■ نمایشگاه عکس جشنواره نماز و نیایش در قم گشایش یافت
در این نمایشگاه 47 قطعه عکس برگزیده از 852 قطعه عکس ارسال شده به دبیرخانه این جشنواره در معرض دید عموم علاقه مندان قرار گرفته است که در بخش عکس جشنواره مذکور شهرهای اراک با 63 اثر، قم با 62 اثر و تهران با 55 اثر بیشترین تعداد عکس را به این جشنواره ارسال کرده بودند.
مدیر ستاد اقامه نماز استان قم در آیین افتتاحیه این نمایشگاه خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت و ابزار هنر در تبیین و گسترش فرهنگ نماز در جامعه استفاده نمود.
محمد خامه یار خطاب به عکاسان شرکت کننده در این نمایشگاه گفت: به هر حال رویکرد شما یک رویکرد دینی است و هر کدام از عکس ها یک مفهوم و پیام خاصی را به همراه دارد و می تواند جامعه را به سوی نماز سوق دهد و هر کدام از این اثرها دنیایی از مفاهیم را به همراه دارد که می تواند جامعه را از آسیب های اجتماعی که همه با آن درگیر هستیم، مصون نگه دارد.
وی با تقدیر از دست اندرکاران برگزاری این جشنواره و هنرمندانی که از نقاط مختلف کشور به این جشنواره اثر ارسال کرده اند، پیشنهاد داد که اثرهای منتخب این جشنواره در قالب یک آلبوم و مجموعه آثار منتشر شود و در اختیار مردم قرار بگیرد.
وی با بیان این که امروزه تصویر جای کتاب را گرفته است، گفت: مشاهده می کنیم که در رسانه ها نیز بخشی از خبرها تصویری است، چرا که تصویر به مراتب اثرگذاری بیشتری دارد و گاه پیام را بهتر به مخاطب می رساند.
خامه یار هم چنین تصریح کرد: کوشش می کنیم که بتوانیم در دوره آتی اجلاسیه سراسری نماز کشور از هنرمندان برتر این جشنواره و فعالان این عرصه تقدیر به عمل آوریم و نیز نمایشگاهی از اثرهای برتر هنرمندان فعال در عرصه نماز و نیایش در حاشیه این اجلاسیه برگزار کنیم.
مدیر ستاد اقامه نماز استان قم ابراز امیدواری کرد که با تلاش هنرمندان در دوره های آتی شاهد آثار فاخر و قابل توجه تری در این عرصه باشیم.
وی در بخش دیگر سخنان خود، با اشاره به دیدار با برخی از مراجع عظام تقلید و علمای حوزه علمیه گفت: بسیاری از مراجع عظام تقلید عنوان می کردند که جای هنر در این عرصه خالی است و نیز برخی به صراحت می فرمودند که از صنعت فیلم و عکس باید در ترویج فرهنگ نماز استفاده کرد.
وی با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در این زمینه گفت: باید از همه ظرفیت ها و توانمندی ها در گسترش فرهنگ نماز در جامعه استفاده کرد و یکی از این ظرفیت ها هنر است، چرا که بسیاری از آثار هنری می توانند در مخاطب تاثیرگذار باشند و تحولی را در انسان ایجاد کنند، از این رو باید در این زمینه کار کنیم و در فضاهای مجازی نیز اثرهای برتر را نشر دهیم.
خامه یار تاکید کرد: باید آلبوم و بانک اطلاعاتی از اثرهای هنری و صاحبان آن داشته باشیم و از توانمندی هنرمندان در رشته های گوناگون در ترویج معارف اسلامی و مکتب غنی اهل بیت(ع) استفاده کنیم و هر چه در این بخش سرمایه گذاری انجام دهیم ارزشمند است.
وی با بیان این که در عرصه دینی همه وظیفه داریم، گفت: هم هنرمندان باید در این عرصه فعال باشند و هم کسانی که می توانند حمایت های معنوی و مادی در این زمینه انجام دهند و نیز لازم است اطلاع رسانی کافی انجام شود تا زمینه حضور همه قشرهای جامعه برای بازدید و استفاده از این آثار هنری فراهم شود.
نمایشگاه عکس هفتمین دوره جشنواره ملی نماز و نیایش به روایت دوربین، تا 18 دی ماه جاری، صبح وعصر در نگارخانه مجتمع فرهنگی هنری شهید سید مرتضی آوینی، واقع در بلوار جمهوری اسلامی، نبش کوچه 28 برای بازدید عموم دائر است.
در بخش فیلم این جشنواره نیز امروز و فردا، فیلم های منتخب در سینما ونوس واقع در بلوار غدیر اکران می شود و آیین اختتامیه این جشنواره جمعه جاری (17 دی ماه) ساعت 18 با حضور مسئولان و هنرمندان ملی و استانی در تالار مجتمع فرهنگی هنری شهید سید مرتضی آوینی برگزار می شود.
نخستین دوره جشنواره ملی نماز و نیایش به روایت دوربین در سال 1376 در استان مرکزی برگزار شد و از سال 83 در استان قم از سوی انجمن سینمای جوانان ایران و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم در سه بخش عکس، فیلم و فیلمنامه نویسی برگزار و به فیلم هایی که به بخش مسابقه راه یابند، گواهی شرکت داده می شود.
علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به دبیرخانه جشنواره به نشانی قم، بلوار محمد امین(ص)، کوچه 21، پلاک 3، دفتر انجمن سینمای جوانان استان قم مراجعه کنند و یا در قم با تلفن 32939437 با پیش شماره 025 تماس بگیرند.
7406/ 6133/ خبرنگار: عباس منجمی ** انتشاردهنده: جعفرمسلمی