برگزاری کلاسهای آموزشی فراهم شد.
قنوت: نحوه برگزاری کلاسها و بیان مطالب چگونه است؟ آیا خودتان زبان اشاره را یاد گرفتهاید؟
الان برای بیان مطالب مترجم وجود دارد ولی سعی شده خودمان هم زبان اشاره را یاد بگیریم تا ارتباط مستقیم با آنها برقرار کنیم. چون ارتباط بدون واسطه قطعا مؤثرتر واقع خواهد شد. البته این کار سختیهایی هم دارد. چرا که بیان تمام مسائل امکان ندارد یا بسیار سخت و دشوار است. دوم اینکه تمام مسائل احکام را نمیشود برای آنها توضیح داد چون به شدت سر در گم می شوند. خیلی از اصطلاحات احکام برای آنها نامفهوم هست که باید ساده و روان بیان کرد. طبعا بعضی از اصطلاحات احکام پیچیده است و باید عین خود آن کلمه بیان شود. گاهی هم باید با اجرا و نمایش حکمی را بیان کنیم.
قنوت: چه ضرورتی برای برگزاری کلاسهای آموزشی برای ناشنوایان می بینید؟
استان اصفهان ۳۰ هزار ناشنوا دارد که باید برای آنان برنامه ریزی کرد. چرا که این عزیزان عضوی از جامعه ما هستند و نیاز دارند که مسائل دین مبین اسلام را فراگیرند و احکام مبتلابه را به درستی رعایت کنند. ما در کنار بیان معارف نماز، نکات اخلاق در خانواده را هم بیان میکنیم که به شدت مورد استقبال و توجه آنها قرار گرفته است. چرا که تاکنون کسی درباره این مسائل با آنها صحبتی نکرده و نکته ای را به آنها نگفته است. مطالب و نکاتی که درباره نماز و احکام و خانواده بیان می کنیم برای همه آنها تازگی و شیرینی خاصی دارد و این را از استقبال و حضور مستمرشان در کلاسها می توان فهمید.
قنوت: پیشنهاد آموزشی شما برای ناشنوایان چیست؟
نیاز است که افراد بیشتری برای این قشر وقت بگذارند. چون واقعا مدیون این قشر هستیم. به نظر بنده این قشر جزء افرادی هستند که مورد غفلت مسئولان و حتی طلاب و متخصصین امور دینی قرار گرفتهاند. ما هر هفته دو روز در کانون ناشنوایان اصفهان و خمینی شهر اصفهان این کلاسها را برگزار میکنیم. همانطور که عرض کردم استقبال خوبی میشود و واقعا نیاز بیشتری دارند به افراد متخصص و مشاورین حوزوی و دانشگاهی. چون گاهی مسائل جزئی را هم اطلاع ندارند.
قنوت: با تشکر از جنابعالی که با ما گفتگو کردید و نکات خوبی در رابطه با ناشنوایان مطرح نمودید. امیدواریم که در این مسیر موفق و پیروز باشید.
من هم تشکر میکنم که این وقت رو در اختیار بنده قرار دادید. انشاالله خداوند توفیق خدمت به این قشر را به ما عنایت فرماید و بتوانیم این مسؤلیت سنگین را زیر سایه آقا صاحب الزمان(علیه السلام) به درستی انجام دهیم.
و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته