■ بیش از نیمی از مساجد از اقامه نماز جماعت هم محروم هستند و امام جماعت مستقری ندارند.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در مراسم بیست و چهارمین اجلاس کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور که در محل تالار قدس برگزار شد، اظهار کرد: حوزههای علمیه باید افسرانی را تربیت کنند تا فعالیتهای آموزشی و فرهنگی را در مساجد ارتقاء دهند زیرا مساجد باید کانونی باشند تا افراد برای حل مسائل و مشکلات خود به عنوان یک گزینه خوب به آن نگاه کنند.
وی ادامه داد: مهمترین کانونی که میتواند گفتمان مورد نیاز انسان را فراهم کند مسجد است؛ مسجد همان ظرفیت بالایی است که همه مسائل را براساس محوریت آن میتوان پاسخگو بود اما متاسفانه این مسیر به یک حرکت حداقلی تبدیل شده است.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی افزود: از مساجد ما در یک فضای دو سه ساعته بهرهبرداری میشود که آن هم هنگام نماز جماعت است در حالی که نه در گذشته مسجد در انحصار نماز جماعت بوده است و نه در آینده خواهد بود.
پژمانفر با بیان اینکه در حل بسیاری از مسائل میتوان به محوریت مسجد تکیه کرد، افزود: در سراسر کشور حدود ۶۵ هزار مسجد داریم اما به دلیل بیتوجهیهایی که صورت گرفته ۳۵ هزار مسجد در حال استفاده است، در حقیقت بیش از نیمی از مساجد از اقامه نماز جماعت هم محروم هستند و امام جماعت مستقری ندارند.
وی گفت: خلاءهایی نیز در مقابل این تعداد مسجد باقی مانده داریم؛ ما حداقل باید بیش از هزار مسجد داشته باشیم یعنی ۴۰ هزار مسجد دیگر باید احداث شود زیرا با افزایش روستاها، شهرها و کلان شهرها روبهرو هستیم.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از ارکانهای تاثیر گذار حوزه علمیه است، خاطرنشان کرد: امروزه حوزههای علمیه باید پاسخگوی این خلاء باشند و افرادی را باید در جهت تقویت این عرصه تربیت کنند.
پژمانفر گفت: بنده به عنوان کارشناس و کسی که مدت زیادی را در این حوزه فعالیت کرده است معتقد هستم که هر فعالیت مشروعی که با فعالیت مسجد در محلات شکل بگیرد از اطمینان بالاتر و ضریب موفقتری برخوردار خواهد بود حتی فعالیتهای آموزشی نیز این گونه است.
وی گفت: طرحی را در رابطه با ارتقای کمی و کیفی مساجد مطرح کردیم که در حال پیگیری است اما به دلیل عدم اعتبارات دستگاهها هنوز اقدامی صورت نگرفته است.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: مساجدی در سطح مشهد وجود دارند که ۲۰ ساعت در شبانهروز فعالیت مفید دارند و ما باید بیشتر به ظرفیتهای مساجد توجه کنیم.
منبع: ایسنا