■ یکی هست و هیچ نیست جز او/ نماز عاملی برای منظم شدن انسان
حجتالاسلام والمسلمین نهادی، مدیر مؤسسه فرهنگی ــ مذهبی مکتب ذاکرین اهل بیت(ع) گفت: خانوادهها در همه زمینههای تربیتی فرزندان میتوانند نقش داشته باشند، و اگر خانوادهای دینی و قرآنی باشد میتواند تأثیر زیادی بر کودک و نوجوان خود داشته باشد و در شکلگیری هویت آنها در جوانی کمک کند.
وی با اشاره به نقش خانوادههای مذهبی در شکلگیری ویژگیهای اخلاقی کودکان، بیان کرد: با توجه به اینکه اصل اولیه و اساسی در تربیت کودک، خانواده است به ویژه پدر و مادر؛ بنابراین در تربیت کودک این امر بسیار مهم است که خانواده چقدر دینی باشد و این دینی بودن خانواده میتواند عاملی باشد برای تقرب و نزدیکی فرد به خداوند.
اهمیت خواندن نماز اول وقت و تأثیر آن در زندگی افراد
حجتالاسلام نهادی با اشاره به اهمیت خواندن نماز اول وقت و تأثیر آن در زندگی افراد، گفت: اگر فرد بتواند خود را با مبانی دینی مثل نماز اول وقت، روضه واجب، روضه مستحبی و یا نمازهای مستحبی پرورش دهد این عبادتها میتواند موجب آرامش روحی و روانی فرد شود، زیرا در این عبادتها انسان به نوعی با خدای خود در حال گفتوگو است.
وی ادامه داد: یاد خداوند باعث میشود انسان از گناه و معصیتها دوری کند؛ در واقع دوستی که بین خدا و بنده به واسطه نماز برقرار میشود خود عاملی است برای دوری کردن از گناه و این دوری از گناه نیز باعث میشود انسان به خدا نزدیکتر و تواناییهای معنوی در او شکوفا شود.
مدیر مؤسسه فرهنگی ــ مذهبی مکتب ذاکرین اهل بیت(ع) اظهار کرد: نماز افکار و رفتارهای مذهبی افراد را تحت تأثیر قرار میدهد و به جا آوردن این فریضه الهی میتواند در فرآیند اجتماعی کردن فرد به او کمک کند.
نهادی با اشاره به آثار و فواید نماز و با بیان اینکه نماز انسان را به خدا نزدیک میکند، عنوان کرد: نماز انسانها را از نظر اخلاقی میسازد و هنگامی که انسان به خاک میافتد این افتادگی خود فرآیند اخلاقی برای ساختن و شخصیت گرفتن یک فرد است. انسان با خواندن نماز بیشتر متوجه ذات اقدس ربوبیت میشود.
مدیر مؤسسه فرهنگی ــ مذهبی مکتب ذاکرین اهل بیت(ع) گفت: نماز باعث میشود که انضباط انسان بالا رود یعنی اینکه شما مقید میشوید هنگامی که صدای اذان را شنیدید برای اقامه نماز آماده شوید و این خود نوعی انضباط است که انسان در طول شبانه روز برای به جا آوردن نماز پنج مرتبه آماده میشود. این انضباط دینی که به واسطه نماز بهوجود آمده است میتواند یک مقدمه خوب و مؤثر برای انضباط اجتماعی باشد.
برخی از مبلغان دینی وظیفه خود را گم کردهاند
حجتالاسلام نهادی درباره وظیفه مبلغان دینی، گفت: متأسفانه برخی از مبلغان دینی وظیفه خود را گم کردهاند و گاهی اوقات راه را اشتباه میروند. مبلغان دینی باید بتوانند با مردم به ویژه جوانان ارتباط اخلاقی در شأن خود و طرف مقابل برقرار کنند و به جوانان امر و نهی نکنند و از راههای مؤثرتر یعنی برقراری دوستی و رفاقت با جوانان وارد عمل شوند و در قالب همین رفاقت و مهر و محبت آموزشهای خود را به جوانان بیان کنند، زیرا در این صورت امر به معروف و نهی از منکر تأثیر بیشتری بر جوانان میگذارد و شوق و علاقه جوانان را به انجام فریضههای نماز، روزه و دیگر عبادتها را بیشتر میکند.
وی تأکید کرد: مبلغان باید به یاد داشته باشند همانطور که خود علاقه زیادی به امر و نهی شدن ندارند، مخاطبان آنها هم علاقه زیادی به این مسئله ندارند. بنابراین، آنها باید شیوههای بهتری را در امر تبلیغ دین و مسائل دینی به خصوص نماز که راه مستقیمی برای ارتباط و راز و نیاز با خداوند است، پیدا کنند.
حجتالاسلام نهادی با توجه به تأثیر رسانهها در زندگی روزانه افراد، گفت: امروزه تبلیغات رسانهها در تمام امور زندگی افراد مؤثر است؛ همانطور که برای فروش یک کالا به تبلیغ درباره آن میپردازند، تبلیغات در امور دینی هم بسیار مؤثر است و رسانهها در زمینههای دینی به ویژه نماز، روزه، اخلاقمداری، انضباط کاری و خیلی دیگر از مسائل دینی میتوانند مؤثر باشند ولی به این نکته هم باید توجه کرد که آیا رسانهها در این کار تخصص لازم را دارند و اگر دارای این ویژگی هستند تا چه حد میتوانند به تبلیغ امور و مسائل دینی بپردازند چراکه اگر در زمینه امور دینی تخصص لازم را داشته باشند قطعا اثرات بیشتری را به دنبال دارد.