چهار حوزه ترويج و توسعه نماز در بنياد مسكن

گفتگو با حجت‌الاسلام و المسلمین صادق شهرابی دبير ستاد اقامه نماز بنياد مسكن
■ چهار حوزه ترويج و توسعه نماز در بنياد مسكن

چهار حوزه ترويج و توسعه نماز در بنياد مسكن

به گزارش روابط عمومی مرکز تخصصی نماز (qunoot.ir)، این مرکز سلسله جلساتی گفتار پژوهی با حضور اساتید و کارشناسان با هدف دستیابی به راهکارهای کاربردی  ترویج نماز  برگزار می کند. در یکی دیگر از این  جلسات مهمان  حجت‌الاسلام و المسلمین صادق شهرابی بود که از قدیمی‌ترین دبیران دستگاه‌ها هستند. حاج آقا در میان صحبت‌هایش بسیار تأکید دارد که در بنیاد، نماز یک وظیفه ذاتی است و همین جدی گرفتن موضوع نماز، بنیاد را هفت سال پی‌درپی در جایگاه دستگاه شایسته تقدیر در اجلاس‌های سراسری نماز قرار داده است. آقای شهرابی حرف‌های زیادی دارد؛ خراسان رضوی و قم را نمازی‌ترین ادارات کل خود در کشور می‌داند، از 67 مسجد ساخته‌شده در پروژه‌های مسکن مهر خبر می‌دهد و به ساخت 113 مسجد یا خانه عالم و حسینیه در فضایی به وسعت 42.584 متر مربع اشاره دارد.

اندکی در سازمان و ساختار

ستاد اقامه نماز در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از سال 82 شکل گرفته و موضوع نماز یک وظیفه اصلی و ذاتی در بنیاد در نظر گرفته شده است؛ نه یک امر تشریفاتی و دست دوم. قائم مقام جناب آیت‌الله رسولی محلاتی، نماینده محترم ولی فقیه در بنیاد، جناب مهندس تابش (رئیس بنیاد) به همراه معاونان بنیاد، اعضای شورای اقامه نماز هستند. در سطح کشور هم چنین تشکیلاتی با ترکیب مدیرکل استان و معاونان و به دبیری مسئولان عقیدتی تشکیل شده است.

وظایف راهبردی

آنچه براساس طرح‌ هادی روستا بر عهده بنیاد قرار گرفته، فقط پیش‌بینی و معیّن کردن زمین برای ساخت مسکن و در اختیار قرار دادن آن به شورا و دهیار روستا است. یعنی بر اساس برنامه پنجم توسعه و مصوبه مجلس، زمین مسجد برعهده بنیاد مسکن و ساخت آن برعهده سازمان اوقاف و امور خیریه است. این موضوع در کل کشور و حتی در مناطق اهل تسنن انجام می‌شود. در حال حاضر در همة روستاهای کشور که مسجدی نداشته‌اند، زمین برای ساخت مسجد در اختیار آنها قرار داده‌ایم. بر اساس اطلاعات ما هر جا که زمین در اختیار گذاشته‌ایم، با همت مردم و کمک سازمان‌ها، ساخت مسجد شروع شده است.

البته در مناطق آسیب‌دیده بر اثر حوادث و بلایای طبیعی، بنیاد مأموریت ویژه دارد؛ مثلاً در بم 52 مسجد یا در ورزقان آذربایجان شرقی هشت مسجد و در بوشهر و بشاگرد مجموعاً 53 مسجد و حسینیه ساخته‌ایم.

برنامه‌ها

برنامه‌های ترویج و توسعه نماز را در چهار بخش هماهنگ می‌کنیم: مدیران، کارکنان، همسران و فرزندان که برای هر گروه از مخاطبان، دوره‌های آموزشی حضوری و غیرحضوری و نیز مسابقات کتابخوانی و همایش‌ها در موضوع نماز برگزار می‌کنیم.

رویکردهای برنامه‌ای ما در سه حوزه پیش‌بینی شده است: تمهیدات مدیریتی که پیش‌بینی شده مدیران ارشد در ستاد و رده‌های بنیاد در استان‌ها مسئولیت شورای نماز را بر عهده داشته باشند و در امر نماز دخیل باشند.

تمهیدات فرهنگی و تبلیغی که همان برنامه‌هایی است که با ستاد اقامه نماز داریم.

تمهیدات فیزیکی که الان 176 نمازخانه مجهز و کامل با اقامه نماز جماعت در اداراتمان داریم.

از برنامه‌های خاص ما برگزاری دوره آموزش عقیدتی در نیمه دوم هر سال است که کارکنان و مدیران ملزم به شرکت در آن هستند و حول سه محور است: 1. احکام نماز؛ 2. انس با قرآن و نماز؛ 3. اخلاقیات و نقش نماز در خانواده. همچنین چند دوره آموزشی هرساله برای ائمه جماعات و دبیران و مسئولان ستاد‌ها در قم داریم.

کل همکاران ما در کشور حدود 8000 نفر هستند که تاکنون 5800 نفر آنان در دوره‌های آموزشی شرکت کرده‌اند.

 

برنامه‌های خاص قشر بانوان

برای بانوان مسابقات خاص کتابخوانی داریم. همچنین کارگاه‌های نقش نماز در تحکیم خانواده یا همایش شیوه دعوت فرزندان به نماز و همچنین سلسله نشست‌های پرسش و پاسخ ویژه خواهران داریم؛ حتی در برخی استان‌ها مثل استان سیستان و بلوچستان، یکی از خانم‌ها در شورای مرکزی استان عضو هستند.

اهل تسنن

ما برای اهل تسنن هم با توجه به اقتضائات خودشان برنامه‌ریزی داریم؛ مثلاً دوره‌های آموزشی، مسابقات و سایر برنامه‌ها با منابع خودشان و نیز برگزاری نماز جماعت در 12 نمازخانه استان کردستان که در آنها ماموستا تعیین کرده‌ایم، انجام می‌شود.

 

 

 

خلأهای قانونی

در اعتبارات مشکلی نداریم و قوانین مالی خوبی در بنیاد برای پیشبرد نماز داریم. پیشنهاد دادیم با اطلاعات و آسیب‌شناسی میدانی که داریم، در روستا بهتر است تجمیعی در موضوع مسجد انجام گیرد؛ یعنی حالا که زمین با ما است، ساخت آن هم با ما باشد؛ چون باعث سرعت کار می‌شود.

توسعه فرهنگ اقامه نماز در ادارات

در موضوع عوامل تضییع‌کننده نماز آسیب‌شناسی کردیم و برای آن برنامه‌ها و راهکارهایی را در نظر گرفتیم. مثل دقت در انتخاب ائمه جماعات، تجهیز نمارخانه‌ها یا ابلاغ منع برگزاری جلسات و همایش‌ها در وقت نماز است که باعث ضریب نفوذ 70 درصدی برنامه‌های ما در میان کارکنان شده است. همچنین حضور ریاست و مدیران ارشد سازمان در نماز جماعت، بسیار مؤثر است و ما تجربه خوبی از این مورد در بنیاد داریم. نکته دیگر اینکه در ادارات هر امری با بازوها و الزامات قانونی نهادینه شود اجرائی‌تر است.

 

ترویج فرهنگ اقامه نماز میان مردم

باید دانش و بینش عمومی جامعه در خصوص امر نماز بیشتر شود. رسانه‌ها، حضور مسئولان در مساجد سازمان‌ها و مساجد محلی یا رعایت وقت فضیلت نماز و نیز دغدغه والدین بر این امر، می‌تواند در این زمینه مؤثر باشد. البته باید هم قوانین داشت و هم آموزش تکرارشونده با کمک رسانه.

 

و دلیل موفقیت هفت ساله

اول، جدی گرفتن موضوع نماز و بعد اینکه نماز را هم به لحاظ مالی و هم به لحاظ قانونی، به عنوان مأموریت اصلی بنیاد در نظر گرفتیم.

 

 

 

 

جهت دریافت دیگر جلسات گفتارپژوهی نماز، به این آدرس مراجعه فرمایید:

http://qunoot.net/App/infos.list.php?categories=17

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1395/11/14 ساعت 14:07
کد : 1382
دسته : مصاحبه محتوایی و تحلیلی نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
بنياد مسكن
ترويج و توسعه نماز
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز