آیتالله کمالی، تبیین کرد؛■ راز موفقیت آیتالله العظمی خوانساری در مسجد سید عزیزالله
آیتالله دکتر حسن کمالی در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به همسایگی مدارس علمیه با مساجد از دیرباز تا امروز و تاسف از کمرنگ شدن آن در سالهای اخیر، گفت: همراهی این دو کانون دینی، موجب گسترش آموزههای وحیانی در جامعه میشود؛ همچنان که علما، فضلا و فرهیختگان و بیشتر شهدای ایران از مساجد برخاستهاند، بنابراین تداوم این موضوع نیازمند تجدید نگاه سازندگان و مسئولان حوزههای علمیه است.
وی فعالیتهای پسندیده سینما و رسانه ملی در ایران را لازمه عصر جدید و پاسخگویی به بخشی از نیازهای نسل جوان دانست و افزود: مساجد، عالیترین پناهگاه برای جوانان هستند.
امام جماعت مسجد وفا خاطرنشان کرد: میشود از مراجع عظام تقلید درخواست کرد تا با تشکیل گروهی، بخشی از طلاب را برای امام جماعتی تربیت کنند زیرا این فعالیت، مهمترین رسالت و تبلیغ هر طلبه است که نباید به سادگی از کنار آن گذشت و از سوی دیگر نیز جوانان را به حضور در مساجد تشویق کرد.
کمالی، تاکید اسلام بر بیان ساده و آسان دستورات و احکام دین را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: شیخ مفید گفته است که فقه خود را با زبان ساده و با توجه به نیازهای روز، همراه کردم همچنین آیتالله العظمی سید احمد خوانساری، دلیل موفقیت خود در مسجد سید عزیزالله تهران را یکسانسازی و ساده گویی ارکان و اذکار نماز میدانست.
وی افزایش جذابیت مساجد را لازمه موفقیت ائمه جماعات در حال حاضر دانست و خاطرنشان کرد: افتخار بسیاری از مراجع تقلید مانند آیات عظام حسن زاده آملی و جوادی آملی، اقامه نماز جماعت در مساجد است.
امام جماعت مسجد وفا، همسایگی مسجد و حوزههای علمیه را برای مردم و طلاب، مفید دانست و ادامه داد: آیتالله علی فلسفی (ره) در مسجد «بنّا» مشهد، هم درس میگفت و هم نماز میخواند؛ گویی مسجد، خانه نخست ایشان بود.
کمالی با اشاره به تجربیات مختلف جامعه درباره مراکز فرهنگی و اجتماعی مانند فرهنگسراها و ...، گفت: مسجد، بهترین و امنترین پایگاه جوانان برای مصونیت از آسیبهای اجتماعی و فسادهای اخلاقی و همچنین تخلق به اخلاق و آداب اسلامی است.