استاد حسن عباسی در جمع اساتید و مبلغان مرکز تخصصی نماز: ■ مرکز تخصصی نماز باید در آموزش و پژوهشها بر وجه تمدن سازی نماز تمرکز کند
استاد حسن عباسی صبح امروز با دعوت واحد آموزش مرکز تخصص نماز، در در جمع اساتید و مبلغان مرکز حضور پیدا کر. ایشان با اشاره به آیه ان الصلاه تنهی عن الفحشاء و المنکر بیان کرد: وجود فحشاء و منکر در جامعه نشانه عدم اقامه نماز در جامعه است و یا اگر نمازی هم هست درست اقامه نمی شود.
وی با تبیین معنای تفرد individuation)) واشاعه آن توسط رسانه های جهان توضیح داد : این تفرد یک بیماری اجتماعی عظیمی است که جوهر تربیت است و شخص خود را محور همه تحولات اطراف قلمداد می کند.
استاد عباسی با اشاره به سهم خواهی افراد متفرد از محیط خود ادامه داد: تعداد زیادی کتاب و مقاله در این موضوع در غرب نوشته شده است ولی در کشور ما هیچ نشست و یا همایشی در این موضوع نداشته ایم.
رئیس مرکز بررسیهای دکترینال افزود: جامعه ما دارد دچار این تفرد می شود و دارد به جامعه ما ساخت می دهد. آمار طلاق بالاست خانواده ها یک بچه بیشتر نمی آورند؛ درمان این درد در سطح جهانی سرالصلوه امام خمینی است که کلید واژه امام نیز در این کتاب بحث ادب حضور است.
وی افزود:دوستان در این مرکز تخصصی فراتر از وجوه فردی نماز، مساله ای را باید در پژوهش ها و کارهای تحقیقاتی متمرکز شوند و آن وجه تمدنی نماز است که امام خمینی قبلا به آن پرداخته است.
رییس دانشکده یقین با اشاره به این که عصر امروز عصر توئیت است بیان کرد: مردم فرصت خواندن کتاب را ندارند و باید به صورت ساندویچی مفاهیم را به مردم منتقل کنیم.
وی به بیان رهبری در غیر توحیدی خواند علوم انسانی غرب ادامه داد: علوم انسانی موجود در جامعه تثلیثی و غیرتوحیدی است و بسیاری از نظریه های آنها گاهی به اعتراف خودشان از تثلیث مسیحیت گرفته شده است.
استاد عباسی افزود: وقتی معرفت معرفت توحیدی شد نماز معنی پیدا می کند و آن نماز مقوم این معرفت است و این معرفت حلاوت بخش نماز است.
وی با بیان این که ما در مرحله ای از نوزایی تفکر دینی و فرائض دینی هستیم که از سطح فردی به سطح مناسبات تمدنی ارتقا بدهیم وفرهنگ سازی کنیم ادامه داد: ما در مرحله تمدن نوین اسلامی نیاز به این داریم سازو کاری که تا دیروز در حیطه فردی در ساز و کار اسلامی ارزیابی می شد اینها را جهانی، ملی و یا تمدنی کنیم وقتی همین ساز و کارها را گسترش دادیم با همانها می شود تمدن ساخت.
رئیس مرکز بررسیهای دکترینال افزود: یک راهپیمایی اربعین داریم، نقش این را در تمدن سازی ببینید چیست؟ در ظاهر و به نظر ساده می آید ولی در حقیقت چنین تجمعی در روی کره زمین صورت نمی گیرد؛ کدام تمدن است که بتواند هر ساله چنین تجمعی را با عشق و علاقه به میدان بیاورد؛ هرچند این فرد است که عاشق ابی عبدالله است و مسیر را پیاده می رود. روزه و حج و نماز ما هم می تواند چنین نقشی داشته باشد.
گفتنی است این جلسه در امتداد دوره آموزشی ویژه اساتید مرکز تخصصی نماز برگزار گردیده که از استاتیدی همچون استاد رفیعی، عبداللهی، ماندگاری و عباسی ولدی نیز به همت واحد آموزش، استفاده شده است.